15 мин • Како пржити сома • Погаче и јела
Кад знаш како дубоко пржити сома, моћи ћете да задивите своју породицу и пријатеље И да ваш новчаник буде задовољан! ТАКО ЈЕ ЛАКО и желим да одговорим на све ваше сом питања овде.
Како дубоко пржити сома
Можда сте уживали у неким од наших других рецепата за морске плодове као што су шкампи пржени у тигању или лосос у лименој фолији, многи људи су уживали у њима!
Али ово дубоко пржени сом је начин да имате приступачну укусну вечеру на коју можете бити тако поносни! Вау! Ваша породица ће лупити о сто за још!
Охрабрићу вас да научите како дубоко пржити сома а затим направите забаву и уживајте у својој новој вештини!
Колико дуго пржити сома
Желећеш дубоко пржите свог сома у врелом уљу око 3-4 минута.
Тхе сом је готов када плута и дубоке је златне боје.
Колико кошта сом?
У време писања овог текста, сом је око 1/4 до 1/3 цене већине других риба на пијаци морских плодова и продавници. Сом за овај чланак коштао је 5,99 долара по фунти (цела риба), а друге рибе су биле близу 20 долара по фунти.
Филети сома су око половине тежине целог сома.
Само белун је отприлике исте цене као и сом, а моји пријатељи који уживају у риби нису велики љубитељи мола.
Колико дуго пржити нуггетс сома
Груменчићи сома пржити исто колико и филети сома. 3-4 минута а када лебде и златно смеђе.
Где да купим сома?
- Можете купити сома од многих продавнице прехрамбених производа у одељку за замрзнуту храну. Затим ћете морати да одмрзнете сома и добро га осушите пре пржења.
- Најбоље је купити сом СВЕЖ на пијаци морских плодова. Ако не знате где се налази, само потражите на Гуглу „пијаца морских плодова у мојој близини“ и Гоогле ће обавити тежак посао за вас да нађете тржиште свеже морске хране!
***НИКАД не покушавајте да пржите нешто што је јако мокро или би могао да запалиш целу пећ.
Добро осушите тог сома пре додавања панирања. Можете га осушити тако што ћете оставити да се одмара на неколико слојева папирних убруса.
Како пржити сома са брашном
До пржити сома са брашном, једноставно пратите рецепт на картици са рецептима испод. Тако је лако!
У каквом уљу да пржим сома?
Желећеш пржите сома у уљу које се пржи на вишој температури. Избегавајте путер и маслиново уље, али било шта од следећег ће радити…
- Биљно уље
- Цаннола Оил
- Сунцокретово уље
- Уља од кикирикија
- Сунцокретово уље
Користио сам мешавину биљно уље и уље од кикирикија за овај видео јер сам то имао при руци.
Колико уља користим за пржење сома?
Мораћете да употребите довољно уља да би покрива рибу за неколико центиметара у тигању. Овде сам користио око 4-5″ уља у свом лонцу од 8 литара.
Не бисте морали да користите оволико уља, али то омогућава добру дубину пржења.
Ако немате толико уља, користите мање и окрените рибу у тигању на пола кувања.
Колико комада сома могу да испржим одједном
Веома је важно избећи гужву у уљу. Желите да сом има довољно простора да се равномерно кува.
Кувајте само један или два комада одједном. На овом снимку можете видети да ја пржим два велика и један мали комад у свом великом лонцу који је добро напуњен уљем и на доброј температури.
Како да знам да је уље спремно?
Знаћете да је уље спремно када ваш термометар покаже 350-375. Као што можете видети из мог видеа, данас нисам могао да пронађем свој термометар.
Други начин је да у врело уље поспите само мало воде. Ако гласно пршти, онда ћете знати да је уље вруће и спремно.
Не покушавајте да пржите рибу ако уље још није довољно вруће јер ће тада ваш сом једноставно испасти мокар.
Колико дуго пржити сома на 375
Пржите сома 3-4 минута на 375 док риба не постане златна и не плута у уљу.
Како пржити сома у тигању
Да пржите сома у тигању…
- Претходно загрејте уље у тешком тигању на температуру од 375 или док мало прскање воде не буде активно.
- Хранити сома по рецепту испод.
- Пржите 3-4 минута.
Како пржити сома у рерни
Пржење у рерни на тигању или у тигању је још један одличан начин да кувате сома.
Да бисте ово постигли…
- Загрејте рерну на 350.
- Хлебите сома по рецепту како је наведено.
- Сваки филе сома прелијте са 1-2 кашике отопљеног путера
- Пеците 10 минута окрећући се на пола пута.
Шта иде са сомом?
Толико дивних јела иде уз сом! Пробајте један од ових…
- Кукурузни хлеб
- Кукуруз на клипу
- Барени кромпир
- Слав
- хусхпуппиес
- печени кромпир
- Остали морски плодови попут шкампа
- салата
Ево шта ће вам требати
- Брашно и жуто кукурузно брашно
- Олд Баи зачин, со и бибер
Посебна опрема
Не треба вам много посебне опреме. Све док имате шпорет и тешку шерпу (послужиће лонац или дубоки тигањ) и клешта или лопатицу, бићете у послу.
Ако погледате мој видео, видећете да ја свој пржим на својој палуби. Ово је да задржим мирисе у мојој кући.
Ево везе до опреме коју користим у видеу ако желите да купите било коју за себе. Фотографије су везе до Амазона, можете кликнути на фотографију да бисте прешли на Амазон и упоредили цене. Ако обавите куповину преко ове везе, ја добијам провизију. Међутим, моја провизија не мења вашу цену и хвала вам! Сав приход иде за подршку овој веб страници.
- Пропан горионик
- 8 куарт Ле Цреусет Стоцк Пот
- Клешта са дугом ручком
Ево како се то ради
- Направите панирање и загрејте уље на 375
- Панирајте рибу и ставите је у врело уље.
Често постављана питања (ФАК)
Ако га држите покривеног у фрижидеру, издржаће 2-3 дана, међутим, увек је најбоље свеже кувано.
Замрзнути дубоко пржени сом заиста не иде добро када се поново загреје, најбоље је да замрзнете филете, а затим их испржите када будете спремни да их поједете.
Замене
Риба
- Вхитинг
- Било коју врсту рибе коју више волите
Брашно
- Вондра
- Бискуицк
- Самостално подизање или сва сврха ће радити
Иеллов Цорнмеал
- Било која врста кукурузног брашна ће радити
Олд Баи
- Зачините све (користите ово уместо старог залива плус со).
Савети и трикови за пржење сома
- Купите сома на локалном тржишту морских плодова ако је могуће. Ако то није могуће, онда купите смрзнуте филете у продавници.
- Када купујете рибу, имајте на уму да ће сваки цео сом дати два филета и неколико малих комада. Мораћете да их употребите у наредних дан или два. Свака фунта целе рибе ће бити око 1/2 лб филета.
- Потражите да цела риба има стаклене очи да бисте знали да ли је свежа или не.
- Ако користите смрзнуте филете, оставите их да се одмрзну у фрижидеру пре пржења и ВЕОМА ИХ ДОБРО ОСУШИТЕ ПАПИРНИМ Убрусима пре пржења.
- Погледајте листу за могуће замене.
- За пржење рибе користите дубок и тешки тигањ или лонац. Идеја је да желите да посуда добро држи топлоту и на сталној температури.
- Оставите довољно уља да покрије рибљи филе за неколико центиметара.
- Никада немојте скупљати превише филета у тигању јер ће то смањити температуру уља и може га избацити из температурног опсега за пржење. Завршићеш са влажном рибом. Само будите стрпљиви и пржите само један или два комада одједном.
Ватцх Ме Дееп Фри Цатфисх
Да ли бисте могли да ми помогнете?
Молимо оставите коментар са 5 ЗВЕЗДА у одељку за коментаре испод. Ово помаже другима да пронађу рецепте у Лоавес анд Дисхес! Хвала вам!
- Довољно уља да покрије филете за неколико центиметара
- 5 лбс Филети сома
- 1/4 Цуп бело брашно
- 1/4 Цуп жуто кукурузно брашно
- 1 тбс Олд Баи Сеасонинг
- 1 прстохват Алева паприка
- 1/4 тсп со
- 1/4 тсп црни бибер
-
Загрејте уље на шпорету/горионику док не достигне температуру од 375.
-
Док се уље загрева, мешајте смесу тако што ћете виљушком помешати брашно, кукурузну крупицу, Олд Баи, Кајен, со и бибер.
-
Када уље достигне температуру, добро премажите један филе тестом, а затим га лагано тапкајте да бисте уклонили вишак премаза. Лагано спустите у уље. Риба треба одмах да почне да се пржи са ентузијазмом у уљу. Ако није, уклоните и оставите уље да се темељније загреје. Ако је ваш тигањ довољно велик, можете додати још један филе и дозволити му да почне да се пржи.
-
Ваш филе је готов када плута и тамно златне боје. Уклоните из уља и ставите на тањир обложен папирним убрусом. Пустите да се уље поново загреје пре него што у уље додате још један комад рибе.
- Купите сома на локалном тржишту морских плодова ако је могуће. Ако то није могуће, онда купите смрзнуте филете у продавници.
- Када купујете рибу, имајте на уму да ће сваки цео сом дати два филета и неколико малих комада. Мораћете да их употребите у наредних дан или два. Свака фунта целе рибе ће бити око 1/2 лб филета.
- Потражите да цела риба има стаклене очи да бисте знали да ли је свежа или не.
- Ако користите смрзнуте филете, оставите их да се одмрзну у фрижидеру пре пржења и ВЕОМА ИХ ДОБРО ОСУШИТЕ ПАПИРНИМ Убрусима пре пржења.
- Погледајте листу за могуће замене.
- За пржење рибе користите дубок и тешки тигањ или лонац. Идеја је да желите да посуда добро држи топлоту и на сталној температури.
- Оставите довољно уља да покрије рибљи филе за неколико центиметара.
- Никада немојте скупљати превише филета у тигању јер ће то смањити температуру уља и може га избацити из температурног опсега за пржење. Завршићеш са влажном рибом. Само будите стрпљиви и пржите само један или два комада одједном.
ЗАМЕНЕ
РИБА
- Вхитинг
- Било која друга врста рибе коју преферирате
ФЛОУР
- Вондра
- Бискуицк
- Саморастуће или вишенаменско брашно
ЖУТА КУКУРУЗА
- Било која врста кукурузног брашна, редовног или саморастућег, ће радити.
ОЛД БАИ
- Посолите (користите ово уместо Олд Баи ПЛУС соли).
Нутритивне таблице
Како дубоко пржити сома
Износ по порцији
Калорије 487
Калорије из масти 117
% Дневна Вредност*
Дебео 13г20%
Засићене масти 3 г15%
Полинезасићене масти 4 г
Мононезасићене масти 4 г
холестерол 263мг88%
натријум 312мг13%
Калијум 1663мг48%
Угљени хидрати 11г4%
Влакна 1г4%
Шећер 0,2 г0%
Беланчевина 76г152%
Витамин А 257ИУ5%
Витамин Ц 3мг4%
Калцијум 73мг7%
Гвожђе 2мг11%
* Процентуалне дневне вредности су засноване на исхрани од 2000 калорија.
Хвала Богу на многим благословима…
Марко 6:41
И узе пет хлебова и две рибе, и погледавши према небу, благослови храну и преломи хлебове и даваше их ученицима да их ставе пред њих; и поделио је две рибе између свих њих