December 13, 2024

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Цитрусна торта од боровнице – обична пилетина

Рецепт за торту са цитрусом од боровнице – супер једноставан рецепт за торту која пршти аромом цитруса! Основа торте почиње кутијом мешавине лимунске торте! Мешавина за колаче од лимуна, пудинг од ваниле, јаја, павлака, биљно уље, лимунова кора, сок од поморанџе, кора од поморанџе и свеже боровнице. Прелијте торту брзом глазуром од лимуна. Одлично за вечере, залогаје и кување. Овај рецепт увек воли публику!

комад торте са преклапањем текста

Запамтите овај рецепт.

Закачите овај рецепт на своју омиљену таблу сада да бисте га запамтили касније!

Закачите овај рецепт

Торта од лимуна и боровнице

Ова торта са боровницама један је од наших омиљених летњих десерта. Изузетно је једноставан за прављење и пун је укуса цитруса! Основа торте почиње кутијом мешавине лимунске торте! Мешавина за колаче од лимуна, лимунова кора, сок од поморанџе, кора наранџе и свеже боровнице. Ова торта је одлична за лагану слатку посластицу на ручама и празничним ручковима. Један залогај и бићете одушевљени!

колач на тањиру

Како направити цитрусну торту од боровнице

Овај колач је врло једноставан за направити са само неколико једноставних састојака. У великој посуди за мешање помешајте мешавину лимунске торте, мешавину пудинга од ваниле, павлаку, биљно уље, сок од поморанџе и јаја. Мешајте миксером на средњој брзини док се добро не сједини. По потреби остружите странице посуде. Пресавијте корицу наранџе, лимунову корицу и свеже боровнице. Сипајте тесто у Бундт плех попрскан спрејом за кување. Пеците у загрејаној рерни док чачкалица убодена у средину колача не изађе чиста. Охладите на решетки. Пре сервирања торту прелијте брзом лимуновом глазуром од шећера у праху.

Савети и често постављана питања

  • Немојте правити мешавину за торте према упутствима на паковању. Користите суву мешавину.
  • Не правите пудинг. Користићете само суву мешавину.
  • Ако колач почне да добија превише браон боју, покријте плех алуминијумском фолијом.
  • Може да замени павлаку обичан грчки јогурт.
  • Торту можете мешати у великој посуди ручним миксером или користити самостојећи миксер опремљен наставком за лопатице.
  • Торту можете испећи у било којој тепсији за торте коју желите.
    • Округли калупи за торте, калупи за колаче, калуп за векне или тигањ од 9 × 13 инча.
  • Чувајте торту покривену на собној температури или у фрижидеру.
    • Колач ће се чувати до 2 дана на собној температури и до недељу дана у фрижидеру.
  • Може ли се торта од цитруса од боровнице замрзнути? Да! Потпуно охладите торту. Умотајте у пластичну фолију и ставите у замрзивач.
    • Можете замрзнути целу торту на комадиће торте на појединачне кришке.
кришка торте

Шта послужити уз лимунску торту

Ова торта је постала главна ствар у нашој кући. Невероватно је укусно. Лаган и фантастичан укус лимуна. Савршено са само мало шлага и мало бобичастог воћа. Такође је одличан са великом старом куглом сладоледа од ваниле на врху! Испробајте ово следећи пут када вам затреба лак десерт за јело или кување. Увек прија публици!

Тражите лакше рецепте за колаче? Ево неколико наших омиљених рецепата са блога:

Колач од лимуновог млаћеног млека са глазуром од крем сира

Торта од млаћенице са лимуном са глазуром од крем сира – Супер лагана и супер укусна! Почиње са кутијом мешавине за колаче.…

кришка лимуновог колача на тањиру

Торта са лимуном и киселом павлаком

Торта са лимуном и павлаком – најневероватнија торта од фунте коју сам икада јео! Тако лако и укусно! Врх…

колач од лимуна на тањиру са преклапањем текста

Арнолд Палмер Цупцакес (слатки чај и лимунада)

Рецепт за колаче Арнолд Палмер – колачи од слатког чаја и лимунаде. Тако добро!! Мешавина за колаче од лимуна, јаја, уље, чај, шећер у праху,…

тањир торте од боровнице са сладоледом са преклапањем текста

Лемон Боровница Думп Цаке

Торта са боровницом са лимуном – тако лако и СОООО укусно! Боровнице, шећер, лимунова кора, мешавина лимуновог колача и путер. Само…

комад торте са преклапањем текста

Цитрусна торта од боровнице

Аутор: Степхание @ Плаин Цхицкен

Принос: 12 људи

Преп Тиме 10 мин

Цоок Тиме 45 мин

Укупно време 55 мин

Рецепт за торту са цитрусом од боровнице – супер једноставан рецепт за торту која пршти аромом цитруса! Основа торте почиње кутијом мешавине лимунске торте! Мешавина за колаче од лимуна, пудинг од ваниле, јаја, павлака, биљно уље, лимунова кора, сок од поморанџе, кора од поморанџе и свеже боровнице. Прелијте торту брзом глазуром од лимуна. Одлично за вечере, залогаје и кување. Овај рецепт увек воли публику!

Торта

  • 1 кутија мешавина за колаче од лимуна
  • 1 (3,4 оз) кутија инстант мешавина пудинга од ваниле
  • 1 чаша павлака
  • ½ чаша сок од поморанџе
  • ¾ чаша биљно уље
  • 4 велики јаја
  • 1 лимун зестед
  • 1 наранџаста зестед
  • чаше боровнице

Глазе

  • чаше шећера у праху
  • 1 Тбсп сок од лимуна
  • 1 до 2 Тбсп млеком
  • Загрејте рерну на 350ºФ. Подмажите и побрашните посуду за Бундт и оставите са стране.

  • У великој посуди за мешање помешајте мешавину лимунске торте, мешавину пудинга од ваниле, павлаку, биљно уље, сок од поморанџе и јаја.

  • Мешајте миксером на средњој брзини док се добро не сједини.

  • Пресавијте корицу наранџе, лимунову корицу и свеже боровнице. Сипајте тесто у припремљени калуп за торту.

  • Пеците у загрејаној рерни док чачкалица убодена у средину колача не изађе чиста. Охладите на решетки.

  • Умутите шећер у праху, лимунов сок и млеко. Охлађен колач прелијте глазуром и послужите.

  • Немојте правити мешавину за торте према упутствима на паковању. Користите суву мешавину.
  • Не правите пудинг. Користићете само суву мешавину.
  • Ако колач почне превише да добија браон боју, прекрити плех алуминијумском фолијом.
  • Може да замени павлаку обичан грчки јогурт.
  • Торту можете мешати у великој посуди ручним миксером или користити самостојећи миксер опремљен наставком за лопатице.
  • Торту можете испећи у било којој тепсији за торте коју желите.
    • Округли калупи за торте, калупи за колаче, калуп за векне или тигањ од 9 × 13 инча.
  • Чувајте торту покривену на собној температури или у фрижидеру.
    • Колач ће се чувати до 2 дана на собној температури и до недељу дана у фрижидеру.
  • Може ли се торта од цитруса од боровнице замрзнути? Да! Потпуно охладите торту. Умотајте у пластичну фолију и ставите у замрзивач.
    • Можете замрзнути целу торту на комадиће торте на појединачне кришке.

Степх

Запамтите овај рецепт.

Закачите овај рецепт на своју омиљену таблу сада да бисте га запамтили касније!

Закачите овај рецепт

торта на тањиру са преклапањем текста