March 20, 2025

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Тилапиа Фисх Тацос – Цхелсеа’с Месси Кецеља


Тацос

Тацос

Ови укусни Тилапиа Фисх Тацос почните са угљенисаним кукурузним тортиљама и напуњене су слатким шљатом од цилантро и лимете, тилапијом зачињеном такосом и мерицом гвакамола. Ови лагани, укусни такоси препуни су састојака који су добри за вас!

Пробајте неке од наших других омиљених такоса са морским плодовима — ови такоси са шкампима и ови такоси од рибе су наши лични фаворити!

Слика изнад главе Тилапиа Фисх Тацос

Наш омиљени рецепт за такос од тилапије

Ови тако сулудо укусни такоси доносе све праве укусе и текстуре. Прилично их је лако направити – посебно ако унапред припремите сос (што га само чини још укуснијим!).

Овај рецепт за тако са рибом тилапије има четири главне компоненте – тортиље, слав, рибаи преливи. Сваку ћемо разложити у наставку.

Снимци процеса-- слике тилапије која се припрема и зачињава

Тортиље

Ми волимо танак кукурузне тортиље или хрскаве тако љуске најбоље за ове Тилапиа Фисх Тацос. Моја породица ужива у Миссион’с® екстра танким кукурузним тортиљама или овим хрскавим Сиете® тацо шкољке – су опседнут са њима и они су одлични у овом рецепту! (Бонус — направљени су од састојака који су добри за вас и природно без житарица/глутена — савршени за здраве оброке!)

Ако идете за Хрскави такос тилапиједефинитивно посегните за хрскавим шкољкама!

Ако користите тортиље од кукуруза или брашна, препоручујем да тортиље угљенишете за најбољи укус и текстуру. Да бисте угљенисали, радите са једном по једном тортиљом, а остатак остављајте у врећици да се не осуше пребрзо.

Снимци процеса: прављење посластица за рибље таксе тилапије.

Тилапиа Фисх Тацос Слав Мик

Шалата је једноставно исецкани зелени купус са нашим практично познатим сосом од цилантро и лимете. Ово користимо да зачинимо сос и да све покапамо на крају.

  • Салата од анђела косе. Овде нема ништа посебно – само паковање салате од купуса из продавнице одлично функционише! Ако проверите листу састојака, требало би да садржи само зелени купус – то је оно што желимо. Већина мешавина салате од купуса налази се у одељку за производе у продавници у близини других упакованих мешавина за салату. (Или направите овај рецепт тако што ћете танко исећи сопствени зелени купус.)
  • Цилантро-лимет сос. Сос комбинује цилантро, лимету, јалапењо, мајонез и павлаку како би створио експлозију укуса!

Снимци процеса: пржење рибе на ваздуху;  раздвојити га и додати у такос

Риба

  • Ако користите замрзнуте, обавезно одмрзните рибу преко ноћи у фрижидеру. Ако заборавите, купатило са хладном водом ће то учинити брзо (ево кратког упутства).
  • Потапшати рибу СУВкишити со маслина уљеи утиснути зачине. Мешавина зачина је прилично блага, али за зачињене такосе додајте 1/4 кашичице млевене кајенске паприке у мешавину.
  • Онда кувати. Можете пржити рибу у тигању или користити фритезу. Погледајте картицу са рецептом за оба метода!

БРЗИ САВЕТ

Како знате да ли је ваша риба потпуно кувана? Најбољи начин да се утврди је тестирање виљушком. Пробушите рибу под углом, на најдебљој тачки, и лагано уврните. Риба се лако љушти када је готова и такође ће изгубити свој прозиран (сиров) изглед. Добро правило је да се риба кува на унутрашњој температури од 140-145 степени.

Слика три такоса од рибе Тилапиа, спремна за уживање

Тилапиа Фисх Тацо Преливи

Са готовим салатом и сосом, заиста вам не треба пуно других прелива.

  • креч клинови. Стискање лимете преко такоса даје леп свеж укус.
  • Першун. Волимо цитрусни додир који ова биљка додаје.
  • Цотија сира. Овај сир је прилично слан, додајући савршени завршни зачин такосима.
  • Гуацамоле или зрело авокадо. Ово додаје огромну количину кремастости и укуса такосима.
  • Додатна киша од сос од цилантро и лимете. Преостали сос све лепо завршава!

СХОРЦУТС

Док је домаћи гвакамоле невероватан, куповина у продавници је такође одлична и штеди много времена! Волимо ово купљен у продавници гуац.

Слика такоса изнад главе спремних за уживање

Најчешћа питања о рибљим тацосима тилапије

1Да ли је тилапија добра риба за јело?

Риба је један од најбољих извора протеина и тилапија није изузетак! Препуна је протеина, витамина, минерала и добар је извор здравих масти које су телу потребне за функционисање!

2Које врсте рибе праве добре такосе?

Типично мршави и љускави филети беле рибе чине најбољи рибљи такоси. То је зато што су релативно јефтине, па их има смисла упарити са другим састојцима у такосу. Осим тога, благог су укуса и брзо се кувају.

Најпопуларније врсте рибе за рибље тацосе укључују тилапију, махи-махи, бас, бакалар, сом, снаппер и халибут.

3Како кувати тилапију за овај рецепт?

Ми волимо Фритеза Тилапиа Тацос — риба је изванредна након пржења на ваздуху — хрскава споља и нежна изнутра! Једноставно ставите рибу у фритезу и оставите је да ради своју магију око 7-10 минута.

Можете и да се припремите Тилапиа Тацос на жару печењем рибе на роштиљу или роштиљу на отвореном.

У супротном, испеците или пропржите тилапију пре него што је раздвојите на комаде и додате угљенисаним тортиљама и сосном салату!

4Како се прави рибљи такоси са тилапијом?

Цео рецепт је испод, али ево кратког прегледа:

  • Припремите сос и прелијте са салатом.
  • Припремите и кувајте рибу.
  • Угаљите тортиље.
  • Саставите све заједно и уживајте одмах!

Још омиљених рецепата за морске плодове

Тилапиа Фисх Тацос

Ови укусни Тилапиа Фисх Тацос почните са угљенисаним кукурузним тортиљама и пуне се слатким салатом од цилантро и лимете, тилапијом зачињеном такосом и мерицом гвакамола. Ови такоси су лагани, укусни и препуни састојака који су добри за вас!

Тилапиа Фисх Тацос

Ови укусни Тилапиа Фисх Тацос почните са угљенисаним кукурузним тортиљама и пуне се слатким салатом од цилантро и лимете, тилапијом зачињеном такосом и мерицом гвакамола. Ови такоси су лагани, укусни и препуни састојака који су добри за вас!

Састојци

Тацос

Сос (Напомена 2)

  • 1/4 чаша свеж сок од лимете (+ 1 кашичица коре) (3 лимете)
  • 1 чаша лабаво упакован свеж цилантро
  • 1 кашика грубо исецкани јалапењо
  • 1/2 чаша редовни пуномасни мајонез
  • 1/2 чаша павлака (мало масти одлично функционише)

Упутства

  • ПОЧНИТЕ СА СОСОМ: Додајте сок и корицу у моћни блендер или мини процесор хране заједно са цилантром, грубо исецканим јалапењоом и мајонезом. Посолите и побиберите по укусу (ја додам 1/2 кашичице соли и 1/4 кашичице бибера). Блендајте док не постане глатко. Додајте павлаку и још једном измиксајте да се сједини. Пробајте сос и прилагодите се личним жељама по потреби. Оставите у фрижидеру док не будете спремни за употребу.

  • ПРИПРЕМИТЕ ТИЛАПИЈУ: Ако је замрзнуто, одмрзните према упутствима на паковању, а затим осушите папирним убрусом. Ако је свеж, исперите под хладном водом, а затим осушите. Помешајте зачине у малој посуди.

  • КУВАЈ ТИЛАПИЈУ: Погледајте напомену 3 за пржење у тигању. Ево како да пржити на ваздуху: Загрејте фритезу на 400 степени Ф 3 минута. У међувремену, додајте рибу у велики тањир. Покапајте 1 кашику маслиновог уља преко целе рибе, утрљајући сваки филе са обе стране. Поспите равномерно мешавином зачина, притискајући зачине да приањају за рибу. Када су филети равномерно и добро обложени зачином, лагано попрскајте спрејом за кување од маслиновог уља. Додајте филете у корпу фритезе у једном слоју. (У нашу фритезу можемо да ставимо само 2 филета истовремено.) Кувајте 7-10 минута или док се риба лако не љушти виљушком (или региструје 145 степени Ф). Када је печено, извуците на тањир, окрените на другу страну и виљушком разбијте на комаде. По потреби зачините додатном соли.

  • АССЕМБЛИ: Док се риба кува, изложите преостале састојке. Сипајте врећицу салате од купуса у чинију и помоћу хватаљке прелијте 1/2 шоље соса. Оставите на страну. Угаљити тортиље (Напомена 4) или ставите тврде љуске од тортиље. Поделите равномерно на тортиље, а затим додајте рибу. Додајте мерицу гвакамола или танке кришке авокада у сваки тако. Прелијте још соса по жељи. Исцедите кришку лимете преко сваког такоса и поспите мало котија сира (ако користите). Уживајте у тацосима одмах!

Рецепт Нотес

Напомена 1: Предлози за сервирање: Највише волимо угљенисане кукурузне тортиље или Сиете® тврде шкољке у овом рецепту. Да би ствари биле брзе и једноставне, купите већ припремљени гвакамоле или пире од авокада.
Напомена 2: Сос: Овај сос је одличан за направити унапред јер постаје укуснији док стоји. У фрижидеру траје око 5-7 дана. Ово ће направити више соса него што ћете користити на овим такосима, али волимо да имамо још нешто у фрижидеру да бисмо додали другим јелима током целе недеље.
Напомена 3: Тилапија у тигању: Загрејте 1 и 1/2 кашике маслиновог уља у великом тигању са нелепљивом бојом на средње јакој ватри. Када уље светлуца, додајте тилапију. Пржите (радећи у серијама по потреби) 3-5 минута или док не порумени на дну. Окрените и кувајте док се не скува (провидно и лако се љушти виљушком) још око 3-5 минута. Уклоните рибу са ватре и по потреби додатно посолите.
Напомена 4: Ево како угљевимо тортиље:

  1. Спреј обоје стране тортиља са спрејом за кување. Користим спреј на бази маслиновог уља (ради се и канола) и добро прскам сваку страну.
  2. Веома лагано угљенисано сваки страну тортиље изнад отвореног пламена на рингли. Ако немате отворени пламен, загрејте 10-15 секунди у тигању.
  3. Тортиљу одмах скините са ватре и преклопите на пола. Ставите испод пешкира (одржава их топлим и меким!) и понављајте све док се све тортиље не угљенишу.

Информације о исхрани не укључује ниједан од састојака за сервирање.

Нутритивне таблице

Послуживање: 1служење | Калорије: 391кцал | Дебео: 30.2г | холестерол: 79.6мг | натријум: 261.3мг | Влакно: 0.8г | шећер: 1.3г

Дајемо све од себе да обезбедимо тачну анализу исхране за наше рецепте. Наши подаци о исхрани се израчунавају коришћењем алгоритма треће стране и могу се разликовати на основу индивидуалних стилова кувања, мерења и величине састојака. Користите ове информације у сврху поређења и консултујте се са здравственим радником за упутства о исхрани по потреби.