Царамел Аппле Цупцакес – Мом Он Тимеоут

Ове укусне Карамел јабука колачи су најбољи начин за почетак јесени. Влажни колачићи пуњени јабукама и сосом од јабука за дупло бољи укус јабуке. Декадентна карамелна глазура их прелијепо прекрива. Штапићи за сладолед нису обавезни.
Тражите још посластица од карамелне јабуке? Обавезно пробајте моје умаке од карамел јабука, емпанаде од карамел јабука и овсене плочице од карамел јабуке!

Ако сте љубитељ јесени, вероватно сте љубитељ карамелних јабука. Бар јесам! Има неколико ствари којима се више радујем него да посетим Аппле Хилл и поједем СВЕ ЈАБУКЕ чим јесен званично наступи.
Ви момци, јесте ОВДЕ Јесен је званично овде и постоји нема бољег времена него да уживате у плодовима сезоне. ја сам велики фан од карамелних јабука. Имамо традицију да свако од нас купи један док напушта Аппле Хилл и ужива у њему све до куће. (То радимо и када напустимо Дизниленд!)
Сваке године сам инспирисан да направим још један рецепт за карамелну јабуку и овај ми је можда најомиљенији до сада. И да, ја урадити схватите да ово говорим сваке године 🙂
Ако волите карамел јабуке колико и ја, полудећете за овим Карамел јабука колачи. Укусни, влажни колачи од јабука преливени су глазуром од карамела који је управо оно што ћете наћи на карамел јабуци.
Још невероватних рецепата за јабуке
Када дође јесен (и мало пре!), почињем да жудим алллл посластица од јабука! Ево неких од наших фаворита:
- Дееп Дисх холандска пита од јабука
- Без печења колача од сира од јабуке
- Лака штрудла од јабука
- Сницкерс салата од јабуке
- Карамел шејк од јабуке
- Овсене плочице од карамела од јабуке
- Пита од јабука такос

Рецепт за колаче са карамелом од јабуке
Има много тога да волите у овим лаким колачима од јабука. Почнимо са правим колачем. Направила сам колаче са исецканом јабуком и сосом од јабука за озбиљан укус јабуке. Ако волите комадиће јабука у својим колачићима, свакако, покушајте. Свиђа ми се како је исецкана јабука ненаметљива, али и даље има много укуса и наравно, додаје тоне влаге. Сос од јабуке је подједнако одличан.
Рећи ћу да ова два комбинована стварају изузетно влажан колач и зато препоручујем употребу пергаментне облоге за лако скидање. Већина колачића се ољуштила одмах са ових папирних омота, али смо имали један или два која су била незгодна. Уље од јабука увек можете заменити ако желите. Ја, на пример, волим колаче направљене са сосом од јабука, због чега се осећам боље због ове фантастичне „глазуре“ коју имамо овде.

Шта ће вам требати
Овај рецепт за колаче од карамелне јабуке је тако једноставан са тоном невероватног укуса јабуке! Као и увек, можете пронаћи цео рецепт за штампање са комплетним упутствима у картици са рецептима на крају овог поста. Хајде да погледамо шта ће вам требати…
За колаче од јабука
- јаја – собна температура
- браон шећер – добро спакуј. Користио сам светло смеђи шећер, али се могао користити и тамно смеђи шећер.
- гранулисани шећер – за додатну слаткоћу
- незаслађени сос од јабука ИЛИ биљно уље – ова два су заменљива у овом рецепту.
- екстракта ваниле – заиста додаје дубину укусу јабуке.
- вишенаменско брашно – обезбеђује структуру у колачићима.
- прашак за пециво – ово је наш агенс за дизање и пружа мало подизања и лакоће уз сву влагу која је додата овом рецепту.
- млевени цимет – зачин за питу од јабука би такође био укусна опција!
- со – да помогне балансирати сву слаткоћу
- исецкане јабуке – Рим, Гранни Смитх, или друга јабука за печење или комбинација две сорте одлично раде.
Царамел Глазинг
Глазура је једноставно мекане карамеле отопљене са мало тешке павлаке. Још боље, све се ради у микроталасној пећници и траје мање од 2 минута. Карамела се ставља кашиком на врх охлађених колачића и једноставно је магична. Тако добро!
Тришин савет – Уштедите време и користите КРАФТ карамел комадићи и нећете морати да одмотавате карамеле!
Како направити колаче од карамелне јабуке
Направите колаче од јабука
- Загрејати пећница на 350°Ф.
- Линија калуп за мафине са пергаментне облоге за колаче и остави на страну.
- Умутити заједно јаја, смеђи шећер и гранулирани шећер док не постане глатко.
- Следећи, умутити у сосу од јабуке и екстракту ваниле.
- У а одвојена посуда, умутити брашно, прашак за пециво, цимет и со.
- Стир мешавину брашна у мокру мешавину док се не сједини.
- Комешање у исецканим јабукама.
- Равномерно поделити тесто између 12 шољица.
- Пеците 25 до 30 минута или док уметнута чачкалица не изађе чиста.
- Пренесите колаче на решетку за хлађење и оставите да се потпуно охлади.
Припремите карамел глазуру
- Одмотајте карамеле и ставите у посуду безбедну за микроталасну.
- Умешајте милерам.
- микроталасна на 50% снаге 1 минут. Комешање.
- Понављање у интервалима од 30 секунди док се карамеле не истопе и постану глатке.
- Кашика глазура на врх охлађених колачића и намажите. Желите леп дебели слој. Ако карамел почне да се згушњава, пећи у микроталасној још 30 секунди на 50% снаге, промешати и намазати на колаче.
- Штапићи за сладолед су опциони 🙂
Информације о складиштењу
Колачићи се могу чувати на собној температури или у фрижидеру до 3 дана.

Деца су предложила ове штапиће од сладоледа и морам рећи, супер слатке!
Још рецепата за јабуке које можете испробати
- Шаргарепа Јабука Хлеб од тиквица
- Домаћи фил за питу од јабука
- Штрудла од јабука и ораха
- јесења салата од јабука
- Еаси Аппле Цобблер
- Пита од јабука такос
Како направити колаче од карамелне јабуке

Принт
Пин
Карамел јабука колачи
Не постоји бољи начин да уведете јесен него са овим укусним колачићима од јабуке од карамела. Влажни колачићи пуњени јабукама и сосом од јабука за дупло бољи укус јабуке. Декадентна карамелна глазура их прелијепо прекрива. Попсицле опционо.
Састојци
- 2 јаја собна температура
- ½ чаша браон шећер
- ½ чаша гранулисани шећер
- ½ чаша незаслађени сос од јабука ИЛИ биљно уље
- 2 кашичице екстракта ваниле
- 1 ¼ чаша вишенаменско брашно
- 2 кашичице прашак за пециво
- ½ кашичица млевени цимет
- ½ кашичица со
- 1 ½ чаше исецкана јабука Рим, Гранни Смитх, или друга јабука за печење или комбинација две сорте
Царамел Глазинг
- 11 унце карамеле Врећа од 11 оз умотаних карамела, користио сам КРАФТ
- 1 кашика тешка павлака за шлаг
Упутства
-
Загрејте рерну на 350 ° Ф.
-
Обложите калуп за мафине пергаментом и оставите са стране.
-
У великој чинији умутите јаја, смеђи шећер и гранулирани шећер док не постане глатка.
-
Умутите сос од јабуке и екстракт ваниле.
-
У посебној посуди умутите брашно, прашак за пециво, цимет и со.
-
Мешајте мешавину брашна у мокру мешавину док се не сједини.
-
Умешајте исецкане јабуке.
-
Равномерно поделите тесто између 12 шољица.
-
Пеците 25 до 30 минута или док уметнута чачкалица не изађе чиста или са неколико влажних мрвица.
-
Пребаците колаче на решетку за хлађење и оставите да се потпуно охладе.
Царамел Глазинг
-
Одмотајте карамеле и ставите у посуду за микроталасну пећницу. Умутити густу павлаку.
-
Микроталасна на 50% снаге 1 минут. Комешање. Понављајте у интервалима од 30 секунди док се карамеле не растопе и постану глатке.
-
Кашиком нанесите глазуру на врх охлађених колачића и намажите. Желите леп дебели слој. Ако карамел почне да се згушњава, пећи у микроталасној још 30 секунди на 50% снаге, промешати и намазати на колаче.
-
Штапићи за сладолед су опциони 🙂
Напомене
Информације о складиштењу: Колачићи се могу чувати на собној температури или у фрижидеру до 3 дана.
Исхрана
Калорије: 244кцал | Угљени хидрати: 51г | Беланчевина: 3г | Дебео: 3г | Засићене масти: 1г | холестерол: 30мг | натријум: 175мг | калијум: 200мг | шећер: 36г | витамин А: 75ИУ | Витамин Ц: 0.9мг | Калцијум: 88мг | гвожђе: 0.9мг
Првобитно објављено 30. септембра 2017.