Свињски котлети са медом и сенфом – зачињена јужна кухиња
Свињски котлети са медом и сенфом су запечени у тигању, а затим премазани слатким и оштрим сосом. Тако укусан начин да једете свињске котлете.
Ова укусна недељна вечера се може направити за само 20 минута!
Потребни састојци
- Свињски котлети– Волим дебело резане свињске котлете са костима или дебело резане свињске котлете. Што су свињски котлети тањи, теже их је сачувати да се не осуше.
- Бели лук у праху и паприка– зачинити свињетину. Користите димљену паприку ако желите укус дима.
- Маслиново уље
- Душо
- Дижон сенф– могу се заменити жути сенф или цело зрно.
- Алева паприка– да додате мало зачињеног укуса.
- Милерам– додаје само мало кремасте текстуре сосу.
Како послужити свињске котлете са медом и сенфом
Ови свињски котлети се одлично слажу Зелени пасуљ у јужном стилу, Зачињено-слатки печени слатки кромпир, Екстра хрскави печени кромпир или бели пиринач.
Време кувања може варирати
У зависности од дебљине ваших свињских котлета и од тога да ли су свињски котлети са костима или без костију, време кувања ће варирати. Користите време кувања као процену. Свињско месо је готово када достигне унутрашњу температуру од 145 степени. Кување без костију захтева мање времена него свињски котлети са костима.
Лично мислим да свињски котлети са костима имају више укуса и мање је вероватно да ће се исушити, али их је мало теже јести.
Можете променити однос меда и сенфа. Ако желите да сос буде мање сладак, додајте мало мање меда и мало више сенфа.
Да ли је ово јело зачињено?
Са само 1/4 кашичице кајенског бибера, има мало зачињености. Удвостручите количину за више топлоте.
Складиште
Остаци се могу чувати у херметички затвореној посуди у фрижидеру 4 дана и поново загрејати у микроталасној пећници.
Више рецепата за свињски котлет
-
Свињске котлете осушите папирним убрусима и зачините са обе стране сољу и бибером.Поспите бели лук у праху и паприку на свињске котлете.
-
Загрејте уље у великом тигању на средње јакој ватри.Додајте свињске котлете и кувајте 4 до 5 минута по страни или док се не скувају.Док се свињски котлети кувају, умутите мед, сенф и кајенски бибер у малој посуди. Оставите на страну.Уклоните свињске котлете из тигања и оставите по страни.
-
У исти тигањ додајте мешавину меда. Загрејте на средњој температури, доведите до кључања.Постепено умутите густу павлаку. Крчкајте неколико минута да се згусне.
-
Вратите свињске котлете у тигањ и премажите их сосом.Поспите першуном и послужите.