Цхили Мац – Цоокинг Цласси
Цоси Цхили Мац! То је класични говеђи чили који је надограђен тестенином од макарона и богатим сиром за мешавину укуса која не разочара! Све се кува у једном лонцу и лако се прави.
Оне Пот Цхили Мац
Ово је савршени временски рецепт за џемпер! То је срдачна, домаћа удобна храна која је препуна укуса и једноставно ће је волети пријатељи и породица свих узраста током хладног дана.
Једна ствар за коју мислим да ћете заиста ценити овај рецепт је то што су многи састојци ствари које можда већ имате при руци, посебно ако држите паковање или два млевене говедине скривене у замрзивачу.
И баш као и обични чили, толико је свестран тако да можете да замените друге састојке које имате при руци за оне које немате (погледајте идеје испод за замене). Додао сам шаргарепу у чили и раније, тако да заиста све иде.
Затим га прелијте како желите са свим својим омиљеним преливима. Не можете погрешити са посипањем зеленог лука и још сира!
Састојци рецепта за чили Мац
- Маслиново уље
- Млевена јунетина 93% мршав
- Тестенина макарона за лакат
- поврће: Жути лук, црвена паприка, зелени лук, бели лук
- Зачини: Чили у праху, ким, паприка, со, бибер
- Конзервирани састојци: Здробљени парадајз, пилећи бујон, зелени чили, пасуљ
- Млекара: Пола и пола, оштар сир чедар
Како направити Цхили Мац
- Загрејте маслиново уље у великом лонцу на средње јакој ватри.
- Пирјајте поврће: Додајте лук и паприку и динстајте 5 минута. Померите се на једну даљу страну.
- Смеђа говедина: Измрвити говедину на комаде, оставити да се пржи око 3 минута, а затим изломити и бацити говедину и паприке. Додајте бели лук и кувајте док се говедина скоро не скува, око 2 минута.
- Цветни зачини: Додајте чили у праху, ким и димљену паприку и кувајте 1 минут.
- Сипајте у здробљени парадајз, пилећу чорбу и зелени чили. Умешајте макароне и пасуљ. Зачините сољу и бибером по укусу.
- Крчкати: Пустите да проври, а затим смањите топлоту на ниско. Кувајте непокривено, повремено мешајући, док тестенина не омекша, око 12 до 15 минута.
- Угашена ватра помешајте пола и пола и сир. По жељи разблажите са још пилећег бујона. Послужите са преливом по жељи.
Могуће замене и варијације
- Пасуљ: Црни пасуљ или пинто пасуљ ће добро радити уместо пасуља.
- Лук: Црвени или бели лук ће радити уместо жутог лука.
- Бибер: Поблано бибер је одлична опција, или ако желите да је фина и зачињена, само користите 2 или 3 јалапења.
- Тестенина: Овде можете користити другу врсту тестенине као што су диталини или мини лептир машне.
- Сир: Монтерреи џек сир је одлична замена за чедар.
- Парадајз: Ако имате конзерву целих парадајза, могли бисте их убацити у процесор хране уместо згњеченог.
- Вегетаријанска / веганска опција: Користите Немогући пљескавицу на бази биљака или Беионд Бееф, а затим замените пилећу чорбу са чорбама од поврћа. Ако правите веганство, користите и вегански чедар и конзервирано кокосово млеко за пола-пола.
- Здравија опција: За здравију алтернативну употребу млевена ћурка уместо млевене говедине, изоставити пола-полаи користите тестенина од целог зрна.
Шта послужити уз чили Мац
Још укусних рецепата за чили
Цхили Мац
Цоси Цхили Мац! То је класични говеђи чили који је надограђен тестенином од макарона и богатим сиром за мешавину укуса која не разочара! Све се кува у једном лонцу и лако се прави.
Порције: 6
- 1 Тбсп маслиново уље
- 1 1/2 чаше исецкане жути лук
- 1 шоља исецкана Црвена паприка
- 1 фунта 93% немасна млевена говедина
- 1 Тбсп млевено Бели лук (3 каранфилића)
- 4 тсп Чили у праху
- 2 кашичица млевене кумин
- 1 1/2 тсп димљена паприка
- 1 (28 оз) може здробљени парадајз
- 1 (15 оз) може пилећа чорба са мало натријума, плус још 1/2 шоље за разређивање ако желите
- 1 (4 оз) може коцкице зеленог чилија (благо или вруће у зависности од ваших жеља)
- 8 оз. суви лакат макарони (2 шоље)
- 1 (15 оз) може тамноцрвени пасуљ, оцедити и испрати
- Со и црни бибер
- 1/2 чаша пола-пола, или 1/3 шоље густе павлаке
- 1 1/2 чаше исецкане оштар сир чедар, плус још за сервирање по жељи
- Нарезано зелени лук, павлака, парадајз исечен на коцкице или кајенски бибер, (по жељи, за сервирање)
-
Загрејте маслиново уље у великој шерпи на средње јакој ватри.
-
Додајте лук и паприку и динстајте 5 минута. Истресите мешавину на једну даљу страну.
-
Измрвити говедину на комаде, оставити да се пржи око 3 минута, а затим изломити и бацити говедину и паприке. Додајте бели лук и кувајте док се говедина скоро не скува, око 2 минута.
-
Додајте чили у праху, ким и димљену паприку и кувајте 1 минут.
-
Сипајте у здробљени парадајз, пилећу чорбу и зелени чили. Умешајте макароне и пасуљ. Зачините сољу и бибером по укусу.
-
Пустите да проври, а затим смањите топлоту на ниско. Кувајте непокривено, повремено мешајући, док тестенина не омекша, око 12 до 15 минута.
-
Угашена ватра помешајте пола и пола и сир. По жељи разблажите са још пилећег бујона. Послужите са преливом по жељи.
Рецепт чини око 10 шољица.
Нутритивне таблице
Цхили Мац
Износ по порцији
Калорије 558
Калорије из масти 180
% Дневна Вредност*
Дебео 20г31%
Засићене масти 9 г56%
Транс масти 0,3 г
Полинезасићене масти 2 г
Мононезасићене масти 7 г
холестерол 82мг27%
натријум 737мг32%
Калијум 1278мг37%
Угљени хидрати 60г20%
Влакна 10г42%
Шећер 13 г14%
Беланчевина 37г74%
Витамин А 2103ИУ42%
Витамин Ц 52мг63%
Калцијум 352мг35%
Гвожђе 7мг39%
* Процентуалне дневне вредности су засноване на исхрани од 2000 калорија.