January 17, 2025

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Јесенска салата од јабука – Мама на време

Јесенска салата од јабука – Мама на време

Ово Салата од јабука савршен је за јесен! Свеже, хрскаве и пуне текстура и сезонских укуса попут киселих јабука, слатких сушених брусница и хрскавих тостираних пекана. Помешано са исеченим прокуљем и мешаним зеленилом, све вешто умешано у домаћи прелив од јабуке. Помешајте ово за кратко време за једноставан прилог или опцију за ручак!

Тражите више рецепата за салате? Пробајте моју салату од краставца, салату од карфиола и ову невероватну салату од броколија са сланином за све ваше жеље за салатом!

поглед одозго надоле на салату од јабука направљену од прокулице, јабуке, бруснице и преливену винаигретом.  овална чинија за сервирање седи на сивој површини са исеченим јабукама око ње.

јесења салата од јабука

Спремни да зароните у јесен, али се још увек мало борите да се опростите од лета? Премостите јаз са савршеном комбинацијом салате! Салата од јабука је свежа и светла док користи оно јесење поврће и укусе.

Срдачни прокулице, мешано зеленило, киселе јабуке, тостирани пекан пекан, слани сир и слатке сушене бруснице и семенке нара савршен су спој летњих и јесењих укуса. Преливен пикантним, домаћим преливом од винаигрета, једноставно не постаје много боље од овога!

Зашто волим ову салату

  • То је одлична опција за прилог, ручак или вечеру! Оставите га као прилог или додајте мало печене или печене пилетине на врху за пун оброк. Довољно заситно за вечеру, али довољно лагано за ручак. Може се направити унапред (исто важи и за прелив), тако да је и то лака опција за припрему оброка!
  • Свестран је. Можете прескочити припремни рад прокулице (или купити претходно исецкану) и одлучити се само за мешавину зеља, спанаћа или кеља као основу. Замените сир за фету, козји сир, плави сир или свој омиљени, па чак и замените воће и користите поморанџе или крушке да ствари буду узбудљиве.

Варијанта РЕЦЕПТА: Замените крушке и плави сир за укусан преокрет у овом једноставном рецепту за јесењу салату!

поглед изблиза на салату од јабука направљену од прокулица и бруснице.

Више рецепата за салате

  1. Салата од тропског воћа
  2. Италијанска салата од тестенина
  3. Салата од свежег воћа
  4. Салата од грожђа
  5. Ватергате салата
  6. Грашка салата

Састојци рецепта за салату од јабука

Ова јесења салата од јабука је једноставна за мешање и савршена је за хрскаво време које је пред нама! Као и увек, можете пронаћи цео рецепт за штампање са комплетним упутствима у картици са рецептима на крају овог поста. Хајде да погледамо шта ће вам требати…

За јесењу салату:

  • половице пекана – Грубо исецкано и препечено.
  • прокељ – Одрежите дно и уклоните спољне листове.
  • пролећна мешавина за бебе – Било која мешавина или бренд је у реду.
  • јабуке – Гранни Смитх или Хонеицрисп су моји омиљени. Уверите се да су танко исечене.
  • измрвљени сир – Можете користити фету, козји сир, плави сир. Заиста сваки мрвљиви сир је укусан у овој салати.
  • сушене бруснице и семенке нара – Ови додају дашак слаткоће и јесењег укуса!
слика састојака потребних за салату од јабука.

За винегрет од јабуке:

  1. висококвалитетни сок од јабуке или јабуковача – Волим да користим онај који има минимално шећера.
  2. Јабуково сирће – За тај јединствени, киселкаст укус.
  3. чисти јаворов сируп – Можете користити и мед.
  4. Дижон сенф – Волим оштар укус који ово додаје.
  5. кошер со и свеже млевени црни бибер – Окусити.
  6. екстра дјевичанско маслиново уље – Да наш прелив за салату буде добра основа.
тепсија са тостираним орашима, као и текст како тостирати орахе.

Како Тост Пецанс

Препечени пекани додају тону укуса овој јесенској салати! Такође се брзо и лако праве.

  • Загрејте рерну на 350 ° Ф. Равномерно распоредите пекане на мали лим за печење.
  • Пеците 7 до 10 минута, мешајући сваки минут док пекани не порумене и замирише.
  • Извадите из рерне и оставите да се охлади пре додавања у салату.

Како направити јесењу салату од јабука

За салату:

  1. Слице прокулице на танке комаде помоћу веома оштрог ножа, мандолине или машине за обраду хране (сматрам да је ово најлакши начин ако имате при руци машину за сецкање хране). Требало би да има 6-8 шољица нарезаног прокеља када се заврши.
  2. Тосс прокулице и пролеће помешати заједно у великој чинији.
  3. Уредити нарезане јабуке у слоју преко зеленила. На врх додајте измрвљени сир, сушене бруснице и семенке нара.
  4. Поспите салата са охлађеним, препеченим пекан пекан као завршни слој.
две слике колажа које приказују прокулице како се сецкају у процесору хране.

За вино од јабуке

  1. Умутити заједно помешајте сок од јабуке, јабуково сирће, јаворов сируп, Дијон сенф, со и млевени бибер у средњој посуди.
  2. Сипити у екстра девичанском маслиновом уљу. Непрекидно мешајте док се уље потпуно не уклопи и док прелив не буде леп и густ.
  3. Послужите салату са винегретом од јабуке преко или са стране. Чувајте прелив у фрижидеру ако га не употребите одмах. Уживати.
јабучни винаигрет у малој тегли која седи поред салате са јабукама у позадини.

Тришин савет: Прескочите мућење и додајте све састојке за прелив у теглу са поклопцем на навој. Снажно протресите око минут и уживајте!

Информације о складиштењу

Ова укусна салата може да се чува у херметички затвореном фрижидеру до 5 дана са преливом са стране. Ако је салата већ бачена, око 2 дана пре него што постане превише влажна.

Винегрет се може чувати у херметички затвореној посуди (масон тегла ради дивно) у фрижидеру до недељу дана.

Честа питања о салати од јабуке

Како да направим домаће тостиране пекане?

Ово је супер једноставан трик за добијање укусних, печених пекана које можете користити у мноштву рецепата! Загрејте рерну на 350 ° Ф и распоредите пекане у равномерном слоју на мали лим за печење. Тостирајте 7-10 минута, проверавајући сваких неколико минута да их промешате. Готови су када су светло златно смеђе боје и благо мирисне.

Који је најлакши начин да сечете кеље?

Ако га имате, свакако користите процесор за храну са додатком за сецкање. Када радите са великом количином, штедите толико времена и болова у мишићима! Међутим, можете користити мандолину или оштар нож ако процесор хране није доступан.

Тришови савети и трикови

  • За малу варијацију, покушајте да користите римску салату и крушке!
  • Користио сам једноставно сок од јабуке, али јабуковача је невероватна у преливу! Али то зависи од ваших жеља, прелив можете учинити слатким колико желите!
  • Спанаћ је одлична зелена замена такође!
  • За неке додати протеинпокушајте да додате печену или печену пилетину.
поглед одозго надоле на салату од јабука направљену од прокулице, јабуке, бруснице и преливену винаигретом.  овална чинија за сервирање седи на сивој површини са исеченим јабукама око ње.

Још јесењих прилога

  1. Тепсија од пиринча са броколијем
  2. Цхееси Потатоес
  3. Фриед Цаббаге
  4. Цреамед Пеас
  5. Кремни кукуруз
  6. Рецепт за печени кромпир

Како направити салату од јабука

јесења салата од јабука

Ово Салата од јабука савршен је за јесен! Свеже, хрскаве и пуне текстура и сезонских укуса попут киселих јабука, слатких сушених брусница и хрскавих тостираних пекана. Помешано са исеченим прокуљем и мешаним зеленилом, све вешто умешано у домаћи прелив од јабуке. Помешајте ово за кратко време за једноставан прилог или опцију за ручак!

Кључна реч карамел салата од јабука, јесења салата од јабука, јесења салата
Аутор Трисх – Мом Он Тимеоут

Састојци

За салату

  • ½ чаша половице пекана грубо исецкано, печено (види напомене)
  • 2 фунти прокељ подрезани и уклоњени спољни листови
  • 8 чаше беба пролећна мешавина користите своју омиљену мешавину
  • 2 јабуке танко нарезане (Гранни Смитх, Хонеицрисп, итд.)
  • ½ чаша измрвљени козји сир фета, козји сир, плави сир, било који мрвљиви сир ће радити
  • ½ чаша суво брусница
  • ½ чаша семенке нара

За вино од јабуке

  • чаша сок од јабуке Користио сам Симпли Аппле сок, али јабуковача од јабуке је такође укусна
  • ¼ чаша Јабуково сирће
  • ½ кашика чисти јаворов сируп или мед
  • ¼ кашичица Дижон сенф
  • ¼ кашичица кошер соли
  • ¼ кашичица свеже млевени црни бибер
  • ¼ чаша екстра дјевичанско маслиново уље

Упутства

  • Ставите прокулице у процесор хране са наставком за сечење или сецкање и исеците прокулице док се не разбије на танке комаде. За то можете користити и оштар нож или мандолину (будите опрезни!). Требало би да добијете око 6 до 8 шољица нарезаног прокеља.

  • У великој чинији или дубоком послужавнику, баците прокулице са пролећном мешавином.

  • Вешто поређајте нарезане јабуке, а затим поспите измрвљеним сиром, сувим брусницама и семенкама нара. Завршите салату прскањем охлађених, тостираних ораха пекана.

Припремите јабучни винегрет

  • У стакленој посуди за мерење или средњој посуди умутите сок од јабуке, јабуково сирће, јаворов сируп, дижон сенф, со и бибер.

  • Полако сипајте екстра дјевичанско маслиново уље док наставите да мутите. Наставите да мутите док прелив не постане густ и уље се потпуно не угради. (Алтернативно, додајте уље у посуду са поклопцем. Чврсто ставите поклопац и протресите теглу или посуду док се састојци не уклопе. Чувајте винаигрет у фрижидеру док не буде спреман за употребу.

  • Послужите салату са винегретом преливеним по врху са додатком са стране.

Напомене

Можда вам неће требати сав прелив. Остаци? Једноставно чувајте у херметички затвореној посуди до 1 недеље.

Исхрана

Калорије: 265кцал | Угљени хидрати: 29г | Беланчевина: 8г | Дебео: 15г | Засићене масти: 4г | Полинезасићене масти: 2г | Монозасићене масноће: 8г | холестерол: 7мг | натријум: 168мг | калијум: 638мг | Влакно: 7г | шећер: 16г | витамин А: 1485ИУ | Витамин Ц: 109мг | Калцијум: 85мг | гвожђе: 2мг

Leave a Reply