December 5, 2024

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Цхоцолате Цхип Ваффлес – Цхелсеа’с неуредна кецеља

Цхоцолате Цхип Ваффлес – Цхелсеа’с неуредна кецеља

Ове Чоколадни вафли имају савршене оштре ивице и раскошну мекану унутрашњост, најбољи однос чоколаде и вафла, и случајно су направљени од састојака који су бољи за вас! Коначно — рецепт за вафле који можете добро послужити као уравнотежен доручак (уместо пада шећера који чека да се догоди)!

Пробајте неке од наших других хранљивих опција за доручак, попут ових колачића од пистација, овог тоста од авокада или наших омиљених колачића за здрав доручак.

Поглед на три вафла са комадићима чоколаде на тањиру

Чоколадни вафли

Остаћу при томе да је овај рецепт за вафле најбољи вафли икада (провели смо недеље тестирајући га и усавршавајући га!). Али, без обзира колико су ти вафли укусни, они имају два недостатка. Прво, постоји прилично дуга листа састојака и потребно им је мало више времена за припрему од вашег типичног рецепта за вафле. И друго, сви воле те вафле јер су углавном само десерт који се представља као доручак.

Пошто моја деца увек моле вафле и палачинке за доручак, одлучила сам да направим здраве рецепте за сваку (палачинке ускоро!). И, нисам могла бити више одушевљена овим дуготрајним рецептом за здраве вафле. Не само да су деца опседнута, већ сам и одушевљен како су испали. Укусно И хранљиво — чак са чоколаде!

Кратак преглед доброте ових вафла:

  • Без брашна. Уместо тога користимо старомодни зоб.
  • Индијски орашчићи. Ови орашасти плодови су пуни масти, протеина и хранљивих материја корисних за вас, поред осталих погодности.
  • Беланчевина. Овај рецепт је препун протеина, захваљујући орасима и јајима.
  • Без млека. Користимо биљно млеко (бадемово млеко).
  • Анти-инфламаторни зачини. Овај рецепт захтева цимет и мушкатни орашчић, који су изненађујуће пуни здравствених предности!

Чоколадни вафли направљени од мешавине за палачинке немају ништа на овом рецепту! 🙂

БРЗИ САВЕТ

Као што је написано, ово је рецепт за вафле без глутена. Међутим, паметни кувари без глутена знају да провере састојке паковања како би били сигурни да су састојци (посебно зоб) обрађени у објекту без глутена. Неки од ових састојака МОГУ да садрже и глутен, па проверите етикете. Могући кривци у овом рецепту су комадићи чоколаде, па чак и екстракт ваниле.

Процес схотс: комбинујте зоб и индијски орах у блендеру;  додајте преостале састојке;  мешати док не постане глатко

Како правите вафле са комадићима чоколаде?

Мешате тесто!

Док смо толико причали о доброти ових вафла, нисмо се дотакли како ЕАСИ треба да се припреме.

Мешамо тесто за вафле одједном – тако лако, тако брзо! Затим промешајте чоколадне комаде. Када је тесто готово, може се сипати директно из посуде блендера у пеглу за вафле. Не постаје много лакше од тога!

Такође, када правите вафле са вишенаменским брашном, увек је најбоље мешати тесто што је мање могуће. Али са овим тестом, није важно – у тесту нема глутена, па га умешајте до миле воље!

Како једете вафле са комадићима чоколаде?

Право из пегле за вафле! Због чоколаде, не треба вам путер или сируп — ови вафли су тако укусни одмах након што се кувају. Имају лепу оштру спољашњост са меком, жвакавом унутрашњости препуном отопљене чоколаде.

Понекад, ипак, волимо их са кишицом чисти јаворов сируп или прскање шећера у праху. Вхиппед крем и свеже воће (попут банана или јагода) такође праве одличне преливе.

Постоји ли разлика између теста за вафле и теста за палачинке?

Да! Избегавајте да користите тесто за палачинке за прављење вафла. Међу многим разликама, тесто за вафле обично садржи више шећер него тесто за палачинке, које помаже за карамелизација. Тесто за вафле такође углавном укључује више дебео него тесто за палачинке, да се постигне а хрскав екстеријер.

Обрада снимака: додајте комадиће чоколаде у тесто;  промијешати;  додајте тесто у пеглу за вафле;  кувати и пребацити на решетку за хлађење

Савети за рецепте за вафле са чоколадом

  • Уверите се да користите свеж прашак за пециво. Како тестирате свежину? Додајте 2 кашичице БП у шољу вреле воде. Ако фини, добро је!
  • Нека тесто стоји на собној температури око 5-10 минута пре додавања у пеглу за вафле; ово омогућава зоби да апсорбује течност, што згушњава тесто.
  • Оставите вафле да стоје на жичаној решетки за хлађење неколико минута пре копања — ово даје шансу да се спољашњост лепо оштре.
  • Како знате када је ваш вафла готов? Већина пегла за вафле вам то говори светлом или звучним сигналом. Ако ваш апарат за вафле не ради ниједно, пазите да пара престане да цури са стране. Никада не отварајте пеглу док пара не престане да излази!

Како спречити да се вафли поквасе

Ако не једете вафле свеже из апарата за вафле, пожелећете сигуран начин да их одржите топлим и хрскавим. Ако сложите вафле један на други, на крају ћете створити пару, због чега су вафли влажни. Да бисте задржали ту хрскаву спољашњост, следите ове кораке:

  • Загрејте рерну на 200 степени Ф.
  • Ставите сталак за хлађење на велики плех. Чим извадите вафле из пегле за вафле, ставите је на решетку за хлађење у један слој.
  • Ставите тај плех у рерну док не будете спремни за јело.

БРЗИ САВЕТ

Ако ћете одмах јести вафле са чоколадним комадићима, само их ставите на жичану сталак за хлађење директно из пегле за вафле и послужите одатле! Прескочите тањир да бисте избегли стварање паре.

Поглед одозго на чоколадне вафле

ВАРИЈАЦИЈЕ

  • Доубле Цхоцолате Цхип Ваффлес: Додајте две врсте чоколаде (полуслатку и тамну) за дуплу дозу доброте. Алтернативно, направите вафле од ове торте вафла са дуплом чоколадом!
  • Вафли од беле чоколаде: Замените полуслатки чипс са комадићима беле чоколаде! Можете чак додати и мало сушених брусница и корицу од поморанџе за екстра укусан вафл.

Чоколадни вафли на тањиру

СКЛАДИШТЕ

Замрзнути вафли са чоколадним комадићима

Волимо да умножавамо овај рецепт за вафле да бисмо имали остатке или да бисмо их направили унапред када очекујемо госте. Ти остаци чине одличну вечеру или доручак у последњем тренутку! Замрзнути вафли се могу чувати у замрзивачу до 3 месеца.

  • До замрзнути: Пустите да се вафли потпуно охладе на собној температури. Затим ставите охлађене вафле на плех обложен пергаментом. Ставите плех у замрзивач док се вафли потпуно не замрзну, око 1-2 сата. Пребаците у врећу или контејнер за замрзавање.
  • Да се ​​одмрзне: Користите микроталасну, тостер или рерну за подгревање! Волимо да их стављамо у тостер да се поново загреју.

Гомила чоколадних вафла на тањиру

Савет број један за вафле са комадићима чоколаде

Мој савет број један за најбоље вафле? Користи добра пегла за вафле. Ако сте на тржишту (или често правите вафле и желите да инвестирате), ево једног чланка наводећи најбоље произвођаче вафла 2019. Ево тачног апарат за вафле Користим, и не могу рећи довољно добрих ствари о томе!

Такође, ако ваша пегла за вафле или тигањ има површину која се не лепи, немојте користити спреј за кување. Спреј за кување се накупља на нелепљивим површинама и на крају постаје лепљив, уништавајући тај нелепљиви премаз.

Још укусних рецепата за доручак

Чоколадни вафли

Ове Чоколадни вафли имају савршене оштре ивице са раскошном меком унутрашњошћу, најбољи однос чоколаде и вафла и једноставно су направљене од састојака који су бољи за вас! Коначно – рецепт за вафле који можете добро послужити за уравнотежен доручак (уместо пада шећера који чека да се догоди)!

Чоколадни вафли

Ове Чоколадни вафли имају савршене оштре ивице са раскошном меком унутрашњошћу, најбољи однос чоколаде и вафла и једноставно су направљене од састојака који су бољи за вас! Коначно – рецепт за вафле који можете добро послужити за уравнотежен доручак (уместо пада шећера који чека да се догоди)!

Упутства

  • ПРЕП: Претходно загрејте пеглу за вафле. Ако нећете одмах да једете вафле и желите да вафле загрејете, погледајте Напомена 5.

  • МЕШАВИНА: Додајте све ОСИМ комадиће чоколаде у блендер наведеним редоследом. Блендајте док не постане потпуно глатка, око 90-120 секунди. Састружите стране и блендајте дуже ако је потребно. Не би требало бити комада зоби или индијских орашчића.

  • ДОДАЈТЕ ЧОКОЛАДЕ: Ако је тесто вруће од мешања, ставите у фрижидер на 5 минута (да се чоколадни комадићи не би отопили у врелом тесту). Ако није, додајте комадиће чоколаде у блендер и промешајте лопатицом да се уклопе.

  • КУВАЈ: Ако ваша пегла за вафле или тигањ има површину која се не лепи, немојте користити спреј за кување. (Спреј за кување се накупља на нелепљивим површинама и на крају постаје лепљив, уништавајући тај нелепљиви премаз.) Ако нема нелепљиву површину, подмажите спрејом за кување. Додајте одмерену 1/3 шоље теста из блендера у сваку шупљину. Искористите сво тесто у блендеру – остружите га лопатицом ако је потребно. Већина пегла за вафле сигнализираће вам да је вафла готова. Ако ваш апарат за вафле нема ту функцију, пазите да пара престане да цури са стране. Никада не отварајте пеглу док пара не престане да излази! Право из пегле за вафле ставите сваку вафлу на жичану сталак за хлађење.
  • УЖИВАТИ: Послужите вафле уживајући онако како јесу или са мало сирупа, шлагом и/или свежег воћа (као што су банане или јагоде).

  • ЗАМРЗНИТЕ ОСТАКЕ ВАФЛЕ: До замрзнути: Оставите вафле да се потпуно охладе на собној температури. Затим ставите охлађене вафле на плех обложен пергаментом. Ставите тај плех у замрзивач док се вафли потпуно не замрзну, око 1-2 сата. Пребаците у врећу или контејнер за замрзавање. Да се ​​одмрзне: Користите микроталасну пећницу, тостер или рерну за поновно загревање. Волимо да их стављамо у наш тостер. Замрзнути вафли се могу чувати у замрзивачу до 3 месеца.

Рецепт Нотес

Напомена 1: индијски орахс: Највише волимо печене и благо сољене индијске орашчиће — више укуса без икаквог додатног напора са ваше стране. Сирови индијски орах није праве текстуре.
Напомена 2: Кокосово уље: Мерити у растопљеном стању. Могу се користити и путер или гхее (отопљени).
Напомена 3: Млеко: Било које биљно млеко ће радити у овим вафлима; највише волимо незаслађено бадемово млеко од ваниле.
Напомена 4: Чисти јаворов сируп: Не треба мешати са кукурузним сирупом или сирупом за палачинке, чисти јаворов сируп је сок из јаворовог дрвета који је прокуван до гушће конзистенције. То је само један састојак – шећер који је природно добијен из природе! Тестирали смо мед и док је деловао, укус је био помало надмоћан.
Напомена 5: Одржавање вафла топлим:

  • Загрејте рерну на 200 степени Ф.
  • Ставите сталак за хлађење на велики плех. Чим извучете вафле из пегле за вафле, ставите је на решетку за хлађење у један слој.
  • Ставите тај плех у рерну док не будете спремни за јело.
  • Ако ћете одмах јести вафле, само их ставите на жичану сталак за хлађење директно из пегле за вафле и послужите одатле.

Нутритивне таблице

Послуживање: 1служење | Калорије: 234кцал | Угљени хидрати: 19.1г | Беланчевина: 5.6г | Дебео: 15г | холестерол: 41.7мг | натријум: 158.1мг | Влакно: 1.5г | шећер: 6.9г

Дајемо све од себе да пружимо тачну анализу нутритивне вредности за наше рецепте. Наши подаци о исхрани се израчунавају коришћењем алгоритма треће стране и могу се разликовати на основу индивидуалних стилова кувања, мерења и величине састојака. Користите ове информације у сврху поређења и консултујте се са здравственим радником за упутства о исхрани по потреби.

Leave a Reply