January 17, 2025

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Схабнам Цурри Рецепт – Мугхлаи сос од печурака и грашка од Арцхана’с Китцхен

  • Да бисмо почели да правимо рецепт за шабнам кари, прво ћемо скувати печурке.

  • У тигању загрејте уље на средњој ватри, додајте четвртине печурака, поспите прстохват соли и динстајте 6-8 минута или док се печурке добро не скувају.

  • *За кување грашка:

  • У експрес лонцу помешајте грашак са 1/4 шоље воде и кувајте под притиском на једну звиждаљку и угасите ватру.

  • Одмах отпустите притисак и оцедите грашак. Оставите на страну.

  • * За пржени лук:

  • У кади загрејте уље на средњој ватри, додајте нарезани лук и пржите док не поприми тамно браон боју.

  • Уверите се да ово непрестано мешајте, тако да лук не загори. Овај процес пржења ће трајати око 8-10 минута.

  • Када постигнете тамно браон боју. Угасите ватру и оставите да се лук охлади.

  • Када се охлади, пребаците у теглу миксера и самељите у пасту користећи врло мало воде.

  • Самељите индијске орахе и млеко у фину пасту.

  • *Да направите сос

  • У кади загрејте уље на средњој ватри, додајте ђумбир – бели лук и динстајте пар минута, док не нестане сирови мирис.

  • Затим смањите ватру и додајте зачине у праху – црвени чили у праху, ким у праху, коријандер у праху и гарам масала прах, добро промешајте.

  • Брзо додајте парадајз пире и пасту од индијских орашчића, кувајте 3-4 минута. У овој фази додајте пасту од прженог лука и добро промешајте.

  • Покријте и кувајте 2 минута. После 2 минута, појачајте ватру, додајте печурке, грашак, 1/3 шоље воде и оставите шабнам кари да проври

  • Добро промешати. Подесите конзистенцију соса. Украсите листовима коријандера.

  • Послужите овај рецепт за шабнам кари заједно са рецептом за зачињени гхее пиринач у стилу Дхаба од целих зачина или Пудина Лахсун Лаццха Паратха и салатом од цвекле, шаргарепе и краставца са кикирикијем и рецептом Пудина & Дханииа Раита за здрав викенд оброк.

  • Leave a Reply