December 8, 2024

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

стравберри брита цаке – смиттен кухиња

За стабилнију торту, торту 9×13 можете преполовити на краћи начин. Али где је забава у томе?

Загрејати пећницу: До 350°Ф (175°Ц). Обложите дно и странице калупа за торте величине 9 × 13 инча пергаментом и лагано га премажите спрејом за кување који се не лепи, јер сматрам да се меринга може залепити чак и за пергамент.

Направите мерингуе: У великој посуди самостојећег миксера са наставком за мућење, или ручним миксером, умутите беланца са 1/4 кашичице соли на средњој/ниској брзини док не почну да се згушњавају — изгледаће сатенасто и биће вам лепо. види неке стазе како се стварају од ударача. Повећајте брзину на средњу и додајте половину шећера – 3/4 шоље – мало по мало, пустите да свака посуда нестане и туците 10 до 20 секунди пре него што додате још. Додајте 1/2 кашичице екстракта или пасте од ваниле и наставите да мутите смесу док беланца не постану сјајна и док се не створе чврсти врхови када се метлица подигне. Оставите ову посуду на страну.

Направите торту: У другој посуди, али нема потребе да чистите метлицу/мутилице ако их поново користите, умутите путер са преосталих 3/4 шоље шећера, преосталом 1/4 кашичице соли и лимуновом корицом док не постане светла и пахуљаста. Додати жуманца и умутити да се сједини. Поспите површину теста прашком за пециво и добро умутите у смесу. Додајте млеко и умутите да се сједини тесто ће одмах изгледати згрушано и расцепкано и као да сте погрешили. Ниси. Додајте брашно и умутите док не постане глатко смеша треба да се равномерно споји.

Испеците торту: Кашиком ставите тесто за торте на дно припремљеног калупа за торте и распоредите га у танак, равномеран слој. Нанесите смесу од беланаца по целом тесту и нежно га распоредите по торти. (За оба, мала офсет лопатица ово олакшава.) Пеците торту 20 минута, а затим проверите да ли је готово — чачкалица убачена у торту треба да изађе без теста. Ово може бити теже проценити испод безе, па покушајте на неколико места. Торти ће можда требати 5 до 10 минута дуже да се стегне. [Yes, I found this long of a baking time range in testing.]

Када је печен, охладите торту у плеху 10 минута, а затим користите пергамент који окружује торту да пажљиво извуците торту и пергамент директно на решетку за хлађење да се потпуно охладе.

Завршите компоненте торте: У средњој посуди помешајте јагоде, 1 кашику шећера и лимунов сок и оставите на страну. [It takes about 15 minutes for them to get juicy.] Помешајте тешку павлаку, крем франш, преосталу 1 кашику шећера и екстракт или пасту ваниле у великој чистој посуди и умутите мешавину док се не формирају меки врхови.

Саставите торту: Охлађену торту пажљиво преполовите по дужини, стварајући два дугачка правоугаоника. Отпустите пергамент испод и пажљиво пребаците прву половину на тањир. Завртите врх са половином шлага, а затим испећи половином бобица. [Will it be messy? Yes it will.] Ставите другу половину торте на бобичасто воће и завршите преосталом кремом и бобичастим воћем. Можете капати било који додатни сок из чиније преко торте. По жељи украсите листићима нане и/или шећером у праху.

Служити: Чувајте торту у фрижидеру док не буде потребно. Исеците торту на неуредне, хаотичне кришке за послуживање. Остаци чувајте у фрижидеру 4 дана.