December 5, 2024

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Хрскава фритеза сланутак – наши најбољи залогаји

Хрскава фритеза сланутак – наши најбољи залогаји

Конзервирани сланутак, када се помеша са мало уља и зачина, претвара се у хрскав, залогај који изазива зависност! Сланутак можете испећи у рерни са одличним резултатима, али фритеза скраћује време кувања са 45 минута на само 10-15 минута и испада хрскавији него икада. Ови хрскави залогаји нису само одлични за грицкање, већ су и хрскави додатак салатама и облозима. Пробајте мало сланутка у фритези и јавите ми шта мислите!

Хрскави сланутак у чинији

Напомене о састојцима и опреми

  • Леблебије – Сланутак је познат и као гарбанзо пасуљ и за овај рецепт вам је посебно потребан конзервиран, а не сушен у врећици.
  • уље – Ја користим маслиново уље, али слободно користите уље са којим волите да кувате. Уље не само да помаже прилепљивању зачина на сланутак, већ помаже и при хрскању.
  • Зачини – Слободно мешајте зачине како желите! Овај рецепт је веома флексибилан и можете заменити зачине другим у којима уживате. Можда бисте желели да поспите и неке додатне зачине након кувања јер печење заиста ублажава укус зачина.
  • Ваздух фритеза – Фритеза ради невероватно добро за тостирање сланутка и значајно скраћује време кувања. Ако немате фритезу, можете их направити у рерни. Кликните овде за наш рецепт за печени сланутак у рерни. Многи људи питају коју фритезу имам – поседујем а ПоверКСЛ бренд и био сам заиста срећан због тога. Приметио сам ову фритезу је управо добила највишу оцену од стране Америчке тестне кухиње. Било која фритеза ће послужити за овај рецепт!

Упутства

Конзерва сланутка и сланутка који се цеди на папирном убрусу.

  1. Оцедите и исперите сланутак/гарбанзо пасуљ, а затим их ставите на неколико папирних убруса и осушите.
  2. Ставите их у чинију и додајте уље и зачине и ставите да се премазују.

Оцеђени и зачињени сланутак у стакленој посуди

3. Пребаците у фритезу и пеците на 400 12-15 минута док не постану хрскаве. Запамтите да ће се све фритезе кувати мало другачије, можете их кувати чак и више од 15 минута за максималну хрскавост! Најбољи начин за тестирање је да извучете једну и дувате да се охлади. Ако је још мекано, кувајте још мало. Открио сам да ја лично кувам своје дуже него што већина рецепата захтева. (15-18 минута, понекад и до 20). Открио сам да је важно да их извадите из рерне да би били хрскави неко време након кувања.

Сланутак у белој посуди

Предлози за послуживање

  • Убаците салату уместо крутона
  • Ставите у омот као одличан протеин без меса
  • Грицкајте их право из чиније!

ФАК’с

Како их чувате?
Овај хрскави сланутак најбоље је јести брзо након кувања. Они имају тенденцију да изгубе своју хрскавост током времена, посебно ако нису кувани да потпуно хрскају. Ако имају и најмањи део жвакања након кувања, постаће мекани након складиштења. Зато се уверите да их кувате довољно дуго да буду хрскаве, а након тога сам имао добре резултате чувајући их обоје у херметички затвореној посуди, а такође их само остављам да стоје на отвореном у посуди. Избегао бих торбе са патент затварачем.

Могу ли пробати различите зачине?
Да! Пробајте све зачине. Буквално све што звучи добро. Такође препоручујем да након кувања мало додатно посипате прашину за побољшање укуса.

Принт

сат икона сатаПрибор за јело икона прибора за јелозастава икона заставефолдер икона фолдераинстаграм икона инстаграмапинтерест икона пинтерестФејсбук фацебоок иконапринт икона за штампањеквадрата икона квадратасрце икона срцасрце чврсто срце чврста икона


Опис

Хрскави, тостирани, зачињени сланутак савршен за стављање салата, у омоте или само за ужину!


1 конзерве сланутка, оцеђеног и испраног
1 кашика маслиново уље (или уље по избору)
1/2 кашичице кошер соли
1/8 кашичице црни бибер
1/4 кашичице црни лук у праху
1/4 кашичице Бели лук у праху
1/4 кашичице димљена паприка


  1. Оцедите сланутак из конзерве и исперите хладном водом.
  2. Положите на неколико папирних убруса и осушите.
  3. Ставите сланутак у малу чинију и покапајте маслиновим уљем и зачинима и мешајте да се сједини.
  4. Ставите у фритезу у једном слоју и пеците 12-15 минута, протресајући једном у средини (ако се сећате – није страшно ако се не сећате!) Извуците велики и тестирајте га. Ако и даље има меки залогај, кувајте још неколико минута док не постане хрскава. Ја лично кувам своје око 15-18 минута, понекад и до 20 да постану потпуно хрскаве!
  5. Оставите да се охлади пре него што ставите у чинију. Чувајте отворено на собној температури (ако живите у сувом окружењу) или у херметички затвореној посуди.


Овај пост садржи партнерске везе

Leave a Reply