Фритеза са говеђим филетом – рецепти из оставе
Овај укусни рецепт за фритезу са говеђим филетом је идеално главно јело за празнике или посебне прилике. Савршено зачињено говеђе месо за фритезу испада укусно, нежно и спремно за неколико минута.
Погодно за дијете са мало угљених хидрата и без глутена.
Говеђе месо у фритези је невероватно мекано, а укусно месо ће се практично отопити у устима када се правилно кува. Кување говеђег меса у фритези је готово сигурно, плус, брзо је и без нереда.
Сложени премаз путера помаже у задржавању сокова меса и додаје невероватно богат укус, чинећи сваки залогај сочним и укусним.
Можете уживати у говеђим филетима гурманског укуса за само неколико минута, а да не проводите сате у кухињи. Ако не желите да послужите ћуретину или шунку ове празничне сезоне, подигните свој оброк на виши ниво са говеђим месом у фритези.
Говеђи филе је савршен посебан оброк који ће импресионирати госте, али је и довољно једноставан за послуживање током недеље. Баш као и овај одрезак у фритези са путером од лимуна, ћурећим прсима у фритези и свињским месом у инстант лонцу.
Зашто правити овај рецепт
- Не бацајте новац – Говеђе месо може бити скупо, па када га кувате, желите да га добијете како треба. Следите ову једноставну методу за савршено кувану говеђу месо за фритезу сваки пут.
- Одлична алтернатива за одмор – Уморни сте од ћуретине и шунке за празничне вечере? Уместо тога, уживајте у сочном, укусном говеђем филеу.
- Тако једноставно – Зачините и кувајте за само неколико минута. Овај рецепт је тако једноставан и практично сигуран.
- Делициоус Лефтоверс – Не дозволите да остатке говеђег меса из фритезе пропадну. Нарежите месо за невероватну салату или сендвич.
Напомене о састојцима
- Бееф Тендерлоин – потражите печурку која је између 3 фунте и 3 и по фунте (1,36 кг – 1,59 кг). Нека месар исече и завеже или изврши ову стабљику пре кувања.
- Маслац – Можете користити слани или неслани путер, али коришћење несланог ће вам омогућити бољу контролу над сланошћу јела.
- Бели лук – Свеже млевени бели лук даје топао земљани укус. Можете заменити бели лук у праху.
- Фресх Хербс – Користите свеже млевени рузмарин, тимијан и оригано.
- Зачини – Црни лук у праху, кошер со и црни бибер по укусу заокружују зачин за говеђе месо.
Да ли сте спремни да направите ову говеђу месо у фритези? Сакупите своје састојке и показаћу вам…
Како направити фритезу са говедином
Преузмите комплетну листу састојака и упутства са картице са рецептима испод.
- Загрејте фритезу на 450 степени Ф / 232 степена Ц.
- У малој чинији помешајте омекшани путер, бели лук, рузмарин, тимијан, оригано, црни лук у праху, со и бибер.
- Осушите говеђе месо папирним убрусима, а затим равномерно утрљајте зачињени маслац по целој површини.
- Ставите говедину у корпу за фритезу и пржите на ваздуху 6 минута.
- Смањите топлоту на 350 степени Ф / 180 степени Ц и наставите да кувате пециво још 12-15 минута, или док унутрашња температура средине пене не достигне 120 степени Ф / 49 степени Ц (за средње ретке) користећи термометар са тренутним очитавањем.
- Извадите говедину на тањир, прекријте фолијом и оставите да одстоји 10-12 минута пре него што га исечете и сервирате.
Колико дуго кувати говедину у фритези
Опште правило при кувању говеђег меса је да се кува 8-10 минута по фунти за ретке. Да бисте повећали готовост, додајте додатних 5 минута по степену. Наравно, фактори као што су марка и модел фритезе или дебљина меса могу играти улогу, тако да увек проверите температуру термометром за месо уместо да се ослањате само на време кувања.
- Ретко: 8-10 минута по фунти (на 450 г), до унутрашње температуре од 125 степени Ф / 52 степена Ц.
- Средње печен: 8-10 минута по фунти (на 450 г) плус 5 минута, до унутрашње температуре од 135 степени Ф / 57 степени Ц.
- Средње: 8-10 минута по фунти (на 450 г) плус 10 минута, до унутрашње температуре од 145 степени Ф/63 степена Ц.
- Медиум Велл: 8-10 минута по фунти (на 450 г) плус 15 минута, до унутрашње температуре од 150 степени Ф / 66 степени Ц.
- Добро: 8-10 минута по фунти (на 450 г) плус 20 минута, до унутрашње температуре од 160 степени Ф / 71 степен Ц.
Професионални савети
- Тражити месо које је добро мермерисано и уједначене величине преко целог комада меса.
- Уклоните сребрну кожу и вишак масноће и завежите месарским канапом. Можете замолите свог месара да исече и завеже печурку за тебе.
- Загрејте говедину на собној температури 45 минута пре пржења на ваздуху.
- Тхе биљни путер треба омекшати али не истопљен.
- Припремите мешавину маслаца до 2 дана унапред.
- Ако користећи суво биље, смањите количине јер могу бити моћнији.
- Претходно загрејте фритезу за равномерно кување.
- Попрскајте корпу за фритезу са спрејом од маслиновог уља да се смањи лепљење.
- Користите термометар за месо да проверите готовост. Не ослањајте се само на сат.
- Месо ће наставити да се кува након што га извадите из фритезе. Повуците месо неколико степени испод жељене температуре да се узме у обзир преостало кување и да се избегне претерано месо.
- Погледајте температурни графикон за жељену готовост изнад.
- Оставите месо да одстоји 10-12 минута пре сечења и сервирања како би се сокови редистрибуирали кроз месо.
Делициоус Вариатионс
- Користите маслиново уље или гхее – По жељи, месо можете премазати или попрскати маслиновим уљем или гхи и посути зачинима.
- Користите мајонез – Зачинско биље и зачине помешајте са мајонезом и смесу премажите преко меса.
- Додајте топлоту – За призвук зачина, додајте пахуљице црвене паприке или прстохват кајенске паприке.
- Свап Тхе Сеасонинг – Користите свој омиљени зачин за бифтеке, као што је зачин за бифтек из Монтреала.
Припрема и складиштење
- Преп Ахеад – Оставите месо на собној температури око 40 минута.
- Продавница – Остаци се могу чувати у херметички затвореној посуди у фрижидеру до 5 дана.
- Фреезе – Замрзните остатке до 3 месеца. Одмрзните преко ноћи у фрижидеру.
- Загрејати – Поново загрејте кришке говеђег меса у фритези 3 минута на 350 степени Ф/180 степени Ц.
ФАКс
Говеђа печеница је дугуљасти мишић који се налази на задњем делу кичме. Пошто мишић не добија много вежбе, познат је по томе што је невероватно мекан комад меса.
Филет Мигнон је мали део говеђег меса. Док су оба реза невероватно мекана, филе мињон су мали кругови који се исеку са краја печења, док се филе односи на цео дугуљасти комад меса.
Да, можете исећи говеђе печење на одреске. Међутим, за овај рецепт са говеђим филетом за фритезу препоручујемо да целу нетакнуту нетакнуте и исечете након што је кувана. Ако кувате одреске или када кувате филе мињон, време кувања морате знатно да прилагодите.
Још рецепата који би вам се могли свидети
Предлози за послуживање
Хвала вам што сте прочитали моју говеђу месо у посту са рецептом за фритезу. И молим вас, дођите поново у посету док настављам да сечем, коцкицем и смишљам приступачне рецепте за фритезу, рецепте за инстант лонце, јужне рецепте и још много тога. Хвала што подржавате рецепте са блога о храни.
Набавите рецепт за говеђе месо за фритезу:
Не заборавите да означите #реципесфромпантри он инстаграм или Твиттер ако покушате Фритеза са говеђим тендером! За мене је стварно, стварно сјајно када направите један од мојих рецепата и волео бих да га видим. Можете га поделити и на мом Фејсбук страна. Молимо закачите овај рецепт на Пинтерест такође! Хвала вам што сте читали рецепте из оставе.
Принт Реципе
Фритеза са говеђим тендером
Нежна и сочна говедина савршено кувана у фритези.
Порције: 6
Калорије: 674кцал
Упутства
-
Загрејте фритезу на 450 степени Ф / 232 степена Ц.
-
У малој чинији помешајте омекшани путер, бели лук, рузмарин, тимијан, оригано, црни лук у праху, со и бибер.
-
Осушите говеђе месо папирним убрусима, а затим равномерно утрљајте зачињени маслац по целој површини.
-
Ставите говедину у корпу за фритезу и пржите на ваздуху 6 минута.
-
Смањите топлоту на 350 степени Ф / 180 степени Ц и наставите да кувате печурку још 12-15 минута, или док унутрашња температура средине пене не достигне 120 степени Ф / 49 Ц (за средње ретке) користећи инстант очитати термометар.
-
Извадите говедину на тањир и шатор са фолијом.
-
Оставите да одстоји 10-12 минута пре резања и сервирања.
Напомене
- Потражите месо које је добро мермерисано и једнаке величине по целом комаду меса.
- Уклоните сребрну кожу и вишак масноће и завежите месарским канапом. Можете замолити свог месара да вам исече и веже печурку.
- Оставите говедину на собној температури 45 минута пре пржења на ваздуху.
- Биљни путер треба да буде омекшан, али не и растопљен.
- Припремите мешавину маслаца до 2 дана унапред.
- Ако користите сушено биље, смањите количине јер могу бити снажније.
- Загрејте фритезу за равномерно кување.
- Попрскајте корпу за фритезу спрејом од маслиновог уља да бисте смањили лепљење.
- Користите термометар за месо да проверите спремност. Не ослањајте се само на сат.
- Месо ће наставити да се кува након што га извадите из фритезе. Повуците месо неколико степени испод жељене температуре да бисте урачунали преостало кување и избегли претерано печење меса.
- Погледајте температурни графикон за жељену готовост изнад.
- Оставите месо да одстоји 10-12 минута пре него што га нарежете и сервирате како би се сокови прерасподелили кроз месо.
- Чување – остатке држите у херметички затвореној посуди у фрижидеру 4 дана.
Исхрана
Калорије: 674кцал | Угљени хидрати: 0.5г | Беланчевина: 41г | Дебео: 55г | Засићене масти: 24г | Полинезасићене масти: 2г | Монозасићене масноће: 22г | Транс масти: 0.2г | холестерол: 174мг | натријум: 544мг | калијум: 698мг | Влакно: 0.1г | шећер: 0.03г | витамин А: 186ИУ | Витамин Ц: 0.5мг | Калцијум: 23мг | гвожђе: 5мг