Схабнам Цурри Рецепт – Мугхлаи сос од печурака и грашка од Арцхана’с Китцхен
Да бисмо почели да правимо рецепт за шабнам кари, прво ћемо скувати печурке.
У тигању загрејте уље на средњој ватри, додајте четвртине печурака, поспите прстохват соли и динстајте 6-8 минута или док се печурке добро не скувају.
*За кување грашка:
У експрес лонцу помешајте грашак са 1/4 шоље воде и кувајте под притиском на једну звиждаљку и угасите ватру.
Одмах отпустите притисак и оцедите грашак. Оставите на страну.
* За пржени лук:
У кади загрејте уље на средњој ватри, додајте нарезани лук и пржите док не поприми тамно браон боју.
Уверите се да ово непрестано мешајте, тако да лук не загори. Овај процес пржења ће трајати око 8-10 минута.
Када постигнете тамно браон боју. Угасите ватру и оставите да се лук охлади.
Када се охлади, пребаците у теглу миксера и самељите у пасту користећи врло мало воде.
Самељите индијске орахе и млеко у фину пасту.
*Да направите сос
У кади загрејте уље на средњој ватри, додајте ђумбир – бели лук и динстајте пар минута, док не нестане сирови мирис.
Затим смањите ватру и додајте зачине у праху – црвени чили у праху, ким у праху, коријандер у праху и гарам масала прах, добро промешајте.
Брзо додајте парадајз пире и пасту од индијских орашчића, кувајте 3-4 минута. У овој фази додајте пасту од прженог лука и добро промешајте.
Покријте и кувајте 2 минута. После 2 минута, појачајте ватру, додајте печурке, грашак, 1/3 шоље воде и оставите шабнам кари да проври
Добро промешати. Подесите конзистенцију соса. Украсите листовима коријандера.
Послужите овај рецепт за шабнам кари заједно са рецептом за зачињени гхее пиринач у стилу Дхаба од целих зачина или Пудина Лахсун Лаццха Паратха и салатом од цвекле, шаргарепе и краставца са кикирикијем и рецептом Пудина & Дханииа Раита за здрав викенд оброк.