Царамел Тоффее Фруит Дип: издање за Ноћ вештица

Овај јесењи преокрет на класичном Царамел Тоффее Фруит Дип је одличан додатак сваком намазу за Ноћ вештица! Комбинација глатког крем сира, топлог смеђег шећера, комадића карамела и додира мушкатног орашчића увек је пријатна за публику. Послужен у издубљеној бундеви и окружен слатким, сабласним чипсом од цимета и хрскавим јесењим јабукама, овај воћни дип за Ноћ вештица савршен је за забаву!
Напомене о састојцима и опреми
- Тортиље – Слатки чипс са циметом за овај рецепт направљен је од тортиља од брашна, премазаних путером и посутих циметом, а затим печене. Било која марка тортиље ће радити овде!
- Резачи колачића – Извуците јесење калупе за колачиће за овај. Бундеве, духови, слепи мишеви, лишће; све ће учинити! Немате калупе за колачиће? Без бриге, само исеците своје тортиље на кришке.
- Крем сир – Пуна или смањена масноћа ће радити, немојте користити масноће без масти.
- Ствари за умакање – Више волим кисело зелене јабуке Гранни Смитх са овим умаком за Ноћ вештица, али било која сорта ће послужити. Јабуке се посебно уклапају у јесењу тему, али јагоде, грожђе, ананас и скоро свако воће које вам падне на памет биће укусно овде. Переци или грахам крекери би такође били одлични.
- Спречити Браунинг – Да бисте спречили смеђе јабуке на послужавнику, потопите кришке јабуке на 10 минута у раствор слане воде (пола кашичице кошер соли на шољу воде). Оцедите (исперите по жељи, али није неопходно) и осушите пре сервирања.
- бундева – Овај воћни дип за Ноћ вештица изгледа симпатично и свечано сервиран у малој бундеви за питу (она која се продаје у одељку за производе у јесен). Овај рецепт прави нешто мање од 2 шоље умака, па имајте то на уму док бирате одговарајућу бундеву. Ако га издубите и откријете да је превелик, можете ставити малу посуду наопако на дно да попуните мало простора пре него што додате умак. Ако радије не стављате дип директно у бундеву, једноставно ставите посуду унутра и напуните је. Слатка чинија за сервирање котлића била би и слатка алтернатива бундеви.
Како направити воћни дип и чипс са циметом за Ноћ вештица
- Припремите чипс од цимета тако што ћете тортиље премазати отопљеним путером, посипати шећером од цимета и исећи жељене облике. Затим их ставите у рерну на неколико минута да постану хрскаве.
- У међувремену, електричним миксером помешајте крем сир, смеђи шећер, цимет, мушкатни орашчић и ванилију. Када будете спремни за сервирање, умешајте око 1/2 кесице комадића карамела са још посутих на врху. Послужите у шупљој бундеви са сабласним чипсом од цимета и свежим воћем.
Слични предлози
Ако тражите одличну храну за забаву за Ноћ вештица, погледајте ове фаворите:
Посуда за ужину за Ноћ вештица
Духови у чашама за пудинг на гробљу
Цанди Цорн Сугар цоокиес
Монстер Мунцх кокице
ФАКс
Могу ли ово да направим унапред? Овај умак је најбоље направити свеж. Међутим, ако немате довољно времена, можете припремити свој чипс и до један дан раније. Такође можете помешати све састојке за дип осим комадића карамела. Помешајте их непосредно пре сервирања и пренесите умак на бундеву.
Да ли си ово направио?
Волео бих да чујем од вас! Снимите слику и означи ме на Инстаграмуа затим се вратите и дајте оцену овом рецепту!
Принт
Опис
Овај умак за Ноћ вештица је кремаст и хрскав, гладак и укусан… цело паковање! Савршено се уклапа и са нашим домаћим чипсом од цимета за умакање!
ПЕЧЕНИ ЧИПС СА ЦИМЕТОМ
8 тортиље од брашна (мека величина такоса, али можете користити било коју величину која добро одговара вашим секачима)
6 кашика путер, растопљен
3/4 шоље шећер
4 кашичице цимет
ДИП
1 Паковање крем сира од 8 унци (обичан или лаган је у реду)
3/4 шоље браон шећер
1 1/2 кашичице ванила
1 комадићи тоффее-а
1 кашичица цимет
1/8 кашичице (око прстохвата) мушкатни орашчић
ЗА ПОСЛУЖИВАЊЕ
чипс од цимета, исечен у сабласним облицима
мала, издубљена бундева (и чинија за казан би такође била симпатична)
Разно воће (најбоље за колаче, зелене јабуке, али било које воће је одлично)
Бамбусови ражњићи (ако желите да печете своје воће)
- Загрејте рерну на 350 степени. Помешајте цимет и шећер заједно. Тортиље премажите отопљеним путером и поспите шећером од цимета. Исеците жељене облике (користите секаче за колаче или исеците на клинове). Положите на лим за печење обложен пергаментом и пеците док не порумене и не постану хрскави (обично око 10 минута, али све тортиље су различите, па их често проверавајте). Погледајте цео водич овде.
- У међувремену, електричним миксером помешајте крем сир, смеђи шећер, цимет, мушкатни орашчић и ванилију. Када сте спремни за сервирање, умешајте комадиће карамела. Почните са око пола кесице и додајте још по укусу, све до целе кесе (само неколико резервишите за посипање по врху). Послужите у шупљој бундеви са сабласним чипсом од цимета и свежим воћем.
Напомене
Да бисте спречили смеђе јабуке на послужавнику, потопите кришке јабуке на 10 минута у раствор слане воде (пола кашичице кошер соли на шољу воде). Оцедите (исперите по жељи, али није неопходно) и осушите пре сервирања.