Слани карамел сос од 4 састојка | Цхев Оут Лоуд
Домаћи слани карамел сос
Неки људи су љубитељи природне карамеле. Рођени су са наклоношћу према свим стварима карамела.
Ја нисам један од тих људи. Али онда сам пробао овај домаћи карамел сос; то је била потпуна промена игре. Овај рецепт за карамел сос отвориће читав нови свет самопроглашеним онима који не једу карамелу. Чак и фенси брендови купљеног у продавници карамел соса не прилази ни близу.
Током година, направили смо безбројне серије предобрих карамелних кокица које волимо да делимо или пакујемо у јестиве поклоне.
Уз домаћи карамел сос све је боље: сладолед, торта, пита, кокице, јабуке… сви десерти.
Рецепт за слани карамел сос на делу
Наш карамел сос је супер једноставан за прављење, али помаже да погледате овај видео пре него што почнете. 👆🏽
4 састојка за најбољи карамел сос
Требају ти само четири ствари. Вероватно већ сада имате ове 4 ствари у својој кухињи.
Љускаста морска со је најбоље овде, али можете користити грубу кошер со у малом прстохвату. Немојте користити обичну кухињску со, јер кухињска со се разликује по запремини и била би превише слана. Ставите грубу, љускаву со.
Савети за рецепт за карамел сос за успех
- А термометар за слаткише или други кухињски термометар је неопходан алат. Омогућава вам да будете прецизни и избегнете загорену карамелу коју нико не воли. Такође ћете схватити да је термометар за слаткише згодан алат који можете имати у кухињи осим карамеле.
- Обавезно умутите шећер док се сви комадићи шећера не растворе; ово је важно за баршунасто глатки карамел сос.
- У ствари, мућење је назив игре са домаћим карамел сосом. Наставите да мутите у свим фазама како бисте били сигурни да је карамела глатка и да не загори.
- Ваш златни карамел сос ће се скупити прилично брзо, тако да пре него што то приметите, имаћете прелепу теглу сланог карамел соса који ћете чувати у фрижидеру за омиљене рецепте за сладолед или карамелне кокице.
- Направите велике серије карамел соса и ставите их у тегле за поклоне. Ово су смешно сјајни поклони за храну који се заиста добро чувају у фрижидеру.
Домаћи карамел сос у односу на купљени у продавници
- Карамел сос који се купује у продавници често садржи кукурузни сируп са високим садржајем фруктозе, конзервансе и боје за храну. Домаћи карамел сос садржи само 4 чиста, основна састојка и ништа вештачко.
- Ништа не одговара дубини укуса коју пружа домаћи карамел сос. Једном када арома путера овог карамел соса прође кроз ваздух, осетићете разлику и никада више нећете пожелети да купите теглу карамел соса у продавници.
- Прелијте овом чудесном карамелом шта год желите. Остатак прелијте у теглу и држите у фрижидеру – карамела може дуго да траје када је охлађена херметички затворена, али велике су шансе да ће нестати пре него што приметите.
- Бонус савет: будите спремни на све жељне људе у вашој кући који ће вам доћи са кашикама у руци. Ово се посебно односи на мале руке.
Карамел сос
Често постављана питања
Наш рецепт за карамел сос садржи само 4 једноставна, чиста састојка: шећер, путер, павлаку и со. Ништа вештачко не иде у овај рецепт за карамелу.
Неки рецепти за карамел сос користе згушњиваче као што су кукурузни скроб или скроб тапиоке. Рецепт за карамел сос испод не треба никакве згушњиваче
Можете држати карамел сос у херметички затвореној посуди на умереној собној температури неколико дана. Након тога треба га држати на хладном, јер карамел сос садржи млечне производе.
Карамел сос може лако да загори ако нисте опрезни, па пажљиво пратите док мешате. Када додате путер, мешајте док се не растопи и одмах склоните са ватре. А термометар за слаткише је важан алат за доследне резултате.
Више за кувати и јести
Домаћи слани карамел сос (4 састојка)
Овај домаћи слани карамел сос треба само 4 састојка. Направите сопствени карамел сос за сладолед, колаче, пите, кокице или јабуке. Савршено за поклоне.
- 1 чаша гранулисани шећер
- 6 ТБ неслани путер, исечен на комаде од 1 инча и омекшан
- ½ чаша милерам
- 2 тсп љускава морска со
-
У дубоку шерпу ставите шећер у равномерни слој. Загрејте шећер на средње јакој ватри, често мешајући. Када шећер почне да се топи, мутите непрекидно док се све грудвице не истопи у течност (ово се може догодити брзо, па пажљиво пазите да шећер не изгори. Погледајте видео у оригиналном чланку за визуелно).
-
Одмах смањите топлоту на средњу и убаците термометар за слаткише у отопљени шећер; лагано мешајте док течност не постане црвенкасто-браон боје – чим термометар достигне 350Ф, полако додајте путер – карамела ће набубрити, па будите опрезни.
-
Наставите да лагано мешате док се потпуно не отопи; покушајте да не дозволите да смеша прска по ивицама тигања. Када смеша постане глатка, одмах склоните посуду са ватре. Пажљиво сипајте крему и умутите док се не формира глатки густи сос. Умутите слану со. Пустите да се сос охлади на скоро собну температуру пре него што га прелијете преко десерта. Остатак соса чувајте у херметички затвореној стакленој посуди у фрижидеру за будућу употребу.
- Ако не можете да пронађете љускаву морску со, можете користити грубу кошер со у малом прсту.
- Карамел сос може да се чува у херметички затвореној стакленој тегли у фрижидеру до месец дана. Одлично и за поклоне.
- Охлађени карамел сос ће можда требати мало загрејати у микроталасној пећници пре поливања.
- Ако вам се допао овај рецепт, вратите се и дајте му оцену ♡
Јеси ли ти направио ово?
Оставите коментар испод и означите @цхевоутлоуд на Инстаграму