December 8, 2024

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Ултимате Слов Цоокер Лемон Цхицкен Буттс

Ултимате Слов Цоокер Лемон Цхицкен Буттс

Ево нашег омиљеног рецепта за пилетину у спором кухању! Погледајте како правимо изузетно меку пилетину у нашем спором шпорету са сосом од пилетине од лимуна. Тако укусно, а захваљујући лонцу, већина времена за припрему рецепта је без руку! Скочите на Рецепт за пилеће бутине са лимуном у Слов Цоокер-у

Ултра нежна пилетина са лимуном у нашем спором шпорету.

Зашто волим ове пилеће бутове у спором кувару

Пре неколико година, поделили смо наш оригинални рецепт за пилетину са лимуном. У том рецепту запечемо пилеће бутине на шпорету, а затим их завршимо у рерни. Овај рецепт узима наш оригинал са свом добротом биља, лимуна и прилагођава га за спори шпорет.

Први пут када смо правили овај рецепт, знао сам да ће бити доброг укуса, али искрено нисам знао да ће бити тако нежан или залеђен. Споро шпорет чини магичне ствари са пилећим бутовима. Хајде да прођемо кроз како их направити.

Како направити најбољу пилећу бутину за спори кувар

Прво, хајде да причамо о томе шта се дешава са пилећим бутовима на кожи када се кувају у спором шпорету. Многи рецепти за пилетину у посуди захтевају додавање додатне течности у лонац, али не морате то да радите.

Да бисте направили најбољу пилећу бутину у штедњаку, потребно је да ставите пилеће бутине директно у шпорет, зачините сољу и покријте поклопцем. Како се спори шпорет загрева, маст са коже се таложи и пада преко пилетине. Пилетина се буквално кува у сопственом соку и масти.

Сада, дозволите ми да се вратим. Наравно, можете само да ставите пилеће бутине у шпорет, али за још бољи резултат, ја више волим да додам додатни укус са зачинским биљем и лимуновом корицом, а затим запечем кожу у тигању. Ово додаје боју пилетини, која на крају изгледа много боље. Затим, пошто сам упрљао тигањ, користим га да направим укусни сос од лимуна који ћу послужити са пилетином.

Пилећи бутови у спором шпорету - пилетина је прво запечена у тигању, а затим додата у спори шпорет.
За најбољи спори шпорет пилећих бутова, прво попржите кожу у тигању, а затим додајте у спори шпорет. Није потребна додатна течност.

На слици испод показујем како пилетина изгледа након 5 сати кувања. Видите сву ту течност на дну? То је чисто злато. То је богата пилећа чорба која је укусна умешана у наш сос од лимуна или кашиком преливена преко пилетине. Само скините већину масти са врха и све је спремно.

Нисам сигуран да могу чак ни да опишем колико је пилетина испала нежна. Воде ми на уста само гледајући ту фотографију.

Ево како изгледају пилећи бутови након 5 сати кувања у спором шпорету.
Ево како изгледају пилећи бутови након 5 сати кувања у спором шпорету. Тако су невероватно нежни!

За најбољу пилетину са лимуном у лаганом шпорету, направите мој сос од лимуна

Овој пилетини дајемо укус лимуна на два начина. Први начин је да истрљате пилетину сенфом, лимуновом корицом, зачинским биљем и сољу. Затим, након што зачиним пилетину, пржим пилећу кожу на врућем тигању док не порумени.

Као што је горе поменуто, корак печења није 100% неопходан, али обезбеђује смеђу, укусну пилећу кожу када се пилетина кува. Такође нам даје савршену прилику да направимо укусан сос директно у тигању.

Умак од лимуна није обавезан, али вау, да ли је укусан. Лако је и прави се директно у тигању који се користи за печење пилетине. Користећи исти тигањ, можете састругати све смеђе комаде пилетине заглављене на дну, што даје додатни укус.

Да бисмо направили сос, умутимо мало отопљене масти од пржене пилетине са брашном. Када су маст и брашно имали прилику да се кувају минут, сипам пилећи темељац и лимунов сок. Затим кувам сос док се мало не згусне. Потребно је минут или два, највише. (Узгред, управо овако правимо обичан сос).

И то је то. Пилећи бутови који заливају уста, нежни, изузетно укусни, направљени у вашем спором шпорету. Искрено, то је један од најбољих рецепата за пилетину које смо поделили.

Ултимате Слов Цоокер Лемон Цхицкен Буттс

Више једноставних рецепата за спори кувар

Ултимате Слов Цоокер Лемон Цхицкен Буттс

  • ПРЕП
  • КУВАЈ
  • ТОТАЛ

Ово је наш омиљени рецепт за пилетину у спором кувању! Погледајте како правимо ултра нежну пилетину од лимуна у нашем спором шпорету са сосом од пилетине од лимуна. Тако укусно и захваљујући лонцу, већину времена за овај рецепт је једноставно!

Правимо једноставан сос од лимуна за пилетину. Ово се дешава у истом тигању у коме се пилетина запече пре него што се дода у спори шпорет и чува док се пилетина кува. На крају кувања, на дну штедњака ће бити нешто више од 2 шоље пилећег бујона — нешто од тога је истопљена маст, коју ми радије уклањамо. Након што скинете већину масти из чорбе, остаје вам укусна пилећа чорба. За сервирање, помешајте ову чорбу са сосом од лимуна. Укусно.

Додајте онолико комада пилетине (бута или прса) који ће стати у један слој на дно вашег спорог шпорета. Могу бити прилично удобне – док се кувају, смањују се у величини.

Прави 6 до 8 пилећих бутина

Гледајте како правимо рецепт

хттпс://ввв.иоутубе.цом/ватцх?в=ИнеЦвИкгоДА

Требаћеш

6 до 8 пилећих бутина, са кожом, са костима, без вишка масти, око 2 фунте

1 кашика дижон зрна сенфа

1 кашика лимунове коре (1 кашичица за трљање и 2 кашичице за со)

1 1/2 кашичице сушеног оригана

1/2 кашичице сушеног тимијана

1/4 кашичице фине морске соли

1 кашика маслиновог уља

1/4 шоље лимуновог сока (од 1 великог лимуна)

1 1/4 шоље пилећег темељца са мало натријума, погледајте наш рецепт за пилећи темељац

2 кашике вишенаменског брашна

Упутства

  • Припремите пилетину
  • Направите трљање за пилетину. Помешајте сенф, 1 1/2 кашичице лимунове корице, оригано, тимијан, 1/4 кашичице соли и 2 кашичице маслиновог уља у малој посуди. Прстима или четком премажите пилетину са обе стране сенфом.

    У другој посуди или посуди за мерење помешајте преосталу лимунову корицу (1 1/2 кашичице), лимунов сок и пилећи темељац. Оставите на страну.

    Унапред: Мешавина пилетине и лимуна и пилетине може се припремити до један дан унапред. Покријте и држите их у фрижидеру.

    • Цоок Цхицкен
    • Загрејте преосталу кашичицу уља у великом тигању или тигању на средњој ватри. Додајте пилетину, са кожом надоле, и кувајте 3 до 5 минута док кожа не постане златно смеђа и док се не истопи мало масти.

      Запечене пилеће бутине пребаците у спори шпорет и поређајте их, у једном слоју, са кожом нагоре. Покријте поклопцем, а затим кувајте на ЛОВ 5 до 6 сати или док пилетина не омекша. Сачувајте тигањ са капањем за прављење соса.

      • Направите сос
      • Уклоните све осим две кашике масти из тигања који се користи за браон пилетину. Ако нема довољно масти, додајте путер, тако да две кашике масти буду у тигању.

        Ставите на средњу ватру док се не загреје, а затим умутите брашно. Наставите да мутите све док се брашно и маст не претворе у глатку пасту и не изгледају средње плаве боје; око 1 минута. Сипајте мешавину лимуновог сока и темељца и умутите док не постане глатка.

        Доведите сос до тихог кључања. Док се крчка, згушњава се и постаје сјајна. Пребаците у теглу или мерни бокал и ставите у фрижидер док пилетина не буде спремна.

        • Завршити
        • Када пилетина заврши са кувањем, она ће седети у центиметар течности за кување и истопљене масти. Пребаците пилетину на тањир, па скините што више масти са течности. У лонцу би требало да остане скоро 2 шоље течности.

          Загрејте претходно направљен сос од лимуна, додајте га у спори шпорет и умутите док се не сједини. Ставите пилеће бутине назад у спори шпорет за сервирање или послужите са преливеним умаком.

Адам анд Јоанне’с Типс

  • Могу ли користити пилећа прса? Апсолутно. Ако их можете пронаћи, користите пилећа прса са кожом јер кожа одржава пилетину веома меком и додаје укус док се кува.
  • Прескочите сос од лимуна: Ако немате времена, можете прескочити сос од лимуна. Течност за кување која је остављена у спором шпорету након кувања пилетине преко 5 сати је укусна и делује веома лепо преливена преко пилетине или било које стране са којом планирате да је послужите.
  • Чињенице о исхрани: Доле наведене хранљиве чињенице су процене. Користили смо УСДА базу података за израчунавање приближних вредности.

Исхрана по порцији: Величина порције 1 бутина / Калорије 252 / Беланчевина 23 г / Угљени хидрати 2 г / Дијетска влакна 0 г / Тотал Сугарс 0 г / Укупно масти 16 г / Засићене масти 4 г / холестерол 133 мг / натријум 313 мг

АУТОР: Адам и Џоан Галагер

Leave a Reply