Супа од тикве од жира – Проведите са новчићима
Да ли сте знали да можете претворити слатку малу тикву од жира у чиније удобне супе?
Овај рецепт за супу од жира почиње са печеном тиквом која се крчка са шаком поврћа и зачина. Све је измешано док не постане глатко и кремасто.
Препуну пријатне доброте, волимо да послужимо ову супу са хлебом за умакање.
Слатка и слана супа
- Ова супа користи тикву од жира са другим поврћем као што су шаргарепа, лук и целер за лак оброк.
- Служи као а први курс са мало домаћих крутона, а главно јело са једноставном салатом, или као енергент радни ручак!
- Тајна израде овог а супа ресторанског квалитета је да се испече тиквица од жира која карамелизује ивице и даје јој сладак, пун укус.
- Скувајте додатну количину јер супа од жира лепо замрзава и поново се загрева у трену!
- Тиква од жира богата влакнима је супер здрављеи, такође! Препуна витамина и минерала, заситна је и хранљива!
Шта је у супи од жира?
тиквица – У овој супи се, наравно, користи тиквица од жира, али можете користити и друге врсте зимских тиквица. Пробајте буттернут тикву, деликатну тикву и бундеву. Могу се користити појединачно или комбиновано. Пеците до 3 дана пре времена и ставите у фрижидер док не будете спремни да направите супу.
Поврће – Лук, шаргарепа и целер уравнотежују укус, док јабука додаје дашак свежине. По жељи се може додати и кромпир.
Зачини – Свежа мајчина душица даје биљни и чист укус супи од жира од тикве, али ако није доступна, довољно ће бити сушена. Пробајте овај једноставан, вишенаменски рецепт за зачин за живину уместо жалфије. Користите кокосово млеко уместо креме ако желите.
Како направити супу од жира
- печена тиква (према рецепту испод).
- Омекшати лук, шаргарепа и целер у шерпи.
- Додајте печену тикву, јабуку исечену на коцкице и супу и динстајте док не омекша.
- Блендајте док не постане глатко и додајте мало креме. Украсите зачинским биљем ако желите.
Шта послужити уз супу од жира
На врху супе од жира са кашичицом павлаке, комадићима сланине или домаћим крутонима. Послужите уз кришку дебелог хлеба са белим луком, једноставну салату или пар парадајза и краставца из баште!
Остатак супе?
Остатак супе од жира од тиквица држите покривену у фрижидеру до 4 дана у фрижидеру и поново загрејте на рингли. Замрзните свеже серије супе у кесама са патентним затварачем до 3 месеца, само изоставите крему док не будете спремни за додавање током загревања.
Удобне и кремасте јесење супе
Да ли је ваша породица волела ову супу од жира? Оставите нам оцену и коментар испод!
Супа од жира
Кремаста и слана супа од тикве од жира је тако укусна, да је одличан начин да загрејете породицу током прохладног јесењег дана!
-
Загрејте рерну на 400 ° Ф. Прережите тикву на пола и извадите семенке. Поново исеците сваку половину тако да имате четвртине. Премажите маслиновим уљем. Ставите на лим за печење и пеците 30-35 минута или док тиква не омекша виљушком.
-
Док се тиквица пече, загрејте путер у великом тигању или холандској рерни. Додајте лук и кувајте док мало не омекша.
-
Додајте шаргарепу, целер, бели лук и зачине и кувајте док мало не омекшају.
-
Извадите месо тиквице и додајте у шерпу заједно са бујоном и јабуком исеченом на коцкице.
-
Довести до кључања. Смањите топлоту и кувајте поклопљено око 15 минута или док јабуке не омекшају.
-
Уклоните са ватре (одбаците ловоров лист и стабљику тимијана ако користите свеже). Блендајте док не постане глатко.
-
Вратите да прокључа, умешајте густу павлаку по укусу, посолите и побиберите.
Ако користите обичан блендер или потопни блендер, ову супу је најбоље процедити. Ако користите блендер велике снаге (као што је Блендтец или Витамик), нема потребе за напрезањем.
Можете користити све или само неке од тешких крема на основу личних преференција. Кокосово млеко се по жељи може користити уместо креме.
Ако желите, можете испећи тикву од жира у фритези на 370 ° Ф око 25 минута.
Послуживање: 1.5чаше | Калорије: 472 | Угљени хидрати: 48г | Беланчевина: 5г | Дебео: 32г | Засићене масти: 18г | Полинезасићене масти: 2г | Монозасићене масноће: 11г | Транс масти: 1г | холестерол: 97мг | натријум: 756мг | калијум: 1552. годинемг | Влакно: 7г | шећер: 6г | витамин А: 4962ИУ | Витамин Ц: 56мг | Калцијум: 186мг | гвожђе: 3мг
Информације о исхрани су процене и варираће у зависности од метода кувања и брендова коришћених састојака.
© СпендВитхПенниес.цом. Садржај и фотографије су заштићени ауторским правима. Дељење овог рецепта се охрабрује и цени. Копирање и/или лепљење целих рецепата на било које друштвене медије је строго забрањено. Молимо погледајте моју политику коришћења фотографија овде.