June 4, 2023

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

11 индијских хлебова за Дивали

1 min read
11 индијских хлебова за Дивали

Ових 11 рецепата за индијски хлеб је савршена пратња било ком Дивали столу. Паратхас, ротис, кулцхас и наанс – овде има понешто за свакога.

Колаж слика који приказује четири фотографије рецепта за хлеб са преклапањем текста

Лацхха Паратха

Лацхха Паратхас се сервира на тањиру са каријем и луком

Љускаста, слојевита парата која је хрскава до краја. Направљен је од само четири састојка и изгледа предивно јер можете видети више слојева у свакој парати.

Погледајте овај рецепт

Кулча пуњена сиром од чилија и белог лука

Крупни план кулче премазане путером на тањиру

Кулче пуњене сиром од чилија и белог лука имају средиште са сиром од белог лука и отопљеног у најмекши хлеб. Ове Амритсари Кулцхас најбоље раде са цхана масалом или матром

Погледајте овај рецепт

Како направити савршени Поорис

Поорис сервиран на тањиру са алоо бхаји, луком

Жудите за потпуно напуханим хрскавим пооријем, али још нисте сасвим савладали технику? Ево Перфецт Поори 101 са саветима о томе како да направите тесто за поори, како да уваљате поори, најбољи начин да их пржите и опције за упаривање!

Погледајте овај рецепт

Инстант наан без квасца за 30 минута

Комадићи Наан без квасца који се припрема за 30 минута.

Рецепт за инстант наан хлеб без квасца који не захтева никакав квасац или јаја и траје само 30 минута од почетка до краја и може се направити на плинском шпорету у тигању. Нема пећнице или тандира.

Погледајте овај рецепт

Софт Ротис – Како их направити код куће

Меки натечени ротис наслагани на тањир

За прављење меког ротиса код куће потребна су само два састојка – атта (брашно од интегралног брашна) и вода. Од месења теста до развлачења и кувања, цео процес траје отприлике 10-15 минута са мало времена одмора између. Једном када савладате ову вештину, домаћи хлеб никада није далеко!

Погледајте овај рецепт

Касури Метхи Паратхас | Пискавица Флатбреад

Топле Касури Метхи парате које чине здрав и домаћи оброк.

Рецепт за лак, укусан касури метхи паратхас или сомун од пискавице. Није потребан квасац или јаја и потребно им је само неколико минута!

Погледајте овај рецепт

Лади Пав

Један лади пав наслаган на друге печене лади павце

Лади Пав је ролница за вечеру у стилу Мумбаија која је заиста мекана, путераста и има прелепу мрвицу. Традиционално се служи уз пав бхаји, мисал пав или за вада пав

Погледајте овај рецепт

Неер Доса

Неер Досас сервиран на тањиру са чатнијем и каријем

Неер Доса је јединствени рецепт за дозу из Карнатаке где се тесто прави од само 3 састојка – пиринча, кокоса и воде и не захтева никакву ферментацију. Ово су као мекане, танке, чипкасте француске палачинке, али без глутена и могу се направити и веганским. Они су савршено возило за упијање зачињеног карија.

Погледајте овај рецепт

Савршено тесто за Идли Доса

Колаж са две слике са сликама меких, пахуљастих идлиса наслаганих на тањир и хрскавих доса сервираних на тањиру обложеном листовима банане

Прављење идли доса теста код куће је невероватно лако ако пратите моју временску линију. Ово производи супер мекане идлис и невероватно хрскаве дозе сваки пут.

Погледајте овај рецепт

Доса зоби – рецепт за здрав доручак

Инстант дозе од овса сервиране на тањирима обложеним листовима банане са кокосовим чатнијем

Инстант Оатс Доса је брз, здрав рецепт за доручак који је зачињен ђумбиром, кимом, листовима карија, луком и коријандером. Имају чипкасту текстуру, златно смеђе су и заиста хрскаве!

Погледајте овај рецепт

Пита хлеб од целог зрна

Слика пита хлеба од целог пшенице на пругастој белој кухињској крпи

Супер пухаст и много здравији, овај пита хлеб од целог пшеничног жита мења игру. Овај рецепт је супер лак и савршен и за почетнике! Послужите са домаћим хумусом, фалафелом и салатом за укусан и топли оброк.

Погледајте овај рецепт

Интеракције читача

Leave a Reply