December 5, 2024

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Јуици Мендер Порк Пуллед Порк

Јуици Мендер Порк Пуллед Порк

Тендер свињско месо зачињено трљањем од 5 састојака, белим луком, парадајз пастом и јабуковим сирћетом. Савршено зачињен, мекан који се топи у устима и одлично се служи у сендвичима, омотима, такосима и салатама. Пређите на рецепт за повучену свињетину

Пуллед Порк на сендвич лепињи са киселим краставцима

Ову нежну свињетину правимо у рерни. Међутим, ако желите да кувате свињско месо у лаганом шпорету, погледајте наш Ултимате Слов Цоокер Пуллед Порк. Окуси су веома слични.

Ово повучено свињско месо је:

  • Укусног захваљујући нашој лакој мешавини зачина, белог лука и парадајз пасте.
  • Нежна која се топи у устима.
  • Лако се прави.
  • Савршено за израду унапред.

Како направити свињетину у рерни

Прављење меке свињетине у рерни је лакше него што мислите. Ево основних корака које следимо када га правимо – цео рецепт је у наставку.

  1. Направите наш зачин од 5 састојака, а затим га обилно утрљајте по свињској лопатици од 4 фунте.
  2. Пеците свињетину са свих страна у холандској рерни на средње јакој ватри.
  3. Направите течност за кување право у холандској рерни након што сте испекли свињетину тако да можете састругати све заглављене комаде на дну тигања.
  4. Пеците свињетину у течности за кување и са поклопцем док виљушка не омекша (око 3 сата).
  5. Извуците свињетину и послужите са течношћу од кувања.

Напомена: Како се свињетина кува, маст се топи. Пре сервирања скинемо мало ове масти са течности за кување. Колико масти ћете скинути са течности за кување зависи искључиво од вас.

Виљушка мекана свињетина

Још наших омиљених рецепата који садрже свињетину

Често постављана питања

Која је тајна нежне свињетине?

Кување свињског меса тихо и споро је тајна меког прасећег меса – исто важи и за печење у лонцу. Када користимо више мермеризоване комаде свињетине, као што је свињска плећка, кување на нижој температури током дужег временског периода осигурава да се чврсти комад меса трансформише у мекан и сочан. Како се полако кува, желатин у плећки се распада, због чега је споро кувана свињска лопатица тако добра.

Који је најбољи комад меса за свињско месо?

Пошто тражимо меку свињетину која се топи у устима, потребан нам је маснији, мраморнији комад меса. Свињски дупе и свињска лопатица (обоје долазе из плећке) су савршени. Мршавији комади меса, попут свињског бута или свињског меса, неће се сломити на исти начин и биће чврсти.

Колико дуго је потребно за кување свињског меса?

Повучена свињетина траје 2 до 4 сата у ниској пећници (око 300 ° Ф). Кувате га док не омекша виљушка, тако да време кувања може варирати у зависности од тога колико килограма меса имате.

Колико ми свињетине треба?

Моја омиљена ствар у вези са овим рецептом је што можете да кувате много свињетине одједном. На пример, четири килограма свињске лопатице даје вам отприлике 8 шољица свињског меса, што лако нахрани гомилу. За веће комаде меса време кувања ће се мало повећати.

Пуллед Порк служио је као сендвич

Да ли треба да користим свињетину без костију или без костију за свињско месо?

У овом рецепту смо користили и свињску лопатицу без костију и без костију и искрено нисмо пронашли велику разлику у укусу или времену кувања. Зато користите оно што вам је на располагању. Оно што је битно је масноћа, па купите најмаснији комад свињске лопатице који можете пронаћи јер ће то спречити да се свињетина осуши док се кува.

Зашто се моја свињетина не раставља?

Постоји велика шанса да ћете морати да кувате свињетину мало дуже, посебно ако следите нашу ниску и спору методу у нашем рецепту испод. Ако сте скували свињетину на вишој температури, можда сте је прекували, због чега је свињетина жилава. Коначно, уверите се да користите маснији, мраморнији комад меса, као што су свињски дупе и свињска лопатица (обоје долазе из плећке). Мршавији комади попут свињског бута неће се покварити на исти начин и биће тешки у поређењу са плећком у овом рецепту.

Могу ли да направим свињско месо у спором шпорету?

Свињетину можете направити у лаганом шпорету, што је прилично укусно. Идите у наш Слов Цоокер Пуллед Порк да видите како то радимо.

Могу ли да направим свињско месо у експрес лонцу (као инстант лонац)?

Свињетину можете направити у лонцу под притиском. Пратите наш рецепт, али користите експрес лонац на функцији динстања да испечете све стране свињетине. Направите течност за кување, а затим кувајте свињетину на високом притиску један сат. Након што се циклус кувања под притиском заврши, пратите упутства произвођача за брзо отпуштање. Када је процес брзог отпуштања експрес лонца завршен, отворите поклопац, извадите свињетину и исеците је. Користите функцију сот лонца у експрес лонцу да продинстате течност од кувања док се мало не смањи, скините мало масноће, а затим послужите са повученом свињетином. (Време кувања од 1 сата заснивамо на 4 фунте свињске лопатице).

Јуици Мендер Порк Пуллед Порк

  • ПРЕП
  • КУВАЈ
  • ТОТАЛ

Повучено свињско месо зачињено трљањем од 5 састојака, белим луком, парадајз пастом и јабуковим сирћетом. Савршено зачињен, мекан који се топи у устима и одлично се служи у сендвичима, омотима, такосима и салатама.

Прави 8 шољица

Требаћеш

1 (4 фунте) свињска лопатица без костију или са костима са уклоњеним канапом

1 кашика смеђег шећера

1 ½ кашичице фине морске соли

1 кашичица свеже млевеног црног бибера

1 кашика чилија у праху или користите благи чили у праху

2 кашичице млевеног кима

1 кашика биљног уља

4 чена белог лука, ољуштена

2 кашике парадајз пасте

1 шоља воде

3 кашике јабуковог сирћета

1 кашика рибљег соса или 1 кашика Ворцестерсхире соса

Упутства

  • Припремите свињетину
  • Подесите сталак за рерну према доњој трећини рерне и загрејте рерну на 300° Фаренхајта.

    Направите трљање зачина тако што ћете помешати смеђи шећер, со, црни бибер, чили у праху и ким.

    Натрљајте мешавином зачина преко свих страна свињетине, тако да буде добро премазано.

    Загрејте уље у великој холандској рерни на средње јакој ватри. Када уље заблиста, додајте свињетину. Пеците око два минута по страни док не порумени са свих страна. Пазите да шећер у мешавини зачина не изгори. (Погледајте напомене за прављење овог без холандске пећнице).

    Пребаците свињетину на тањир.

    Додајте бели лук и парадајз пасту, а затим их мешајте око тигања док парадајз паста не постане светло црвена у тамно наранџасту, око 1 минут.

    Сипајте воду, јабуково сирће и рибљи сос. Остружите дно посуде да бисте ослободили све заглављене комадиће.

    Вратите свињетину у тигањ са најмаснијом страном нагоре. Покријте холандску рерну поклопцем и гурните у рерну. Кувајте док свињетина не омекша, око 3 сата.

    • Завршити
    • Пребаците свињетину на даску за сечење и оставите да се охлади док не можете да се носите са њом. Повуците свињетину виљушкама или прстима. Одбаците кост (ако постоји), било какво везивно ткиво и велике накупине масти.

      Уклоните течност за кување и скините већину масти са њене површине. Одбаците масноћу, а затим оставите течност за кување.

      Вратите извучену свињетину у лонац и додајте део или целу резервисану течност за кување.

      Окусите и зачините сољу, сирћетом, рибљим сосом или љутим сосом. Ако користите, умешајте сос за роштиљ.

Адам анд Јоанне’с Типс

  • Без холандске рерне: Ако немате холандску рерну, испеците свињетину и направите течност за кување у тигању са високим страницама или тигању од ливеног гвожђа. Пребаците свињетину и течност у посуду за печење и покријте чврстом алуминијумском фолијом.
  • Рибљи сос: Пронађите рибљи сос у међународном пролазу већине продавница, на међународним тржиштима или на мрежи. Има слано-кисели укус и нешто је што користимо за подизање укуса у сланим јелима или јелима са дугим временом кувања. На пример, видите да га користимо у нашем рецепту за домаћи фо. Ако га немате, вустершир сос је добра замена.
  • Савети за складиштење: Држите свињско месо у херметички затвореној посуди у фрижидеру до четири дана и до три месеца у замрзивачу.
  • Чињенице о исхрани: Доле наведене хранљиве чињенице су процене. Користили смо УСДА базу података за израчунавање приближних вредности.

Ако направите овај рецепт, снимите фотографију и означите је #инспиредтасте — Волимо да видимо ваше креације на инстаграм и Фејсбук! Пронађите нас: @инспиредтасте

Исхрана по порцији: Величина порције 1/2 шоље / Калорије 154 / Укупно масти 7.1г / Засићене масти 2.8г / холестерол 66.9мг / натријум 510.6мг / Угљени хидрати 1.9г / Дијетска влакна 0.3г / Тотал Сугарс 0.9г / Беланчевина 21.1г

АУТОР: Адам и Џоан Галагер

Leave a Reply