Црунцхи Пумпкин Спице Гранола – Салли’с Бакинг Аддицтион
Ово је супер хрскаво, испуњено гроздовима гранола са зачином од бундевесезонски фаворит испуњен јесењим добротама укључујући пекане, сушене бруснице, јаворов сируп, зачин за питу од бундеве, и семенке бундеве (пепитас). Додавање беланаца у влажне састојке резултира супер хрскавим гроздовима. Гранола је благо заслађена и здрава; плус, без глутена је ако користите сертификовани ГФ зоб.
Између свих колачића од бундеве и пите од бундеве током јесење сезоне, дивно је освежавајуће имати посластицу од зачина од бундеве која је на здравијој страни. Ја правим ову гранолу са зачином од бундеве све време, мењајући различите додатке и посластице. Ценићете да је рецепт супер прилагодљив, тако да ако не волите орашасте плодове или бруснице, на пример, можете га лако заменити.
Ево зашто ће вам се свидети ова гранола од зачина од бундеве:
- Брзо и лако направити.
- Здрави састојци који су добри за вас.
- Црунцхи! Да, ова гранола је хрскава и ОСТАЈЕ хрскава.
- Упакован у текстуру и спреман за ваше омиљене додатке.
- Велики гроздови, познатији као најбољи део граноле.
- Укусно са домаћим зачинима за питу од бундеве.
- Благо заслађено јаворовим сирупом и мало смеђег шећера.
Овај рецепт је на мојој веб страници од 2013. године и стално је омиљени јесењи! То је далеко најхрскавија, најукуснија гранола од бундеве коју сам пробао, а тестирао сам многе варијације да бих открио најбољи однос састојака. Јесте ли пробали раније?
Кључни састојци за употребу и зашто
- зоб: Старомодни цео ваљани зоб су кључни у овом рецепту, чинећи већину сувих састојака. Овде не препоручујем брзи или инстант зоб — треба вам цео.
- Беланаца: Беланца раде као везиво у овом рецепту, држећи велике гроздове граноле заједно пре, током и после печења. Потребна су вам 2 велика беланца, или ако користите беланца од картона из продавнице, око 4 супене кашике је довољно. Не изостављајте беланца.
- бундева: Пире од бундеве у конзерви је идеално овде. Нећете користити целу конзерву, само 1/2 шоље, па погледајте све ове рецепте који користе остатке бундеве да бисте прошли кроз остатак конзерве.
- Кокосово уље: Не изостављајте ово! Масноћа спречава да се гранола претвори у кашасти неред и додаје хрскавост и богатство сваком грозду. Уместо тога, ако је потребно, можете користити биљно уље или растопљени путер.
- Сируп од јавора: Чисти јаворов сируп додаје укус и слаткоћу и биће вам драго да је већина шећера у овом рецепту нерафинисана. Уместо тога, по жељи користите мед или сируп од смеђег пиринча.
- Браон шећер: Тестирао сам ову гранолу без смеђег шећера и, нажалост, није била баш укусна – потпуно бљутава бундева. Укупно има само 3 кашике смеђег шећера, што није много подељено на око 5+ шољица граноле. Смеђи шећер ће се лагано карамелизовати преко зоби. Ако желите, можете користити кокосов шећер.
Нисте љубитељ бундеве? Уместо тога, можда ћете уживати у овој граноли од јаворовог бадема.
Додаци и додаци
Дивна ствар у вези са овим рецептом, као и многим другим мојим рецептима за гранолу, је да можете мешати и ускладити своје додатке на основу онога што волите и/или онога што имате при руци.
Ево неких предложених замена и додатака:
- Ако не волите незаслађени кокос, једноставно га изоставите.
- Нисте љубитељ сушених брусница? Користите суве трешње, суво грожђе, сецкане суве јабуке или их потпуно изоставите.
- Не можете пронаћи семенке бундеве, зване пепитас? Додајте још пекана или их потпуно прескочите.
- Додајте комадиће чоколаде, чипс беле чоколаде или чипс од буттерсцотцх чипса у гранолу док се хлади.
- Додајте 2 кашике незаслађеног природног или холандског какао праха са влажним састојцима за гранолу од чоколадне бундеве.
Помешајте суве састојке, укључујући зоб, зачине и неке додатке. Посебно помешајте мокре састојке, а затим прелијте суве састојке:
Белешка: Додајте сушене бруснице ПОСЛЕ печења; иначе ће изгорети.
Савет за успех: Немојте гужвати лим за печење
Пре печења, мешавина граноле од бундеве је веома мокра. Да би се правилно испекла и постала хрскава, морате дати граноли мало простора за дисање на обложеном плеху за печење. Мој савет број 1 је да поделите мешавину граноле између 2 обложене лимове за печење. Раширите га у равномеран слој, са довољно простора. Ово омогућава да топлота рерне допре до сваког појединог кластера, како би га оштрила.
Често мешајте гранолу док се пече јер то спречава да се прекува или загори.
Сваки залогај граноле има укус као благо заслађену зачињену бундеву са тостираним пеканима и жваканим сувим брусницама. Постоји толико много начина да уживате у овоме! У стилу житарица са млеком, кашичицом преливених преко јогурта или чиније за смути (попут овог смутија од протеина од бундеве!), слојевитог парфе стила са сецканим јабукама и јогуртом, или уживајте у обичној ужини за понети.
Можете чак и да користите ово као хрскави прелив на меким, јаворовим печеним крушкама у ваниле. Делициоус!
Неки други здрави јесењи рецепти
Принт
Опис
Супер хрскава и укусна гранола са зачињеном бундевом, заслађена јаворовим сирупом, додиром смеђег шећера и препуна јесењих доброта попут пекана, сушених брусница и семенки бундеве. Обавезно прочитајте текст поста за опције замене. Гранола је природно без глутена ако се користи сертификовани ГФ зоб.
- Загрејте рерну на 325°Ф (163°Ц). Два велика плеха за печење обложите силиконским простиркама за печење или пергамент папиром. Оставите на страну.
- У великој посуди помешајте зоб, кокос, пепита, пекане, цимет, зачин за питу од бундеве и со док се не сједине. Оставите на страну.
- У средњој чинији умутите беланца око 1 минут. Затим умутите растопљено кокосово уље, пире од бундеве, јаворов сируп, смеђи шећер и ванилију док се не сједине. Прелијте суве састојке и мешајте док се све не навлажи.
- Распоредите смесу на припремљене плехове за печење и пеците сваку серију 40 минута, пазећи да мешајте гранолу сваких 10-15 минута да не загори.
- Оставите гранолу да се охлади 20 минута на плеховима. Гранола постаје хрскавија како се хлади. Сипајте у велику чинију и умешајте суве бруснице.
- Покријте добро и чувајте на собној температури до 3 недеље. Гранола ће временом изгубити хрскавост због мокре бундеве.
Напомене
- Направите унапред упутства: Гранола је савршен рецепт за припрему јер дуго остаје свежа. Чувајте ово у херметички затвореној посуди на собној температури до 3 недеље. Такође можете да га замрзнете до 3 месеца.
- Замене: Обавезно прочитајте текст поста за опције замене.
- Додајте некувану квиноју: Можете додати 1/4 шоље некуване киное у овај рецепт, а ја то често радим за додатну хрскавост! Помешајте са сувим састојцима (мешавина овса).
- Зачин за питу од бундеве: Зачин за питу од бундеве можете пронаћи у пролазу за печење већине продавница или направити сопствени домаћи зачин за питу од бундеве. Ако немате ни једно ни друго, а желите да користите појединачне зачине, користите по 1/4 кашичице: млевени ђумбир, млевени мушкатни орашчић, млевени каранфилић и млевени алева паприка. Ово је додатак 2 кашичице цимета – и даље ћете то додати.
Кључне речи: гранола са зачином од бундеве
претплатити се
Лако печење
Да ли сте нови на овој веб локацији? Ова серија е-поште је одлично место за почетак. Провест ћу вас кроз неколико мојих најпопуларнијих рецепата и показати вам зашто тачно раде.