Једноставна и сочна пилећа прса од цилантро и лимете која су прилагођена кето-у
Ово сочно и укусно јело просто вришти ЛЕТО!
Волим цилантро и лимету! Озбиљно, осећам се као да то стављам на све ових дана. Можда зато што је лето, сунце сија, а ја жудим за светлим, свежим укусима — ко зна. Али једно је сигурно, не могу се заситити! И када сам почео да маринирам пилећа прса у цилантру и лимету, сада не могу да се вратим на друге маринаде. Плус, то је тако лако! Наше пилеће прса од цилантро и лимете само треба да се маринирају неколико сати. Резултат је сочна и нежна пилетина. Нема више сувих пилећих прса без укуса које захтевају тону соса да би биле јестиве. Сада можете имати здраве дојке пуне протеина које су мариниране у укусном, природном сосу.
Како припремити пилећа прса од цилантро и лимете
У реду, значи, требаће вам мало више од само цилантро и лимете. Али велике су шансе да већину (ако не и све) осталих састојака већ имате у остави. Да бих побољшао ову маринаду, додајем и со и бибер, лук у праху, ким, свеж бели лук, прстохват кајенског бибера и маслиново уље. Ако желите да зачин буде мало сличнији пакетима зачина за такоо које добијете у супермаркету, можете додати и мало чилија у праху и оригана.
Понекад правим ово јело са бутовима без костију, који имају тенденцију да испадну мало сочнији јер имају тамно месо. Али волим здравији аспект пилећих прса без коже без костију, тако да смо то урадили овде! Осим тога, имам малу тајну коју желим да поделим са вама да их учиним мекшима: ако их истучете у уједначену дебљину, куваће се брже и равномерније како се не би осуше.
Кување пилетине са цилантро и лиметом
Ако своја пилећа прса без костију без коже излупате на дебљину од око ¾ инча, онда вероватно нећете морати да их после тога стављате у рерну. Требало би да се ураде након око 4 до 5 минута са сваке стране у тигању. Можда бисте желели да додате минут или два за сваку страну ако их кувате на роштиљу на средњој ватри.
Али ако се придржавате доле наведеног рецепта и не млатите их, молимо вас да их након печења пилетине ставите у рерну на 15 до 20 минута да се не осуши. Да бисте били сигурни да ћете добити савршено сочна пилећа прса, препоручио бих вам да користите термометар. Извуците их када дођу до 165 степени Фаренхајта.
Да ли неко у вашој кући не воли цилантро?
Чини се да на овом свету постоје две врсте људи: они који воле цилантро и они који га мрзе. Већина људи којима се не свиђа заправо мисли да има укус сапуна! Чудно, чини се да је ово генетска предиспозиција – али скрећем пажњу. (Можете прочитати више о томе овде).
Ако желите да направите ову пилетину, али неко у вашој кући презире цилантро, можете је заменити свежим першуном. Нема исти цитрусни укус, али то неће бити важно јер већ додајете сок од лимете. Першун и лимета су заправо веома комплементарни састојци.
Јела од којих можете да направите пилетину од цилантро и лимете
Волим да имам ово јело са здравим прженим пасуљем и басмати пиринчем од цилантро и лимете јер већ имам те састојке при руци. Такође можете направити такосе, буритос, енцхиладе или скоро било које мексичко јело са овом пилетином – чак и нацхос! Само додајте пико де гало, павлаку, сир, салсу, гвакамоле и свој омиљени љути сос. За здравију опцију, волим да правим такосе од зелене салате за оброк без кривице!
- 2 кашике сок од лимете свеже цеђено
- 1/3 чаша свеж цилантро исецкани
- 3/4 кашичица кошер соли
- 1/2 кашичица црни бибер тло
- 1 кашичица црни лук у праху
- 3 чена белог лука млевено
- 1/2 кашичица кумин
- прстохват Алева паприка
- 1/4 чаша маслиново уље екстра девица
- 4 пилећа прса без костију и коже око 2 фунте
- 1 кашика уље авокада
-
У великој стакленој посуди умутите сок од лимете, цилантро, кошер со, црни бибер, црни лук у праху, чен белог лука, ким, кајенски бибер и маслиново уље.
-
Ставите пилећа прса у посуду и проверите да ли су прекривена маринадом. Покријте посуду пластичном фолијом или покривачем по вашем избору. Ставите у фрижидер да се маринира 3-4 сата.
-
Када се пилетина заврши са маринирањем. Загрејте рерну на 350Ф. Загрејте уље авокада у великом тигању или тигању од ливеног гвожђа на средњој/јачој ватри. Пржите пилетину са обе стране 3-4 минута. Затим ставите пилетину у рерну да се пече 15-20 минута. Пилетина ће имати унутрашњу температуру од 165Ф када се кува. Извадите пилетину из тигања и оставите да одстоји 5-6 минута пре него што га нарежете.
СмартПоинтс (слободни стил): 5
Да ли сте направили овај рецепт?
Означите @скиннимс на Инстаграму или га означите #скиннимс
Хоћете ли пробати наша пилећа прса од цилантро и лимете? Ако јесте, обавезно нам реците шта мислите о томе у одељку за коментаре!
Пре него што кренете, пратите нас Фејсбук и Пинтерест! Такође можете да се претплатите на наш еНевслеттер да бисте добијали најновије чланке директно у пријемно сандуче!