Фритеза Печена шаргарепа – Јужна душа
Овај пост може садржати партнерске везе.
Не постоји бољи начин да се кува шаргарепа која је хрскава споља и мека изнутра него у фритези. Савршено зачињена белим луком, сољу и бибером, а затим завршена са пармезаном, печена шаргарепа у фритези чини одличан прилог или здраву ужину.
Ако сте дуго читали Јужну душу, знате да су моји рецепти о претварању једноставних састојака у нешто изузетно. Како се то дешава? Комбиновањем укуса, текстуре и одабиром одговарајуће методе кувања.
Када се то догоди, као са овим печеним шаргарепом у фритези, имате одличан прилог који је шарен, једноставан и заиста укусан! Попут зеленог пасуља у фритези или цајун кромпира у фритези, овај рецепт који је добар за вас је јело од поврћа које не штеди на укусу!
Једноставни састојци потребни за овај рецепт
- Шаргарепа – средње величине
- Маслиново уље – можете заменити кокосово уље, уље авокада или растопљени путер.
- Бели лук у праху – може се користити и лук у праху.
- Со и бибер
- Пармезан
- Свјежи першун – можете замијенити или додати свјежи тимијан или свјежи копар или рузмарин.
Померите се надоле за мерење састојака и пуна упутства.
Која се врста фритезе препоручује за овај рецепт?
Направио сам овај рецепт користећи а Ниња фритеза од 4 литре. Изузетно је једноставан за употребу, равномерно се кува и има унутрашњост која се не лепи што олакшава чишћење јер корпа за фритезу може да иде у машину за прање судова.
Како направити најбољу печену шаргарепу у фритези
- Време припреме за овај рецепт је око 5 минута. Прво оперите, осушите и огулите средњу шаргарепу. Исеците их на уједначену величину и ставите у чинију. За укус, покапајте маслиново уље и поспите белим луком у праху, сољу и бибером.
- Додајте шаргарепу у једном слоју у корпу за фритезу, пазећи да их не пренатрпате. Подесите температуру на 360 степени и кувајте 12 минута. Протресите корпу на пола времена кувања док шаргарепа не буде мекана и хрскава споља.
- Када се шаргарепе кувају, извуците их у тањир за сервирање и зачините по укусу са још соли и бибера. Поспите пармезаном и свежим першуном, па послужите.
Савети и често постављана питања
- Обавезно добро протресите корпу за фритезу на пола времена кувања. Ово обезбеђује равномерно печење.
- Немојте пренатрпавати корпу фритезе. Додајте шаргарепу у једном слоју и пеците у серијама ако је потребно.
- Да ли шаргарепу треба кувати пре пржења на ваздуху? Не, немају. Пржење на ваздуху ће их кувати савршено хрскаве споља и мекане изнутра.
- Може ли се користити шаргарепа за бебе? Да, али мораћете да скратите време кувања.
- Који други зачини и укуси се могу користити? Засладите шаргарепу мало јаворовог сирупа или меда, додајте мало свежине лимуновим соком или је убаците у омиљену мешавину биља и зачина пре печења.
- Чувајте остатке шаргарепе у херметички затвореној контејнер у фрижидеру до три дана.
Одлични начини послуживања шаргарепе у фритези
Да ли ово називате прилогом, ужином или чак помфритом од шаргарепе, могу вам рећи; јасно, свидеће вам се овај рецепт! Ево неколико мојих омиљених јела која су савршена за сервирање са шаргарепом:
Желите више рецепата за фритезе? Пробајте ово:
Желите да сазнате више о пржењу на ваздуху?
Ако сте тек почели да кувате са фритезом или једноставно не знате одакле да почнете, имам нешто да вам помогнем. Саставио сам користан водич са саветима и рецептима како бисте могли да користите фритезу као професионалац!
Како да почнете са пржењем на ваздуху
На крају, али не мање важно…
Волим да чујем од вас, па оставите оцену и коментар ако немате ништа против. И не заборави да ме пратиш инстаграм и означи ме фотографијом.
Фритеза Печена шаргарепа
Не постоји бољи начин да се кува шаргарепа која је хрскава споља и мека изнутра него у фритези. Савршено зачињена белим луком, сољу и бибером, а затим завршена са посипањем пармезана, печена шаргарепа у фритези чини одличан прилог или ужину.
Принт
Пин
Рате
Састојци
- 6-8 средње шаргарепа – опрати, осушити, ољуштити и исећи на копља
- 2 кашике маслиново уље
- 1/2 кашичица Бели лук у праху
- 3 кашике рендани пармезан
- 1 кашика свеж сецкани першун
- со и бибер по укусу
Упутства
-
Додајте шаргарепу у посуду средње величине. Прелијте маслиновим уљем и поспите белим луком у праху, сољу и бибером. Баците да обложите шаргарепу.
-
Додајте шаргарепу у корпу фритезе у једном слоју. Подесите температуру на 360 степени и тајмер на 10 минута. Протресите корпу на ознаци времена од 5 минута и наставите да кувате 5-7 минута док шаргарепа не омекша виљушком и постане хрскава око ивица.
-
Извадите шаргарепу из фритезе, поспите пармезаном и свежим першуном. Послужите одмах
Напомене
Чувајте остатке печене шаргарепе у затвореној посуди у фрижидеру до 3 дана.
За поновно загревање:
Ставите у фритезу, подесите топлоту на 350 и загревајте док се не загреје, 2-3 минута.