January 13, 2025

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Хрскаве печене пилеће ногице (батаци)


Скочи на рецепт

Принт Реципе

Моја лака за прављење Рецепт за хрскаве печене пилеће ноге промениће начин на који ваша породица гледа на пилетину. Ови пилећи батаки су зачињени једноставним зачинима из шпајзе и печени у рерни до савршенства, што резултира хрскавим, хрскавим и невероватно укусним пилећим батацима. Знам да ће ово бити један од ваших омиљених рецепата за пилетину!

зачињене хрскаве пилеће ноге на послужавнику умотаном у фолију

Са само 10 минута припреме, мој рецепт за печене пилеће ногице ће вам омогућити да проведете време са својом породицом уместо у састојцима за припрему у кухињи.

крупни план зачињених хрскавих пилећих ногу на послужавнику умотаном у фолију

И не може бити лакше направити! Све што треба да урадите је да премажите пилеће бутове мешавином зачина од маслиновог уља и пеците их око 40 минута.. Тајна је у томе да буду додатно хрскави је висока топлота.

Који састојци су ми потребни да направим хрскаве печене пилеће ноге?

састојци за прављење хрскавих пилећих батака

Почнимо са прикупљањем састојака који су нам потребни за прављење печених пилећих батака. У Цхеф Спеак-у ово се зове „Мисе ен Плаце“ што у преводу значи „Све на свом месту“.

Не само да постављање састојака унапред убрзава процес кувања, већ помаже и да обезбедите да имате све што вам је потребно за прављење јела.

Могу ли да користим пилеће бутине да направим овај рецепт?

Да ти то можеш. Предлажем да користите пилеће бутине са костима. Више волим пилетину са кожом за ову врсту јела. Кожа служи као заштитни слој који спречава да се месо исуши и ствара хрскаву спољашњост. То је вин-вин!

Такође можете користити целе пилеће ноге са причвршћеним бутовима (пилеће четвртине).

Ако волите печену пилетину, пробајте моју црну пилетину печену у рерни.

Како да направим хрскаве пилеће батке?

зачини за пилеће ноге у стакленој посуди

Додајте бели лук у праху, црни лук у праху, паприку, со и црни бибер у малу посуду за мешање.

помешане зачине у малој стакленој посуди

Помоћу виљушке измешајте зачине.

стаклена посуда са уљем умешаним у зачине

Додајте маслиново уље у зачине и помешајте их.

пилеће ноге премазане мешавином зачина на плех обложен фолијом
  • Оставите пилеће ноге да дођу на собну температуру
  • Користећи четку за пециво (или своје руке) премажите пилеће буте мешавином уља са зачинима. Обавезно премажите цео батак.
  • Ставите пилеће краке у једном слоју на лим за печење обложен фолијом, пазећи да оставите простор између батака.

*Да бисте добили заиста хрскаву кожу, морате добро осушити пилетину пре наношења уља и зачина. Користите папирне пешкире да осушите пилеће ноге. Уклањање вишка влаге са коже ће вам омогућити да добијете савршено хрскаву кожу.

печене зачињене пилећи кракови на послужавнику обложеном фолијом
  • Пеците пилеће бутове 30 минута на 400 степени на средњој решетки рерне.
  • Кракове премажите уљем које се скупило на плеху и пеците још 5-10 минута, док не постану хрскаве (време печења може да варира).

*Ако користите термометар са тренутним очитавањем, унутрашња температура мора бити најмање 165 степени. При овој температури и времену, требало би да буду знатно изнад те унутрашње температуре.

зачињене хрскаве пилеће ноге на послужавнику умотаном у фолију

Када су у питању рецепти за пилетину, једноставни састојци обично дају најбоље резултате, чинећи ове хрскаве пилеће ноге јелом које ће волети цела породица!

Могу ли да користим различите зачине за пилеће ноге?

Апсолутно! Користите своје омиљене припремљене мешавине зачина или направите сопствену мешавину користећи зачине са профилима укуса које волите да једете.

Неке од мојих омиљених мешавина зачина за зачињавање ових хрскавих печених пилећих батака су цајун зачин, лимунов бибер, стари залив, зачин за роштиљ и зачин за кретен.

Честа питања о рецепту:

Да ли треба да покријете батаке у рерни?

Не, не би требало да покривате пилеће ноге. Кожа треба да посмеђи и постане хрскава. Покривање пилетине током целог процеса кувања ће пилетину кувати на пари уместо да је печете.

Можете ли прекувати пилеће батке?

Сигурно можеш. Прекухање пилетине ће је исушити и учинити је тврдом. Након 30 минута проверите пилеће ноге јер су све рерне различите.

Како да знам када су пилећи бутови потпуно кувани?

Помоћу термометра за месо проверите унутрашњу температуру пилећих ногу. Пилетина треба да достигне минималну температуру од 165 степени.

Могу ли да направим хрскаве пилеће батке у фритези?

Да ти то можеш.
Премажите пилеће батке са 1 кашиком маслиновог уља.
Помешајте зачине заједно. Баците пилеће ноге зачинима.
Зачињене пилеће бутове попрскајте спрејом од маслиновог уља.
Ставите батаке у корпу за фритезу, пазећи да их не гужвају.
Кувајте на 400 степени 10 минута.
Окрените батаке и кувајте још 10 минута.
Извадите и одмах послужите.

Више рецепата за пилетину које ћете волети!

зачињене хрскаве пилеће ноге на послужавнику умотаном у фолију

Принт Реципе
сачувати

Хрскаве печене пилеће ноге

Мој рецепт за хрскаве печене пилеће ногице који се лако прави ће променити начин на који ваша породица гледа на пилетину. Ови пилећи батаки су зачињени једноставним зачинима из шпајзе и печени у рерни до савршенства, што резултира хрскавим, хрскавим и невероватно укусним пилећим батацима.

Преп Тиме10 мин

Цоок Тиме35 мин

Курс: Ентрее

кухиња: Американац

Порције: 4

Калорије: 311кцал

Аутор: Шеф кухиње Деннис Литтлеи

Састојци

  • 8 пилећи батак са кожом прибл. 2 фунте укупне тежине
  • 3 тбсп маслиново уље
  • 1 Тбсп Морска со
  • ½ тсп црни бибер
  • 1 Тбсп Бели лук у праху
  • 1 Тбсп црни лук у праху
  • 1 Тбсп димљена или слатка паприка
  • 1 Тбсп суви сенф опционо

Спречите да ваш екран потамни

Упутства

  • Загрејте рерну на 400 степени Ф. Обложите лим за печење алуминијумском фолијом или пергамент папиром.

  • Додајте бели лук у праху, црни лук у праху, паприку, со и црни бибер у малу посуду за мешање.

  • Помоћу виљушке измешајте зачине.

  • Додајте маслиново уље у зачине и помешајте их.

  • Оставите пилеће ноге да дођу на собну температуру.

  • Користећи четку за пециво (или своје руке) премажите пилеће буте мешавином уља са зачинима. Обавезно премажите цео батак

  • Ставите пилеће краке у једном слоју на лим за печење обложен фолијом, пазећи да оставите простор између батака.

  • Пеците пилеће бутове 30 минута на 400 степени на средњој решетки рерне.

  • Кракове премажите уљем које се скупило на плеху и пеците још 5-10 минута, док не постану хрскаве (време печења може да варира).

  • *Ако користите термометар са тренутним очитавањем, унутрашња температура мора бити најмање 165 степени. При овој температури и времену, требало би да буду знатно изнад те унутрашње температуре

Напомене

ДА ЛИ МОГУ ДА КОРИСТИМ ПИЛЕЋЕ БАТКЕ ДА НАПРАВИМ ОВАЈ РЕЦЕПТ?
Да ти то можеш. Предлажем да користите пилеће бутине са костима. Више волим пилетину са кожом за ову врсту јела. Кожа служи као заштитни слој који спречава да се месо исуши и ствара хрскаву спољашњост. То је вин-вин!
Такође можете користити целе пилеће ноге са причвршћеним бутовима (пилеће четвртине).

*Да бисте добили заиста хрскаву кожу, морате добро осушити пилетину пре наношења уља и зачина. Користите папирне пешкире да осушите пилеће ноге. Уклањање вишка влаге са коже ће вам омогућити да добијете савршено хрскаву кожу.
ДА ЛИ МОГУ ДА КОРИСТИМ РАЗЛИЧИТЕ ЗАЧИНИ ЗА ПИЛЕЋЕ БУКЕ?
Апсолутно! Користите своје омиљене припремљене мешавине зачина или направите сопствену мешавину користећи зачине са профилима укуса које волите да једете.
Неке од мојих омиљених мешавина зачина за зачињавање ових хрскавих печених пилећих батака су цајун зачин, лимунов бибер, стари залив, зачин за роштиљ и зачин за кретен.
МОГУ ЛИ ДА НАПРАВИМ ОВЕ ПИЛЕЋЕ БАТАКЕ У ФРИЈИ?
Да, можете, једина права промена је смањење потрошње маслиновог уља.

  • Премажите пилеће батке са 1 кашиком маслиновог уља.
  • Помешајте зачине заједно. Баците пилеће ноге зачинима. Зачињене пилеће бутове попрскајте спрејом од маслиновог уља.
  • Ставите батаке у корпу за фритезу, пазећи да их не гужвају.
  • Кувајте на 400 степени 10 минута. Окрените батаке и кувајте још 10 минута. Извадите и одмах послужите.

Често постављана питања о рецептима

Да ли треба да покријете батаке у рерни?
Не, не би требало да покривате пилеће ноге. Кожа треба да посмеђи и постане хрскава. Покривање пилетине током целог процеса кувања ће пилетину кувати на пари уместо да је печете.
Можете ли прекувати пилеће батке?
Сигурно можеш. Прекухање пилетине ће је исушити и учинити је тврдом. Након 30 минута проверите пилеће ноге јер су све рерне различите.
Како да знам када су пилећи бутови потпуно кувани?
Помоћу термометра за месо проверите унутрашњу температуру пилећих ногу. Пилетина треба да достигне минималну температуру од 165 степени.

Исхрана

Калорије: 311кцал | Угљени хидрати: 2г | Беланчевина: 27г | Дебео: 21г | Засићене масти: 5г | Полинезасићене масти: 4г | Монозасићене масноће: 11г | Транс масти: 0.1г | холестерол: 139мг | натријум: 740мг | калијум: 370мг | Влакно: 0.4г | шећер: 0.1г | витамин А: 317ИУ | Витамин Ц: 0.2мг | Калцијум: 22мг | гвожђе: 1мг