Хрскаве печене пилеће ногице (батаци)
Моја лака за прављење Рецепт за хрскаве печене пилеће ноге промениће начин на који ваша породица гледа на пилетину. Ови пилећи батаки су зачињени једноставним зачинима из шпајзе и печени у рерни до савршенства, што резултира хрскавим, хрскавим и невероватно укусним пилећим батацима. Знам да ће ово бити један од ваших омиљених рецепата за пилетину!
Са само 10 минута припреме, мој рецепт за печене пилеће ногице ће вам омогућити да проведете време са својом породицом уместо у састојцима за припрему у кухињи.
И не може бити лакше направити! Све што треба да урадите је да премажите пилеће бутове мешавином зачина од маслиновог уља и пеците их око 40 минута.. Тајна је у томе да буду додатно хрскави је висока топлота.
Који састојци су ми потребни да направим хрскаве печене пилеће ноге?
Почнимо са прикупљањем састојака који су нам потребни за прављење печених пилећих батака. У Цхеф Спеак-у ово се зове „Мисе ен Плаце“ што у преводу значи „Све на свом месту“.
Не само да постављање састојака унапред убрзава процес кувања, већ помаже и да обезбедите да имате све што вам је потребно за прављење јела.
Могу ли да користим пилеће бутине да направим овај рецепт?
Да ти то можеш. Предлажем да користите пилеће бутине са костима. Више волим пилетину са кожом за ову врсту јела. Кожа служи као заштитни слој који спречава да се месо исуши и ствара хрскаву спољашњост. То је вин-вин!
Такође можете користити целе пилеће ноге са причвршћеним бутовима (пилеће четвртине).
Ако волите печену пилетину, пробајте моју црну пилетину печену у рерни.
Како да направим хрскаве пилеће батке?
Додајте бели лук у праху, црни лук у праху, паприку, со и црни бибер у малу посуду за мешање.
Помоћу виљушке измешајте зачине.
Додајте маслиново уље у зачине и помешајте их.
- Оставите пилеће ноге да дођу на собну температуру
- Користећи четку за пециво (или своје руке) премажите пилеће буте мешавином уља са зачинима. Обавезно премажите цео батак.
- Ставите пилеће краке у једном слоју на лим за печење обложен фолијом, пазећи да оставите простор између батака.
*Да бисте добили заиста хрскаву кожу, морате добро осушити пилетину пре наношења уља и зачина. Користите папирне пешкире да осушите пилеће ноге. Уклањање вишка влаге са коже ће вам омогућити да добијете савршено хрскаву кожу.
- Пеците пилеће бутове 30 минута на 400 степени на средњој решетки рерне.
- Кракове премажите уљем које се скупило на плеху и пеците још 5-10 минута, док не постану хрскаве (време печења може да варира).
*Ако користите термометар са тренутним очитавањем, унутрашња температура мора бити најмање 165 степени. При овој температури и времену, требало би да буду знатно изнад те унутрашње температуре.
Када су у питању рецепти за пилетину, једноставни састојци обично дају најбоље резултате, чинећи ове хрскаве пилеће ноге јелом које ће волети цела породица!
Могу ли да користим различите зачине за пилеће ноге?
Апсолутно! Користите своје омиљене припремљене мешавине зачина или направите сопствену мешавину користећи зачине са профилима укуса које волите да једете.
Неке од мојих омиљених мешавина зачина за зачињавање ових хрскавих печених пилећих батака су цајун зачин, лимунов бибер, стари залив, зачин за роштиљ и зачин за кретен.
Честа питања о рецепту:
Не, не би требало да покривате пилеће ноге. Кожа треба да посмеђи и постане хрскава. Покривање пилетине током целог процеса кувања ће пилетину кувати на пари уместо да је печете.
Сигурно можеш. Прекухање пилетине ће је исушити и учинити је тврдом. Након 30 минута проверите пилеће ноге јер су све рерне различите.
Помоћу термометра за месо проверите унутрашњу температуру пилећих ногу. Пилетина треба да достигне минималну температуру од 165 степени.
Да ти то можеш.
Премажите пилеће батке са 1 кашиком маслиновог уља.
Помешајте зачине заједно. Баците пилеће ноге зачинима.
Зачињене пилеће бутове попрскајте спрејом од маслиновог уља.
Ставите батаке у корпу за фритезу, пазећи да их не гужвају.
Кувајте на 400 степени 10 минута.
Окрените батаке и кувајте још 10 минута.
Извадите и одмах послужите.
Више рецепата за пилетину које ћете волети!