7УП Бисцуитс | Колачићи и шоље
Ови путер домаћи 7УП Бисцуитс потребно је само 4 састојка! Направљени од бисквита и укусне пикантности павлаке, ови нежни кекси су укусна и лака за сервирање топли из рерне, утопљени у путер или џем.
Ако немате 7УП, испробајте мој рецепт за бисквит са маслацем.
Нежни домаћи 7УП кекси
Можда смо, а можда и не, мало опседнути кексима у овом домаћинству. Од мојих најбољих кекса од таване свих времена до сулудо лаганих и паперјастих кекса са анђеоским пецивом, до ових укусних кекса из залива Цхеддар Баи, постоји неколико рецепата за кексе који лебде на овом блогу. Све их волим и често их правим.
Најновији рецепт који је дошао у моју недељну ротацију је овај за најневероватније 7УП кексе! Лагано, пухасто, прозрачно, нежно, влажно – убаците одговарајући придев за ОДЛИЧАН – плус, наговештај слаткоће. Све горе наведено описује ове сјајне 7УП кексе. Један дашак ових кад су изашли из рерне и знао сам да ме чека нешто посебно. Послужите ове кексе топле и намазане путером након што су печени, прелијте их чорбама и чилијем или их претворите у свој омиљени рецепт за кексе и сос. Како год да их исечете, нећете бити разочарани!
Зашто користити 7УП у кексима?
Пошто је газирана, 7УП заузима место других агенаса за дизање у печењу. Уместо соде бикарбоне или прашка за пециво, карбонација у соди помаже овим кексима да се подигну и напухну док се пеку. Резултат је бисквит са укусном фином мрвицом и влажном, лаганом текстуром!
Да бисте видели 7УП у акцији у још једној једноставној идеји за печење, погледајте мој рецепт за 7УП торту.
Састојци рецепта
Ово су у основи кекси од 3 састојка, са додатком 7УП да би били лепи и мекани! Испод је преглед састојака и обавезно се мало померите до картице са рецептом за пуне количине:
- бисквик: Да, ово су бисквит кекси! Ако никада раније нисте пекли са бисквитом, ово је нека врста бисквита еквивалентна мешавини за торте у кутијама. То је „састојак пречице“, направљен од мешавине брашна, соли, квасца и масти. Ако га немате при руци, можете га направити сами! Погледајте одељак са саветима у наставку за више детаља.
- Павлака: Овај рецепт уноси павлаку у мешавину за додатну влагу и укус.
- 7 ДО: Иако се то зову 7УП кекси, овај рецепт ће радити са Сприте-ом или било којом другом бистром, високо газираном содом.
- Маслац: Ови кекси се пеку у базену путера. Добро сте прочитали! Они су некако на пола пута до пливачког кекса, а док се тесто испече, остаје вам изузетно путераста, љускава текстура.
Како направити 7Уп кексе
Није потребно дуго да се серија ових 7УП кекса буде на столу. Само још један разлог више да их волите! Рецепт се спаја у трену:
Комбинујте састојке: Да бисте направили тесто за бисквит, помешајте бисквит са павлаком и 7УП у великој чинији. Мешајте док се састојци не сједине.
Изрежите тесто: Чисту, равну радну површину лагано побришите са више Бискуицк-а. Затим притисните тесто за бисквит на око пола инча дебљине. Секачем за кексе или ножем исеците 8 кекса из теста.
Припремите тепсију: Сипајте мало отопљеног путера у тепсију од 9 × 9 инча. Ређајте кексе у једном слоју тачно на путер.
испећи: Ставите те путерасте лепотице у рерну на 450ºФ на око 10 минута, док не постану златне. Чим их извадите, премажите кексе још отопљеног путера. Воила! Послужите их топле и припремите се да паднете у несвест. Погледајте доле за једноставне предлоге за сервирање!
Савети за најбоље кексе
Овај рецепт је одличан углавном зато што је тако једноставан! Ево неколико додатних савета како бисте били сигурни да ће ваши кекси бити савршени:
- Замените соду: Ако немате 7УП у фрижидеру, можете користити било коју прозирну соду за овај рецепт. Сприте ће такође учинити трик!
- Ако немате Бискуицк: Не паничите. Направите своје са једноставном мешавином спајалица из оставе! Просејте 2 шоље вишенаменског брашна са 3 кашичице прашка за пециво и ½ кашичице кошер соли. Исеците на 2 кашике путера собне температуре или креме, пазећи да је брашно добро премазано. Тада! Домаћи кекс, без зноја.
Предлози за послуживање
За доручак, ручак, ручак или вечеру, ови 7УП кекси чине најбољу самосталну посластицу или једноставан прилог. Свеже испечен из рерне, не можете да победите нежан 7УП кекс натопљен путером или џемом, или преливен медом. Поред шољице кафе, то је мој доручак из снова!
Као једноставан прилог, упарите своје кексе са било којом од следећих идеја за вечеру:
Такође можете користити ове кексе у свим вашим омиљеним рецептима који су усредсређени на бисквит! Претворите своје 7УП кексе у кексе и сос, направите од њих сендвиче за доручак или их напуните састојцима као што су пилећи парм или чизбургер за фиксирање за лаке клизаче за кекс.
Како чувати
Ови 7УП кекси ће се држати на собној температури до 2 дана. Запечатите их у врећици која се може поново затворити или у херметички затвореној посуди на радној површини тако да задрже највише свежине. Кекси се такође могу држати у фрижидеру још дан или два, иако текстура неће бити тако хрскава и мекана. Међутим, нешто ми говори да нећете имати проблема да завршите серију ових кекса пре тога!
Такође можете да замрзнете своје кексе херметички до 30 дана. Одмрзните их на собној температури пре сервирања и погледајте доле за савете за поновно загревање.
Најбољи начин за подгревање кекса
Најбољи начин да поново загрејете домаће кексе је да их вратите у рерну! Обложите плех са пергамент папир и ставите кексе на лим и у рерну на 350ºФ. Поново их загревајте око 5 минута, или док се не загреју.
Принт
Опис
Ови путер домаћи 7УП Бисцуитс потребно је само 4 састојка! Мекани и нежни бисквит кексићи су укусна и лака за сервирање топле из рерне, натопљене путером или џемом.
- 2 1/3 шоље Кекс, плус 1 кашика за прашину на радној површини
- 1/2 шоље павлака
- 1/2 шоље 7Уп (можете користити и Сприте, погледајте напомену)
- 1/4 шоље путер, растопљен
- 2 кашике путер, растопљен
- Загрејте рерну на 450 ° Ф.
- У великој посуди помешајте 2 1/3 шоље бисквита, павлаке и 7УП. Мешајте док се само не сједини.
- Поспите чисту радну површину са преосталом 1 кашиком бисквита. Пребаците тесто на радну површину и извуците у круг дебљине 1 инч. Користећи округли секач за кекс од 3 инча (или нож), исеците тесто на 8 кекса.
- Сипајте 1/4 шоље отопљеног путера на дно а 9×9 пан. Ставите кексе у плех директно у отопљени путер.
- Пеците 10 минута, или док не порумени. Премажите са преостале 2 кашике отопљеног путера.
- Послужите топло.
Напомене
За овај рецепт можете користити било коју прозирну соду.
Кључне речи: кекси са 7уп, рецепт за бисквит, домаћи кекси
Желите да сачувате овај рецепт?
Пронађите још оваквих рецепата:
Више хлебних страна за пробати
ПИН за касније: