December 5, 2024

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Цорн Цакес | Кашика виљушка сланина

Ови сирасти, путерасти кукурузни колачи од јалапењо су тако сирасти, путерасти и укусни. Свеж кукуруз им даје заиста леп угриз. Прелили смо их медом и прелили власцем и куесо фреском. Они су пријатни за публику и савршени су за сезону кукуруза!

Изблиза снимак сирастих, путерастих колача од кукуруза Халапењо преливених медом, власцем и котијом.

Волим стварно добар кукурузни колач. Када је кукуруз савршено скуван и укусан – и то упарите са медом и путером, то је као о, боже мој, да молим. Направили смо за вас овај сирасти, путерасти рецепт за кукурузне колаче од јалапењо јер желимо да и ви доживите ову небеску комбинацију.

Ставите овај рецепт испод летњих предјела и прилога – јер може да одигра оба дела заиста добро. Послужите ове кукурузне колаче са гомилом меда јер је та слатка, слана и зачињена комбинација савршена!

Како направити наш рецепт за колаче од кукуруза

Састојци за кукурузне колаче снимљени изнад главе и означени.

Процес

  1. У посуди за мешање помешајте брашно, прашак за пециво, со, млевени црни бибер.
  2. Умутити суве састојке. Додајте селзер воду и умутите док не постане глатка.
  1. Додајте кукуруз, куесо фресцо, јалапењо и власац у тесто.
  2. Преклопите заједно док се потпуно не уклопе.
  1. Ставите тигањ (или тигањ) од ливеног гвожђа на средњу ватру и истопите 1 кашику путера.
  2. Сипајте мерице величине ¼ шоље у врели тигањ, неколико по једну, и пржите око 4 минута.
  1. Окрените кукурузне колаче и пржите још 4 минута или док не постану златно смеђе и хрскаве.
  2. Уклоните са ватре и лагано зачините сољу и бибером. Поновите са још путера и остатком теста. Пребаците колаче на тањир.
  1. Прелијте медом и завршите посипањем пахуљица морске соли, измрвљеним куесо фресцо и власцем.
Халапењо кукурузни колачи на послужавнику преливени медом и спремни за сервирање.

Алати који ће вам требати

Да ли су ове кукурузне торте без глутена?

Наш рецепт није без глутена јер користимо пшенично брашно, али га можете заменити брашном без глутена (1:1) или брашном од сланутка (1:1) за алтернативу без глутена са једнако укусним резултатима.

Алтернативе свежег кукуруза

Коришћење свежег кукуруза ће дати најбоље кукурузне колаче, али свакако можете користити замрзнути или конзервирани кукуруз, посебно ако кукуруз није у сезони.

Да бисте користили смрзнути кукуруз, само потпуно одмрзните зрна кукуруза и оцедите вишак воде из кукуруза пре додавања у тесто. Да бисте користили кукуруз из конзерве, оцедите зрна кукуруза, а затим их добро исперите пре додавања у тесто.

Халапењо кукурузни колачи на послужавнику преливени медом и спремни за сервирање.

Направите упутства за унапред и замрзавање

Маке Ахеад

Наш рецепт се може направити и чувати у херметички затвореној посуди, у фрижидеру, до 3 дана.

Када су спремни за сервирање, ставите их на лагано подмазан плех у једном слоју и пеците на 375˚Ф 4 до 5 минута. Окрените сваки кукурузни колач и наставите да печете још 2 до 3 минута.

Замрзавање

Ставите куване и охлађене кукурузне колаче на лим за печење обложен пергаментом, у једном слоју, на удаљености од око 1/2 инча. Ставите лим за печење у замрзивач и потпуно замрзните кукурузне колаче. Када се замрзну, пренесите кукурузне колаче у пластичну врећицу која се може поново затворити и добро затворити. Замрзните до 3 месеца.

Када су спремни за сервирање, ставите их на лагано подмазан плех у једном слоју и пеците на 375˚Ф 8 до 10 минута. Окрените сваки кукурузни колач и наставите да печете још 5 до 6 минута.

Шта да послужите уз наше укусне кукурузне колаче

Толико волимо овај рецепт јер су ови мали момци тако ‘за грицкалице’. Такође волимо да их служимо као прилог разним другим јелима. Неки од наших фаворита су:

Халапењо Кукурузни колачи се исече и поједу виљушком у комаду.

Више укусних рецепата за кукуруз који ће вам се свидети

Крупни план кукурузних колача са власцем и фреском куесо.

Кукурузни колачи

Ови сирасти, путерасти кукурузни колачи од јалапењо су тако сирасти, путерасти и укусни. Свеж кукуруз им даје заиста леп угриз. Прелили смо их медом и прелили власцем и куесо фреском. Они су пријатни за публику и савршени су за сезону кукуруза!

ПРИНТ РЕЦИПЕ

Време припреме: 5 мин

Време кувања: 30 мин

Укупно време: 35 мин

Порције: 12

УПУТСТВА

  • У посуди за мешање умутите брашно, прашак за пециво, со, млевени црни бибер. Сипајте селзер воду у смесу и наставите да мутите. Пресавијте кукуруз, куесо фресцо, јалапено и власац док се добро не сједине.

  • Ставите тигањ (или тигањ) од ливеног гвожђа на средњу ватру и истопите 1 кашику путера.

  • Сипајте мерице величине ¼ шоље у врели тигањ, неколико по неколико, и пржите са сваке стране око 4 минута или док не порумене и не постану хрскаве. Уклоните са ватре и лагано зачините сољу и бибером.

  • Поновите са још путера и теста док сви колачи не буду направљени.

  • Пребаците колаче на тањир и прелијте их медом и завршите посипањем пахуљица морске соли, измрвљених кезо фреска и власца.

НАПОМЕНЕ

**Прави 12 кукурузних колача** Направите упутства унапред Кукурузни колачи се могу правити и чувати у херметички затвореној посуди у фрижидеру до 3 дана. Када су спремни за сервирање, ставите их на лагано подмазан плех у једном слоју и пеците на 375˚Ф 5 до 6 минута. Окрените сваки кукурузни колач и наставите да печете још 2 до 3 минута. Упутства за замрзавање Ставите куване и охлађене кукурузне колаче на лим за печење обложен пергаментом, у једном слоју, на удаљености од око 1/2 инча. Ставите лим за печење у замрзивач и потпуно замрзните кукурузне колаче. Када се замрзну, пренесите кукурузне колаче у пластичну врећицу која се може поново затворити и добро затворити. Замрзните до 3 месеца. Када су спремни за сервирање, ставите их на лагано подмазан плех у једном слоју и пеците на 375˚Ф 8 до 10 минута. Окрените сваки кукурузни колач и наставите да печете још 5 до 6 минута. Да ли су ове кукурузне торте без глутена? Наш рецепт није без глутена јер користимо пшенично брашно, али га можете заменити брашном без глутена (1:1) или брашном од сланутка (1:1) за алтернативу без глутена са једнако укусним резултатима. Алтернативе свежег кукуруза Коришћење свежег кукуруза ће дати најбоље кукурузне колаче, али свакако можете користити замрзнути или конзервирани кукуруз, посебно ако кукуруз није у сезони. Да бисте користили смрзнути кукуруз, само потпуно одмрзните зрна кукуруза и оцедите вишак воде из кукуруза пре додавања у тесто. Да бисте користили кукуруз из конзерве, оцедите зрна кукуруза, а затим их добро исперите пре додавања у тесто.

Калорије: 130кцал Угљени хидрати: 20г Беланчевина: 2г Дебео: 5г Засићене масти: 3г холестерол: 14мг натријум: 273мг калијум: 25мг Влакно: 1г шећер: 12г витамин А: 181ИУ Витамин Ц: 2мг Калцијум: 62мг гвожђе: 1мг

КУХИЊА: америцан

КЉУЧНА РЕЧ: кукурузни колачи

КУРС: Предјело

ДИЈЕТА: вегетаријанац