June 4, 2023

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Смасх Бургерс – Кување у ормару

Smash Burgers

Смасх Бургерс

Лаки домаћи смасх бургесс хрскаво споља, сочно изнутра, са топљеним сиром!

Обично када размишљам о пљескавицама привлаче ме густе и сочне, по могућности печене на отвореној ватри, али постоји нешто што је магично у вези са пљескавицама запеченим на тигању/решету о, човече, карамелизовани хрскави горњи и доњи део су најбољи! Унесите смасх хамбургере где је основна идеја да уместо да направите једну дебелу пљескавицу, месо поделите на 2 мале пљескавице да бисте удвостручили површину! Месо за пљескавице се формира у лоптице и разбија се на тигањ, да се месо утисне право у тигањ да се карамелизује, пре окретања да добијете друге стране. Пошто су пљескавице тако танке, готово да им није потребно време да се кувају и желите да користите маснију млевену говедину како бисте били сигурни да остану влажне и сочне! Тамо где често мешам зачине и друге састојке у месо за дебље пљескавице, ове пљескавице су само месо, формирано у лоптице и изломљено пре зачињавања сољу и бибером по укусу. Волим да додам сир, преливајући пљескавице кришкама након окретања тако да се топи док се кувају! Пошто су пљескавице тако мале, служе се 2 по лепињи са једном или две кришке сира!

Смасх Бургерс

Смасх Бургерс

Смасх Бургерс

Смасх Бургерс
Смасх Бургерс

Смасх Бургерс

Преп Тиме: 10 минута Цоок Тиме: 10 минута Укупно време: 20 минута Порције: 4

Лаки домаћи смасх бургесс хрскаво споља, сочно изнутра, са топљеним сиром!

састојци
  • 1 фунта млевене говедине
  • со и бибер по укусу
  • 4 (или 8) кришки сира
  • 4 лепиње (без глутена за без глутена)
правцима
  1. Поделите говедину на 8 делова (2 унце) и формирајте их у куглице.
  2. Загрејте тигањ (пожељно ливено гвожђе, угљенични челик или нерђајући челик) на средње јакој ватри.
  3. Додајте 2 до 4 лоптице у тигањ, остављајући довољно простора око њих, разбијте их у танке пљескавице и обилно зачините сољу и бибером по укусу.
  4. Кувајте док не порумени, око 2 минута, пре окретања.
  5. Ставите сир на пљескавице и када се отопи, остружите пљескавице из тигања и гурните их у лепиње, 2 пљескавице по лепињи.

Опција: Додајте своје омиљене додатке за хамбургере као што су: сенф, кечап, мајонез, зелена салата, парадајз, кисели краставци, лук, сланина итд.
Савет: Разбијте пљескавицу само једном месо ће одмах почети да се лепи за тигањ и ако га притиснете други пут, пљескавице се могу распасти.
Савет: Користите металну лопатицу или стругалицу да остружите/подигните пљескавице са тигања.

Нутритивне таблице: Калорије 418, Масти 33 г (Засићено 14г, Транс 1г), Холестерол 109 мг, Натријум 465 мг, Угљени хидрати 21 г (Влакна ,8 г, Шећери 2 г), Протеини 30г

Исхрана од: Нутритивне чињенице које покреће Едамам

Leave a Reply