Торта од карамела од крушке и ораха – Тхе Даринг Гоурмет
Као Амазон сарадник зарађујем од квалификованих куповина. Погледајте моју политику откривања података.
Прошаран сочним крушкама, преливен богатим и лепљивим карамел сосом са прженим орасима, и са предивно влажном и нежном мрвицом, ова торта од карамела од крушке и ораха је невероватно укусна!
Креирање ове торте је резултат две ствари: прво и најважније, огромна жудња за нечим слатким и друго, имала сам две крушке на ивици смрти које су молиле да их употребим. Мој ум почиње да црта асоцијације: Шта иде добро са крушкама? карамел. Шта добро иде уз карамел и крушке? ораси. И уз то сам кренула на посао и настала је торта која је једноставно изван овог света укусна!
Волим крушке, али су мало фрустрирајуће. Често су или превише тврди и зелени и никада не сазревају у било шта укусно, или прелазе од зрелих до презрелих преко ноћи. (Пробајте да купите крушке на велико и гледајте како им се ово последње дешава у исто време и покушајте да смислите шта да радите са читавом кутијом презрелих крушака. То ми се десило више пута и одговор за мене правио на велико Карамел путер од крушке.) Али ако имате само неколико презрелих крушака са којима се можете борити, имам савршен начин да их употребите: ово невероватно укусна торта од крушке од карамела од ораха! И што су крушке зрелије, то боље.
Ова торта је заиста нешто посебно. Тако је слатко влажан и ароматичан, а тостирани карамел прелив од ораха је позитивно неодољив. Пробајте и сигуран сам да ћете се сложити.
Рецепт за колаче од карамела од крушке и ораха
Загрејте рерну на 350 Ф, раширите орахе на обложен плех и тостирајте их око 10 минута или док не порумене и не буду мирисни. Оставите по страни за касније.
У малој посуди за мешање помешајте брашно, прашак за пециво, соду бикарбону, цимет, мушкатни орашчић, ђумбир и со.
Згњечите једну од зрелих крушака. Оставите на страну.
У великој посуди за мешање помешајте смеђи шећер, отопљени путер, јаја, пасирану крушку, млеко и екстракт ваниле. Умутити док се не сједини.
У влажну мешавину умешајте мешавину брашна.
Умешајте комаде крушке у тесто.
Сипајте тесто у добро подмазано 9-инчни опружни облик. Пеците у загрејаној рерни на 350 степени Ф 25 минута (да, само 25 минута) или док чачкалица уметнута у средину не изађе чиста.
Пет минута пре него што је торта готова, помешајте смеђи шећер, путер и крему у малом тигању. Пустите да проври и кувајте 2 минута док се мало не згусне.
Додајте пржене орахе и наставите да кувате још 3-4 минута.
Да бисте помогли да карамела продре у торту, пробушите неке рупе око врха чачкалицом.
Прелијте слатки карамел сос од ораха преко врућег колача, равномерно га распоредите.
Оставите торту да одстоји 5 минута пре него што уклоните странице опружног облика.
Овај колач је најбоље послужити топло.
Уживати!
За још укуснијих колача обавезно пробајте наше:
Карамел колач од крушке и ораха
Прошаран сочним крушкама, преливен богатим и лепљивим карамел сосом са прженим орасима, и са предивно влажном и нежном мрвицом, ова торта од карамела од крушке и ораха је невероватно укусна!
Састојци
- 1 чаша крупно сецкани ораси
- 1 чаша вишенаменско брашно
- 1/2 кашичица прашак за пециво
- 1/2 кашичица прашак за пециво
- 1/2 кашичица цимет
- 1/8 кашичица мушкатни орашчић
- 1/8 кашичица млевени ђумбир
- 1/4 кашичица со
- 3/4 чаша упаковани светлосмеђи шећер
- 2 Велика јаја
- 5 кашике истопљен путер
- 1 кашика млеком
- 1 кашичица чисти екстракт ваниле
- 1 велика веома зрела крушка пире
- 1 велика веома зрела крушка исеците на коцке од 1/4 инча
- За карамел прелив од ораха:
- 1/4 чаша упаковани смеђи шећер
- 1/4 чаша неслани путер
- 1/4 чаша милерам
Исхрана
Калорије: 587кцал | Угљени хидрати: 65г | Беланчевина: 8г | Дебео: 35г | Засићене масти: 15г | Полинезасићене масти: 10г | Монозасићене масноће: 8г | холестерол: 111мг | натријум: 301мг | калијум: 300мг | Влакно: 4г | шећер: 42г | витамин А: 776ИУ | Витамин Ц: 3мг | Калцијум: 97мг | гвожђе: 2мг
Првобитно објављено на Тхе Даринг Гоурмет 22. децембра 2013