Слоппи Јоес – Будгет Битес
$10,20 рецепт / $2,04 порција
Вриттен би Бетх – Будгет Битес
Слоппи Јоес су били главна вечера у нашој кући када сам одрастао 80-их, али увек смо је правили са сосом из конзерве (Манвич или генерички еквивалент). Када сам почео да кувам за себе, схватио сам колико је лако брзо направити такве сосове од састојака које сам већ имао у остави, и нисам се више осврнуо. Ови домаћи аљкави џоеси су брзи, лаки, пуни укуса и погодни за замрзавање. 🙌 Осим тога, у наставку имам неколико савета за вас да их учините још повољнијим, јер цена млевене говедине неће ускоро бити нижа.
Шта је Слоппи Јое сос?
Слоппи Јоес су лабави сендвич од меса направљен од млевене говедине, паприке и лука у посебном црвеном сосу, а сос је потпуно оно што чини неуредан Јое сендвич. То је пикантан, оштар и помало сладак сос на бази парадајза. Док неки рецепти једноставно користе јако зачињен кечап за сос, наш рецепт је мало богатијег укуса са парадајз сосом, парадајз пастом, вустерширом, сирћетом, шећером, Дијоном и чили прахом.
Како служити аљкавим џоесима
Слоппи Јоес се традиционално сервира на лепињи за хамбургер, понекад са сиром, понекад без. Али можете бити потпуно креативни. Ставите је у тортиљу и претворите у неуредан џо-тако, прелијте је преко печеног кромпира, једите као оброк преко пиринча или изаберите најбољу буџетску опцију и једите је на белом хлебу (ако знате, знати).
И не заборавите помфрит или помфрит од бифтека да послужите са стране! …Или можда мало печеног броколија. 😉
Буџетске опције
Млевено говеђе месо је прилично скупо ових дана, тако да постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте својим неуредним џековима учинили мало лакшим за новчаник. Ево неколико идеја:
- Купите млевену говедину на велико, а затим поделите и замрзните остале порције (или направите дуплу серију неуредних џоеса и замрзните половину).
- Замените половину млевене говедине сочивом или црним пасуљем.
- Исецкајте и динстајте све додатно поврће које имате пре него што јунетину запечете да бисте повећали и продужили млевено месо.
- Не заборавите да замрзнете остатке парадајз пасте за следећи пут када правите неуредне џоес (или било који други рецепт који користи парадајз пасту)!
Слоппи Јоес
Говеђа млевена у оштром сосу стављена на мекану лепињу, домаћи Слоппи Јоес су лака, класична америчка вечера за недељу дана.
Порције: 5 ¾ шоље месног соса
- 1 жути лук (0,32 УСД)
- 1 зелена паприка бабура (0,79 УСД)
- 2 каранфилић Бели лук (0,16 УСД)
- 1 Тбсп маслиново уље (0,16 УСД)
- 1 фунта. млевена јунетина* (5,49 УСД)
- 1 15оз. моћи парадајз сос (0,79 УСД)
- 3 Тбсп парадајз паста (0,21 УСД)
- 2 Тбсп Јабуково сирће (0,12 УСД)
- 2 Тбсп браон шећер (0,08 УСД)
- 1 тсп Дижон сенф (0,06 УСД)
- 1 тсп Чили у праху (0,10 УСД)
- 1 тсп Вустерширски сос (0,02 УСД)
- 3/4 тсп со (0,03 УСД)
- 5 лепиње за хамбургере (1,87 долара)
-
Црни и паприку ситно исецкати, а бели лук исецкати.
-
Додајте маслиново уље и говедину у тигањ и кувајте на средњој ватри док се говедина не скува. Оцедите вишак масноће.
-
Додајте лук, бели лук и паприку у тигањ са говедином. Наставите да пржите док лук не омекша и постане провидан.
-
На крају додајте парадајз сос, парадајз пасту, сирће, смеђи шећер Дијон, чили у праху, вустершир сос и со у тигањ. Промешајте да се сједини.
-
Пустите да се месо и сос крчкају на средње ниском нивоу око 5 минута.
-
Послужите преко тостираних лепиња.
*Можете користити млевену говедину било ког процента масти. Ако користите говедину са већим садржајем масти, на пример 80/20, пожелећете да оцедите вишак масноће након порумениња.
Погледајте како израчунавамо цену рецепта овде.
Послуживање: 1 сендвич ・ Калорије: 440 кцал ・ Угљени хидрати: 36 г ・ Беланчевина: 22 г ・ Дебео: 23 г ・ натријум: 1138 мг ・ Влакно: 3 г
Нутритивне вредности су само процене. Погледајте наше потпуно одрицање од одговорности о исхрани овде.
Горњи одељак опреме садржи партнерске везе до производа које користимо и волимо. Као Амазон сарадник зарађујем од квалификованих куповина.
Како направити аљкаве џоке – фотографије корак по корак
Прво исецкајте поврће, тако да је спремно за употребу. Ситно исецкајте један жути лук и једну зелену паприку и исецкајте 2 чена белог лука.
Додајте 1 кашику маслиновог уља и 1 лб млевене говедине у велики тигањ. Кувајте на средњој ватри док млевено месо не порумени. Ако користите млевено говеђе месо са већим садржајем масти, пожелећете да оцедите вишак масноће након што порумени.
Додајте лук, паприку и бели лук у тигањ и наставите да пржите док поврће не омекша.
На крају додајте састојке за сос: једну од 15 оз. конзерве соса од парадајза, 3 кашике парадајз пасте, 2 кашике јабуковог сирћета, 2 кашике смеђег шећера, 1 кашичица дијон сенфа, 1 кашичица чили праха, 1 кашичица Вустершир соса и ¾ кашичице соли.
Све промешајте да се сједини и загрејте. Пустите да се месо и сос крчкају 5-10 минута, или док се не згусну по вашој жељи.
Пеците лепиње у тигању или у рерни, а затим ставите сокану мешавину меса на врх.
Уживајте у својим неуредним џековима уз мало чипса и пуно салвета јер су неуредни колико и укусни!