Цхилакуилес | Тхе Реципе Цритиц
Ова веб локација може да садржи партнерске везе и рекламе како бисмо вам могли пружити рецепте. Прочитајте моју политику приватности.
Пржени тортиља чипс који се утапа у салса верде са вашим избором прелива чине овај рецепт за Чилакилес неодољивим! Послужите га са печеним јајетом и кремом на врху за заситан доручак који је готов за неколико минута. Изнова ћете се враћати овом рецепту!
Велики сам љубитељ брзих и лаких доручка. Не постоји ништа попут прескакања доручка што ме ставља на погрешну ногу за цео дан. Пошто имам и 4 деце, морам да смислим оброк који ће их заситити до ручка. Зато волим ову тепсију за доручак у спором кухању и ову лаку и пожељну торту за доручак са млаћеницом од боровнице. Ако након овог поста на блогу жудите за мексичком храном за доручак, мораћете да пробате ове Невероватне Енцхиладе за доручак.
Шта је Цхилакуилес?
Ако нисте чули за Цхилакуилес, чека вас посластица! Овај традиционални мексички доручак састоји се од тортиља чипса, салсе верде и печеног јајета. Тако је укусан и заситан. Најбољи део је што је потребно само 10 минута да се направи, тако да је савршен за ужурбана јутра. Да бисте заиста појачали укус, можете направити домаћи тортиља чипс и салса верде. То је традиционалан начин да се прави, а дефинитивно је најбољег укуса. Знам да се моја деца радују овом доручку!
Ако сте заглавили на понављању са палачинкама, прилогом од кајгане или брзе овсене каше, онда је ово савршен рецепт за вас! Доручак изгледа и има другачији укус у свакој култури. Ако вам икада понестане идеја за ствари које можете да направите, на мојој веб страници такође има много идеја за доручак!
Састојци
Све што вам заиста треба су прва три састојка. Ово јело је тако једноставно и лако! Али препоручујем крему, цилантро и сир јер заиста појачава укус. Такође можете експериментисати са додавањем других прелива како бисте Цхилакуилес учинили сопственим стилом.
- Салса Верде: Ја лично волим домаће верде, али ако ћете га купити у продавници, онда је Хердез најбољи!
- Тортиља чипс: Лако можете направити сопствени тортиља чипс од кукурузних тортиља код куће или купити торбу у продавници за брзу и једноставну верзију.
- јаје: Волим печено јаје на Цхилакуилесу!
- мексичка крема: Овај укусни мексички крем има укус сличан киселој павлаци и савршен је уз Цхилакуилес!
- Першун: Ово је опциони украс на врху, али волим поп боје и укус који додаје. Можете додати било које зачинско биље за које мислите да би добро пристајало овом јелу!
- Цотија сир: Ово је укусни мексички сир који је сличан фети. Свидеће вам се посуто по врху!
Како направити Цхилакуилес
Тако их је лако направити! Све што вам треба је један тигањ и спремни сте за рад. Једва чекам да га пробате и да вас одушеви Цхилакуилес Вердес!
- Топла салса: Сипајте салса верде у тигањ средње величине и загрејте на шпорету на средњој ватри.
- Додајте чипс: Додајте чипс на врх соса и полако мешајте да обложите чипс.
- Пржите јаје: Испеците јаје и ставите га на цхилакуилес.
- Додајте преливе: Украсите преливима по вашем избору и уживајте!
Додаци и замене
Лако можете направити овај рецепт са стварима које већ имате при руци! Тако је забавно отворити фрижидер и размислити шта треба да потрошите пре него што се поквари. Ево неколико предлога за ствари које можете додати и променити да бисте направили најбољи Цхилакуилес икада!
- Замена за Куесо Фресцо: Ако немате Куесо Фресцо при руци, можете користити павлаку.
- Додајте поврће: Можете лако додати лук, авокадо, парадајз, чили, паприке или шта год друго звучи укусно! Само их додајте на врх када додајете друге преливе или их загрејте у шерпи када загревате салсу.
- Замене за цилантро: Можете оставити цилантро. Углавном је за укус, али можете добити одличне укусе и без њега. Мало сока од лимете на врху би га улепшало!
- Замене сира: Можете користити Фета, Пармезан или Куесо Фресцо уместо Цотија ако желите.
- Додајте протеин: Можете додати пилетину, свињетину или говедину на Цхилкуилес за добро заокружен и заситан оброк.
Чување остатака Цхилакуилеса
Чилакилес може да направи одличне остатке, само следите ове савете како не бисте завршили са мокрим тортиља чипсом!
- У фрижидеру: Чувајте своју салса верде у херметички затворен контејнер у фрижидеру до 5 дана. Чувајте све остале преливе којима је потребно хлађење у фрижидеру.
- На шалтеру: Чувајте чипс од тортиље у папирној или пластичној кеси на пулту. Домаће је најбоље ако се поједе у року од неколико дана.
-
Сипајте салса верде у тигањ средње величине и загрејте на шпорету на средњој ватри.
-
Додајте чипс на врх соса и полако мешајте да обложите чипс.
-
Испеците јаје и ставите га на цхилакуилес.
-
Украсите преливима по вашем избору и уживајте!
Служи: 2
Калорије205кцал (10%)Угљени хидрати27г (9%)Беланчевина3г (6%)Дебео9г (14%)Засићене масти1г (5%)Полинезасићене масти3гМонозасићене масноће2гТранс масти0.03гхолестерол41мг (14%)натријум922мг (38%)Калијум297мг (8%)Влакно2г (8%)Шећер7г (8%)Витамин А767ИУ (15%)Витамин Ц4мг (5%)Калцијум37мг (4%)Гвожђе1мг (6%)
Све информације о исхрани засноване су на прорачунима треће стране и представљају само процену. Сваки рецепт и нутритивна вредност ће варирати у зависности од бренда које користите, метода мерења и величине порција по домаћинству.