December 8, 2024

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Чоколадни колачићи безе – Схугари слаткиши

Чоколадни колачићи безе – Схугари слаткиши

Чоколадни колачићи безе су посластице које се лако праве, топе се у устима са ВЕЛИКИМ укусом чоколаде! Потребно је само неколико састојака за прављење ових забавних, укусних колачића!

Прављење безе није само за колачиће. Волимо га и на врху наше пите безе од лимуна! И наравно безе са смеђим шећером је оно што наше кокошиње од блата чини епским и укусним!

Колачићи безе са комадићима чоколаде наслагани на бели тањир за сервирање.

Зашто овај рецепт функционише

Безе колачићи, направљени од умућених беланаца и шећера, су лагани и прозрачни, савршено слатки колачићи који се једноставно топе у устима!

А овај рецепт их чини још укуснијим са укусом чоколаде у колачићу и мини чоколадни чипс посути и по врху!

  • Мерингуе захтева само неколико једноставни састојци при руци. Није потребно брашно или путер!
  • Делују отмено, али заправо јесу заиста лако направити! Само умутите тесто миксером и пеците на лаганој ватри, а затим оставите да се потпуно охлади пре него што извадите из рерне.
  • Они су такође заиста лако јести! Свако ће желети да искочи пар ових укусних колачића. Они су некако зависни!

Волите безе? Пробајте наше мерингуе од јагода следеће! Или дајте наше чоколадне меринге безе, тако добре и једноставне.

Напомене о састојцима

Састојци потребни за прављење чоколадних безе колачића.
  • Беланаца Одвојите беланца од жуманца и за прављење ових колачића користите само беланца. Сачувајте жуманца да направите наш лаки лимун цурд!
  • ванила – Обавезно користите ЧИСТ екстракт ваниле, а не имитацију. Пробајте домаћи екстракт ваниле за најбољи укус.
  • Какао у праху – Незаслађени какао прах даје колачићима безе дубок чоколадни укус. За најбоље резултате користите бренд доброг квалитета.
  • Мини чоколадни чипс – Ови се посипају на врх колачића пре него што се испеку и додају додатну чоколаду.

Једноставна упутства

Корак по корак фотографије које показују како направити чоколадне безе колачиће.

Меки врхови. Умутите беланца са кремом од тартара наставком за мућење у чистој, сувој посуди неколико минута док се не створе меки врхови.

Чврсти врхови. Полако додајте шећер, ванилију и со и наставите да мутите док се не створе чврсти врхови. Затим додајте какао прах док се добро не сједини.

Пипе цоокиес. Користите кесу (или кашику) да ставите колачиће на лим за печење обложен пергаментним папиром. Сваки би требао бити широк око 1 1/2 инча. Поспите врхове мини чоколадним комадићима.

Пеците и сачекајте. Пеците колачиће на 225 степени Ф 1 сат. Затим их ДРЖИТЕ у рерни најмање 2 сата да се охладе пре него што отворите рерну и извадите плех за печење.

Чоколадни безе колачићи са чоколадним комадићима на плеху обложеном пергаментом.

Савети и Трикови

  • Користите чисту, суву посуду за мешање. Уверите се да је ваша посуда потпуно СУВА пре него што додате састојке! Чак и мало влаге може спречити формирање безе.
  • По тим линијама, не пеците безе колачиће по влажном дану, или их чувајте у кући када је влажно. Неће се правилно поставити.
  • Пажљиво одвојите беланца и жуманца. Уверите се да су беланца потпуно одвојена и без комадића жуманца. Жуманце може отежати мућење безе у чврсте врхове.
  • Не додајте шећер прерано. Сачекајте да беланца буду лепа и пенаста пре него што додате шећер. Ако га додате прерано, то може значити да се мерингуе неће пахуљити.
  • Проверите температуру у пећници! Ако вам је рерна врућа, будите пажљиви овде. Идеја која стоји иза ових дугог печења на заиста ниској температури је да се полако више суше него што се пеку. Преврућа пећница ће убити лагану конзистенцију колачића.
  • Направите преко ноћи. Ја обично печем безе увече па их оставим у рерни да се стегну преко ноћи. Следећег дана ћете се пробудити уз готове колачиће безе!
Чоколадни чоколадни колачићи безе на пергамент папиру.

Често постављана питања о рецептима

Како знате када су колачићи безе готови?

Једном печене, мерингуе треба да буду светле и хрскаве, али не смеђе. Знаћете када су готови када се колачић безе може лако подићи са комада пергамент папира, а дно се осуши.

Зашто су моји чоколадни безе колачићи пукли?

Безе колачићи имају тенденцију да пуцају када је рерна превише врућа. Пре печења двапут проверите температуру термометром за рерну. Такође, пазите да уопште не отварате рерну да бисте завирили у колачиће – то такође може да изазове пукотине.

Како да добијем савршени облик звезде својим безе колачићима?

Користим торбу за глазуру опремљену врхом у облику звезде. Убаците мерингуе на лим за печење директно вертикално, држећи га на истом месту док колачић не буде широк 1 1/2 инча, а затим повуците нагоре на крају да бисте формирали леп шиљасти врх.

Да ли морам да користим кесу?

Ако немате кесу, можете да користите кашику и једноставно ставите мерингуе на лим за печење обложен пергаментним папиром.

Како да чувам чоколадне безе колачиће?

Безе колачићи се могу чувати у херметички затвореној посуди на собној температури до недељу дана.

Чоколадни безе колачић са извађеним залогајем да би показао жвакасту текстуру.

Још лаких десерта

Чоколадни безе колачићи су лаки за прављење, топе се у устима са ВЕЛИКИМ укусом чоколаде!  Потребно је само неколико састојака за прављење ових забавних, укусних колачића!

Чоколадни колачићи безе су посластице које се лако праве, топе се у устима са ВЕЛИКИМ укусом чоколаде! Потребно је само неколико састојака за прављење ових забавних, укусних колачића!

Састојци

  • 3 велика беланца

  • ⅛ кашичице креме од каменца

  • ⅔ шоље гранулираног шећера

  • ½ кашичице екстракта ваниле

  • ⅛ кашичице кошер соли

  • 1 кашика незаслађеног какао праха

  • ⅓ шоље мини полуслатких чоколадних чипса

Упутства

  1. Загрејте рерну на 225 степени Ф. Обложите два плеха за колаче папиром за печење. НЕМОЈТЕ ПОДМАЗИВАТИ тепсије.
  2. У чистој и сувој посуди за мешање, помоћу наставка за мућење, умутите беланца са кремом од тартара неколико минута док се не створе меки врхови.
  3. Док је на врхунцу, полако додајте шећер, ванилију и со. Наставите да тучете док се не формирају чврсти врхови (око 4-5 минута). Нежно умешајте какао прах док се не сједини.
  4. Користећи кесу са великим звездастим врхом (или кесу са рајсфершлусом са одсеченим углом), нанесите беле колачиће од 1 ½ инча на пергамент папир, на удаљености од око 1 инч. (погледајте напомену испод)
  5. На сваки колачић одмах додајте комадиће чоколаде.
  6. Пеците један сат у загрејаној рерни. Не отварајте рерну док се колачићи пеку или би могли да испухну.
  7. После једног сата искључите рерну и оставите да одстоје у рерни 2 сата. Или их оставите у рерни преко ноћи.
  8. Након истека времена, извадите колачиће из рерне и скините пергамент папир.

Напомене

  • Да бисте припремили колачиће, држите кесу окомито изнад пергамент папира око ½ инча. Исеците колачиће тако што ћете нежно стискати кесу док држите на истом месту, док колачић не достигне ширину од 1 ½ инча. Отпустите притисак на врећу и повуците право нагоре да бисте формирали облик звезде.
  • Уверите се да ваша посуда за мешање буде чиста и сува. Било која количина уља или влаге спречиће формирање безе.
  • Нема кесе? Нема проблема. Једноставно користите кашику и мерите мерингуе на лим за печење.
  • Чувајте колачиће у херметички затвореној посуди до 2 недеље на собној температури.

Информације о исхрани:

Принос:

36

Величина порције:

1 колачић

Износ по порцији:

Калорије: 24Укупно масти:Засићене масти:Транс масти:незасићене масти:холестерол: 0мгнатријум: 9мгУгљени хидрати:Влакно:шећер:Беланчевина:

* Чињенице о исхрани су процена и није гарантовано да су тачне. Посетите регистрованог дијететичара за посебне савете о исхрани.


Да ли сте направили овај рецепт?

Оставите коментар на блогу или поделите фотографију на инстаграм

Leave a Reply