14 мин • Хлеб са зеленим чили сиром • векне и јела
Нећу да те заустављам! Ово Хлеб са зеленим чили сиром је добитник награде са разлогом! Породица то спушта и моли за још! Направите ово само ако не планирате да имате остатке!
Хлеб са зеленим чили сиром
Ово хлеб са зеленим чили сиром је постао хит у нашој кући и то је врат и врат са Мари’с Цхеесе Бреад (који се још није појавио овде, али мислим да би требало!).
Лако је направити као наш лаки тексашки тост и једнако укусан!
Ово је тако једноставно за направити и мало другачије. Ваша породица ће га волети баш као и моја.
Сир има у изобиљу и мало другачији укус који ће задовољити и најизбирљивије једе.
Једини проблем је ако неко од деце види нешто „зелено“ на хлебу, а они нису дете које једе нешто зелено. Дакле, постоји то.
Ево шта ће вам требати
- Векна италијанског хлеба
- Собна температура или растопљени путер
- Сецкани зелени чили
- Бели лук у праху, со и бибер, паприка
- Рецкани сир по вашем избору (паприка је одлична опција).
Ево како се то ради
- Загрејте рерну на 400 степени и оставите путер на собној температури.
- Помешајте омекшали путер и чили и премажите хлеб. Поспите сољу, бибером и белим луком у праху.
- По врху поспите сецкани сир.
- Пеците на 400 5-8 минута док се сир не растопи и не запече. Поспите паприком.
Посебна опрема
Овај рецепт не захтева посебну опрему. Рерна и мало алуминијумске фолије су све што је потребно.
Шта иде уз хлеб са зеленим чили сиром?
Ох! Много укусних ствари. Буквално све!
- Служио сам га синоћ уз пилетину са роштиља.
- Одлично са пасуљем!
- Чак и као самостално предјело!
Често постављана питања (ФАК)
За овај рецепт ћете желети да користите меки хлеб у италијанском стилу или хлеб цибата векне
Ако се држи покривен у фрижидеру, овај хлеб ће трајати неколико дана.
Поново загрејте у тостер рерни или испод бројлера.
Можете да замрзнете овај хлеб, али је најбоље да се сваки пут прави свеж.
Савети и трикови за савршен хлеб са зеленим чили сиром
- За овај рецепт користите свеж мекани хлеб.
- Користите сецкани зелени чили у малој конзерви, а не у већим комадима.
- За додатни ударац, можете додати и мало сецканог јалапења, али то урадите само ако су ваша породица/гости у реду са јачим/љућим укусима.
- Важно је да користите омекшали путер како вам путер не би поцепао хлеб када га намажете.
- Положите сир прилично високо, јер док се топи преко ивица хлеба, прави дивну кору.
- Ако користите слани путер, користите мање соли за прскање.
- Ово увек пеците на некој алуминијумској фолији или директно на решетки или на плеху. Ако сир капље, не желите то на дну рерне.
Замене
- Хлеб – Ако немате италијански, добро је да пробате ово са другим крепким хлебом као што су тексашки тост или француски хлеб.
- Маслац – Замене за путер које се топе и мекане за комбиновање са чилијем добро делују.
- Зачињање – Слободно мењајте зачине како вам одговара. Можете пробати лук у праху, чили у праху, кумин, зачин за ранч дресинг итд.
- Сир – Често користим моцарелу за овај хлеб, али одлично иде и уз Монтереи Јацк или чак оштар чедар. Мало поспите пармом преко врха када изађе из рерне такође је дивно.
Гледај како правим хлеб са зеленим чили сиром
Да ли бисте могли да ми помогнете?
Молимо оставите а Коментар са 5 ЗВЕЗДА у одељку за коментаре испод. То помаже другима да пронађу рецепте у Лоавес анд Дисхес. Хвала вам!
- 8 тбс маслац
- 4 оз сецкани зелени чили
- 1 векна италијански хлеб
- 1 прстохват со
- 1 тсп Бели лук у праху
- 8 оз моззерелла уситњено
- 4 тбс пармезан
- 2 тсп паприка
-
Загрејте рерну на 400 степени и ставите два дуга листа алуминијумске фолије
-
Растопите путер у микроталасној пећници. Када се истопи, додајте конзерву сецканог зеленог чилија у путер.
-
Прережите италијанску векну хлеба на пола по дужини и отворите као књигу. Уверите се да су две стране одвојене једна од друге. Сваку половину ставите на дугачки лист алуминијумске фолије.
-
Нанесите мешавину путера преко сваке половине хлеба. Поспите сољу и белим луком у праху.
-
Сваку половину хлеба поспите моцарела сиром и поспите пармезаном. По врху поспите паприком.
-
Згужвајте алуминијумску фолију око хлеба и ставите хлеб у рерну на средњу решетку у средини рерне.
- За овај рецепт користите свеж мекани хлеб.
- Користите сецкани зелени чили у малој конзерви, а не у већим комадима.
- За додатни ударац, можете додати и мало сецканог јалапења, али то урадите само ако су ваша породица/гости у реду са јачим/љућим укусима.
- Важно је да користите омекшали путер како вам путер не би поцепао хлеб када га намажете.
- Положите сир прилично високо, јер док се топи преко ивица хлеба, прави дивну кору.
- Ако користите слани путер, користите мање соли за прскање.
- Ово увек пеците на некој алуминијумској фолији или директно на решетки или на плеху. Ако сир капље, не желите то на дну рерне.
ЗАМЕНЕ
- Хлеб – Ако немате италијански, добро је да пробате ово са другим крепким хлебом као што су тексашки тост или француски хлеб.
- Маслац – замене за путер које се топе и мекане за комбиновање са чилијем добро делују.
- Зачињање – Слободно мењајте зачине како вам одговара. Можете пробати лук у праху, чили у праху, кумин, зачин за ранч дресинг итд.
- Сир – Често користим моцарелу за овај хлеб, али одлично иде и уз Монтереи Јацк или чак оштар чедар. Мало поспите пармом преко врха када изађе из рерне такође је дивно.
Нутритивне таблице
Хлеб са зеленим чили сиром
Износ по порцији
Калорије 517
Калорије из масти 342
% Дневна Вредност*
Дебео 38г58%
Засићене масти 22 г110%
Транс масти 1 г
Полинезасићене масти 4 г
Мононезасићене масти 10 г
холестерол 54мг18%
натријум 580мг24%
Калијум 182мг5%
Угљени хидрати 31г10%
Влакна 2г8%
Шећер 18 г20%
Беланчевина 12г24%
Витамин А 825ИУ17%
Витамин Ц 5мг6%
Калцијум 183мг18%
Гвожђе 2мг11%
* Процентуалне дневне вредности су засноване на исхрани од 2000 калорија.
Псалам 23:4
Иако идем најмрачнијом долином, нећу се бојати зла, јер си ти са мном; штап твој и штап твој, теше ме