January 13, 2025

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Спици Вхите Цхицкен Цхили – Тасте Анд Сее

Спици Вхите Цхицкен Цхили – Тасте Анд Сее

Овај зачињени бели пилећи чили се лако прави и има заиста леп ударац и невероватан укус! Пун је укусних састојака… црног лука, јалапеноса, белог лука, белог и црног пасуља, конзервисаног зеленог чилија, парадајза исеченог на коцкице, исецкане пилетине, коријандера и свих зачина по рецепту за чили. Пилећа прса заправо кувате у чилију тако да даје екстра укусан укус пилетини као и чилију. А ако има остатака – савршено се замрзава!

велики лонац љутог белог пилећег чилија

Овај рецепт долази из ресторана који сам посећивао када сам живео у Т-Товну (Тулса, ОК) у данима након факултета. Ресторан је од тада затворен, али чили живи!

Мало сам модификовао рецепт током година – мислим да је бољи него икад.

Фотографија изблиза белог пилећег чилија са сиром, парадајзом и преливом.

И само да знате да говорим истину, недавно сам унео овај бели пилећи чили у чили кувар у мојој цркви. И погодите шта?

Да, добро сте погодили – победио је!!

Хвала вам Градска црква јер волим свој рецепт за пилеће чили колико и ја!

Постоји толико много варијација чилија ових дана да сам био заинтересован да сазнам шта други кажу да чили заиста јесте.

Шта је чили?

Дакле, оно што сам схватио је да је чили врста гулаша направљеног од неке комбинације паприке, пасуља, меса, парадајза и зачина. Тачно који састојци улазе у њега разликују се по рецепту, али име потиче од чили папричица које се користе у скоро свим верзијама. Као што можете замислити, постоји много регионалних рецепата и традиција када је у питању чили.

И наравно, у току је дебата о “исправном” начину да се то направи. Многи људи тврде да не би требало да укључује пасуљ или парадајз, јер се они не сматрају делом „традиционалног“ рецепта. Други тврде да су чили папричице једини потребни састојак и да укључују низ других додатака, као што су пиво, вино, виски и чоколада.

Лично волим мање да се свађам, а више једем. Зато кажем да убаците све варијанте чилија и хајде да једемо!

А пошто нисам дискриминатор, имам МНОГО укусних рецепата за чили које волим да правим. Тако су укусни да их морате пробати…

Други рецепти за чили

Бела пилетина чили је кувана и спремна за сервирање.

Како направити пилећи чили?

  • У великом лонцу динстајте лук и Јалапењос 8 минута или док лук не буде скоро бистар.

Лук и јалапењос пржени у великом лонцу.

  • Додајте сецкани бели лук и динстајте један минут.

Свеж бели лук је додат пржени лук и јалапењос.

  • Умешајте зачине и оставите да кувају око један минут. Ово ће их тостирати и ослободити сав њихов укус.

Мексички зачини додати сотираном поврћу.

  • Додајте преостале састојке, укључите горионик на средњу и јаку ватру, ставите чили да проври, смањите ватру на средњу и кувајте 25 минута, повремено мешајући.

Сви остали састојци се додају у лонац да се кува 25 минута.

  • Смањите горионик на средње ниско и извадите пилетину из чилија и оставите да одстоји 5 минута. Исјецкајте пилетину помоћу две виљушке. Додајте пилетину назад у чили и кувајте још 5 минута.
  • Ставите чили у чиније и на врх ставите сецкани зелени лук, сецкани цилантро, парадајз исечен на коцкице, сецкани јалапењос, сир и павлаку. Уживати!

Мексички зачињени бели пилећи чили куван и спреман за јело.

Овај рецепт за чили је дефинитивно победнички! Са толико богатих састојака и тона мексичких укуса.

Али немојте ме веровати за реч, позовите неке пријатеље и скухајте лонац љутог белог пилећег чилија, јер је супа увек топлија са добрим пријатељима!

Принос: 10 порција

Зачињена бела пилетина чили

Зачињена бела пилетина чили

Лако се прави са неким заиста лепим ударцем!

Преп Тиме
15 минута

Цоок Тиме
35 минута

Укупно време
50 минута

Састојци

Састојци за супу:

  • ⅓ шоље јалапења, нарезаног на коцкице (семенке су уклоњене ради мање зачина)

  • 2 жута лука, сецкана

  • 5 чена белог лука, млевено

  • 2 кашике кима

  • 2 кашике сушеног оригана

  • 1 кашика чилија у праху

  • 2 кашичице коријандера

  • 1 кашичица соли и бибера, више по укусу

  • 2 кашике парадајз пасте

  • 3 конзерве од 14,5 унце Велики северни пасуљ

  • 2 конзерве од 14,5 унце Црни пасуљ

  • 4 шоље пилећег бујона

  • 1-2 кашике табаско соса

  • 2 кашике вустерширског соса

  • 28 унци лименке парадајза исеченог на коцкице

  • 4 мале конзерве зеленог чилија

  • 2 фунте пилећих прса без костију и коже

  • ½ шоље сецканог коријандера

Опционо за сервирање:

  • Сецкани зелени лук

  • Сецкани јалапењоси

  • Сецкани цилантро

  • Коцкице парадајза

  • Сецкани Монтереи Јацк или чедар сир

  • Павлака

Упутства

  1. У великом лонцу динстајте лук и Јалапењос 8 минута или док лук не изгледа скоро провидно.
  2. Додајте сецкани бели лук и динстајте један минут.
  3. Умешајте зачине и оставите да кувају око један минут. Ово ће их тостирати и ослободити сав њихов укус.
  4. Додајте преостале састојке, укључите горионик на средњу и јаку ватру, ставите чили да проври, смањите ватру на средњу и кувајте 25 минута, повремено мешајући.
  5. Смањите горионик на средње ниско, уклоните пилетину из чилија и оставите да одстоји 5 минута. Затим исецкајте пилетину помоћу две виљушке. Додајте пилетину назад у чили и кувајте још 5 минута. (Ако вам се чини превише густо на мало воде или више пилећег темељца.)
  6. Ставите чили у чиније и на врх ставите сецкани зелени лук, цилантро, парадајз исечен на коцкице, јалапењос, сир и павлаку. Уживати!

Информације о исхрани

Принос

10

Величина порције

1 грама

Износ по порцији

Калорије 421Укупно масти 9.3гНезасићене мастихолестерол 50,8мгнатријум 1270мгУгљени хидрати 50гШећер 7.1гБеланчевина 34г

Leave a Reply