Једноставан рецепт за овсене плочице од јагода (без глутена и веганске)
Овај једноставан рецепт за овсене плочице са јагодама садржи слатко пуњење од свежих јагода између слојева овсене коре и прелива од мрвица.
Ове плочице јагода са овсом савршене су за здравији воћни десерт. Пуњење се прави од свеже јагоде и кора и мрвица се праве од исте мешавине овса, брашна без глутена, кокосовог уља и смеђег шећера.
Требаће вам само а неколико минута за припрему шипки, 45 минута времена за печење, а затим тврди део, 1 сат да се охлади.
Ове шипке су савршено за ужину после школе, доручак са јагодама, слатку посластицу средином јутра…или у било које доба дана! Укусни су током целе године, али посебно током сезона свежих јагода када су јагоде савршено зреле и сочне.
Куицк Хигхлигхтс
- Веган (без млека и без јаја) и без глутена.
- Мање шећера за здравији десерт.
- Припремите их за неколико минута.
- Савршена употреба за свеже сочне јагоде.
- Може се направити са остале свеже бобице.
- Одлично за децу!
- Добро замрзните.
- Добро за забаве и журке.
Напомене о састојцима
Комплетна листа састојака са количинама и потпуним упутствима налази се у картица са рецептом на дну поста. Следећи одељци покривају белешке о састојци и могуће замене и брз визуелни преглед прављења рецепта.
- Зоб: Користите ваљани овас (старомодни зоб). Не бих препоручио да користите брзи зоб или мали зоб. Немојте користити челични резани зоб.
- Мешавина брашна без глутена: Можете користити једноставну „уради сам“ мешавину од 3/4 шоље белог пиринчаног брашна и 1/4 шоље брашна од тапиоке, било које брашно за печење без глутена 1:1 или можете заменити обично вишенаменско брашно.
- Браон шећер: Ако немате смеђи шећер, можете користити шећер од трске, кокосов шећер или било који други гранулирани шећер. Светло смеђи шећер и тамно смеђи шећер раде.
- Кокосово уље: Можете заменити растопљени или меки путер на биљној бази или обичан путер.
- Ванила: Било који екстракта ваниле Извођење радова.
- Јагоде: Овај рецепт је најбољи са свежим јагодама.
- Тапиока скроб: Ово згушњава фил од јагода. Можете заменити кукурузни скроб (кукурузно брашно) или прах од стрелице (скроб од стрелице).
- Лимун: Биће вам потребан свеж лимун да направите сок од лимуна за фил од јагода.
- шећер: Требаће вам још једна кашика шећера за јагоде. Можете користити било коју врсту шећера или јаворовог сирупа.
Корак по корак упутства
Корак 1: Помешајте кору и мрвицу
Додајте суве састојке (овс, смеђи шећер и брашно) у а Посуда за мешање и помешати их. Додајте екстракта ваниле и кокосово уље и мешајте док не добијете грудасту конзистенцију.
Корак 2: Направите слој коре
Ставите већину мешавине за мрвице у тигањ, оставите 3/4-1 шоље у чинији да направите прелив.
Чврсто притисните смешу у тепсију док не добијете раван, уједначен слој.
Корак 3: Направите фил од јагода
Нарежите јагоде на коцкице и додајте их у чинију са брашном од тапиоке, лимуном и шећером. Лагано мешајте док јагоде не буду све обложене.
Истресите јагоде на кору у тепсији и распоредите их у равномеран слој.
Корак 4: Додајте Црумбле Топпинг
Поспите преосталу мешавину за мрвице преко јагода у тигању.
Корак 5: Испеците шипке
Пеците шипке у загрејаној рерни око 45 минута док јагоде не постану мехурасте, а мрвица не добије златно браон боју.
Корак 6: Охладите и исеците
Када шипке изађу из рерне, оставите их да се охладе најмање један сат пре него што их извадите из калупа и исечете.
Овај корак је важан за избегавање мрвљивих шипки. Биће крхке када изађу из рерне, али чврсте када се охладе.
Савети за успех
- Хлађење: Оставите шипке да се охладе у тигању 1 сат да бисте избегли мрвљиве шипке.
- Облагање тигања: Коришћење пергаментног папира који вири преко ивица плеха олакшава подизање шипки када се охладе.
ФАКс
Не. Можете заменити вишенаменско брашно за мешавину брашна без глутена. Можете користити и кору од бадемовог брашна и овсеног брашна и измрвити се од ових плочица овсених боровница.
Можете користити меки или растопљени путер или путер на биљној бази уместо кокосовог уља.
Нисам правила овај рецепт са смрзнутим јагодама, али требало би да будете у могућности ако их одмрзнете у фрижидеру и оцедите вишак течности пре него што их употребите у рецепту.
Да. Да бисте користили џем или конзерве у овом рецепту, изоставите састојке за пуњење од јагода и користите 1-2 шоље џема. Такође можете направити овај једноставан домаћи чиа џем који ћете користити за пуњење.
Варијације и додаци
- Прелијте овом лимунском глазуром за додатну посластицу.
- Замените јагоде за боровнице, малине или купине. Такође можете направити мешавину бобица.
- Додајте 1 кашичицу цимета у мешавину кора и мрвица.
- Послужите загрејано и преливено куглицом сладоледа од ваниле или шлагом за десерт.
Чување
- Будите сигурни да су шипке потпуно охлађен пре складиштења.
- На собној температури: Чувати у херметички затвореној посуди до 3 дана.
- У фрижидеру: Чувајте у херметички затвореној посуди до 1 недеље.
- У замрзивачу: Ови барови су погодни за замрзавање! Оставите их да се потпуно охладе, а затим их чувајте у врећици за замрзавање или херметички затвореној посуди до 3 месеца. Када будете спремни за уживање, кратко одмрзните у фрижидеру, на собној температури или загрејте 10-15 секунди у микроталасној.
Да ли сте пробали овај рецепт? Волео бих да чујем о томе! Кликните овде да бисте оставили рецензију.
Принт
Опис
Једноставне плочице за мрвљење овсених пахуљица направљене од слатких свежих јагода и слојева овсене коре и прелива од мрвица.
Слојеви коре и мрвица
Пуњење од јагода
- 1 лб свежих јагода, уклоњених листова и исечених на коцкице (454 г)
- 2 кашичице тапиока скроб
- 3 кашике сок од лимуна
- 1 кашика шећер од трске (15 г)
- Припремити: Загрејте рерну на 375 степени Фаренхајта. Обложите плех 8×8 папиром за печење.
- Направите кору и мрвицу: У великој посуди за мешање помешајте ваљане зоб, смеђи шећер и брашно. Додајте екстракт ваниле и кокосово уље. Мешајте док се сви састојци добро не сједине и не почну да се формирају грудвице.
- Притисните Цруст ин Пан: Утисните смешу на дно тигања равномерно, оставите 3/4 шоље за прелив од мрвица.
- Помешајте фил од јагода: Додајте јагоде исецкане на коцкице, скроб од тапиоке (брашно од тапиоке), лимунов сок и шећер у чинију и лагано промешајте да обложите јагоде.
- Додајте јагоде у тигањ: Сипајте смесу од јагода преко коре у тепсији и распоредите у равномеран слој.
- Поспите преливом: Узмите резервисану кору од 3/4 шоље и поспите је преко фила од јагода.
- Пеците: Пеците 45-50 минута, или док се јагоде не скувају и не постану пјенушаве. Мрвица треба да буде светло златне боје.
- Хладан: Оставите шипке да се охладе најмање један сат пре него што их извадите из тигања.
- Слице: Када се охлади, исеците на 16 квадрата и уживајте.
Исхрана
- Величина порције: 1 бар
- Калорије: 152
- шећер: 6 г
- натријум: 1,4 мг
- Дебео: 7 г
- Угљени хидрати: 21 г
- Влакно: 2 г
- Беланчевина: 2 г
Кључне речи: шипке од овсених пахуљица од јагода, шипке за мрвљење јагода