Свеет Потато Бровниес – Довнсхифтологи
Ови вегани колачи од слатког кромпира су а мењач игре. Они су меки, суптилно декадентни и имају укус као чист чоколадни колачић који сви познајемо и волимо!
Признајем, печење без глутена, житарица и млечних производа је увек хит или промашај. Доживео сам много неуспеха! Тако да нисам био сигуран како ће ови колачићи од слатког кромпира испасти. Али са неколико мањих промена у мом испробаном и истинитом рецепту за палео колаче, шта знате – испоставило се савршено!
Слатки кромпир помаже у стварању природног меког залогаја и слаткоће. И невероватно, не можете их ни окусити у овом веганском десерту. Све што пробате је добра стара чоколадна доброта!
И ако мене питате, зато ће слатки кромпир увек имати посебно место у мојој кухињи. Укусни су (слатки или слани), имају најкремастију текстуру и не престају да ме изненађују колико су разноврсни.
Састојци за колаче од слатког кромпира
Састојци за ове колаче од слатког кромпира су прилично минимални. И оне које ћете вероватно имати ако често печете. Али ево кратког прегледа мокрих и сувих састојака који су вам потребни.
- Влажни састојци: Требаће вам само неколико ствари. Свеже пасирани слатки кромпир, бадемов путер (или други путер од орашастих плодова и семена), кокосово уље и мало екстракта ваниле.
- Суви састојци: Највећи део сувих састојака је мешавина какао праха, кокосовог шећера и брашна од тапиоке. Преостале су кашичице соде бикарбоне, еспресо праха, соли и мини чоколадних чипса.
Корисни савети и замене
- Тапиока брашно: Ако не можете да пронађете брашно од тапиоке, можете користити и брашно од арроот за сличну текстуру.
- Еспрессо Повдер: Топло препоручујем употребу еспресо праха за стварање богатијег укуса чоколаде. И не, нећете осетити укус кафе.
Пронађите рецепт за штампање са мерама испод.
Како лако направити колаче од слатког кромпира
Прво направите пире од слатког кромпира. Постоји неколико начина на које можете приступити овоме. Ишао сам лаким путем и испекао свој слатки кромпир у микроталасној, а затим сам зграбио и згњечио месо. Али такође можете референцирати мој рецепт за пире слатки кромпир или рецепт за печени слатки кромпир за друге методе загревања.
Друго, помешајте мокре састојке у чинији. Користите ручни миксер на малој брзини да измиксате слатки кромпир, бадемов путер, уље и екстракт ваниле.
Треће, помешајте мокре са сувим састојцима. Додајте какао прах, кокосов шећер, брашно од тапиоке, соду бикарбону, еспресо прах и со – и измешајте!
Затим… убаците мини чоколадне комадиће! Само не заборавите да сачувате комадиће чоколаде за посипање по врху.
На крају, време је за печење. Обавезно припремите плех папиром за печење пре него што почнете да сипате тесто у њега. Затим поравнајте врх теста лопатицом или другим комадом пергамент папира. Оставите да се пече на 350 ° Ф око 23 минута.
Пустите колаче да се охладе пола сата пре него што их исечете на квадрате! Примамљиво је закопати се. Али верујте ми, нека се мало учврсте.
Савети за складиштење
- За чување: Ови колачићи од слатког кромпира ће се чувати у херметички затвореној посуди у фрижидеру 4 до 5 дана.
- Следити се: Волим да ушуњам неколико кришки у замрзивач када се у будућности појави жеља за чоколадом. Чувајте их у посуди за замрзавање (са пергаментним папиром између) до 3 месеца.
Још једноставнијих рецепата за чоколаду
Једном када почнете да печете, пожелећете да направите ове чоколадне печене производе. Прилично су лаки (баш као ови колачићи) и заиста укусни!
Надам се да ћете уживати у овим колачићима од слатког кромпира! Јавите ми како су испали у коментару испод.
Брауни од слатког кромпира
Ови вегански колачићи од слатког кромпира мењају игру. Меке су, суптилно декадентне и имају укус чистог чоколадног колачића!
-
Да направите пире од слатког кромпира: добро оперите батат, осушите га и прободите 3 до 4 пута виљушком. Ставите их на тањир погодан за микроталасну пећницу и пеците у микроталасној пећници 8 до 10 минута, окрећући на пола, док виљушка не омекша. Пустите да се кромпир охлади на додир, а затим га преполовите, извадите месо у чинију и изгњечите док не постане глатко. Алтернативно, можете пратити мој рецепт за пире од слатког кромпира (који користи шпорет) или рецепт за печени слатки кромпир (који користи рерну).
-
Загрејте рерну на 350°Ф (175°Ц). Квадратну тепсију величине 8 × 8 инча обложите папиром за печење (са додатним бочним странама) и оставите на страну.
-
У велику посуду за мешање додајте слатки кромпир, бадемов путер, уље и екстракт ваниле. Користите ручни миксер на малој брзини да лагано мешате састојке 30 секунди.
-
У исту посуду додајте какао прах, кокосов шећер, брашно од тапиоке, соду бикарбону, еспресо прах и со. Поново блендајте ручним миксером на ниској до средњој брзини још 30 секунди или док се потпуно не сједини. Пресавијте комадиће чоколаде. Тесто ће бити густо као тесто за игру и неће се тећи.
-
Пребаците тесто за колаче у тепсију и употребите други комад папира за печење на врху да га изравнате у плеху. Опционо: на врх ставите неколико додатних комадића чоколаде. Пеците 23 до 25 минута, или док се колачићи не стегну, али и даље мекани у средини.
-
Пустите колаче да се охладе 30 минута у тигању, а затим исеците на квадрате и уживајте!
Калорије: 146кцал, Угљени хидрати: 15г, Беланчевина: 3г, Дебео: 9г, Засићене масти: 3г, Полинезасићене масти: 2г, Монозасићене масноће: 4г, Транс масти: 0.01г, холестерол: 0.4мг, натријум: 124мг, калијум: 213мг, Влакно: 3г, шећер: 7г, витамин А: 3370ИУ, Витамин Ц: 3мг, Калцијум: 54мг, гвожђе: 1мг
©Довнсхифтологи. Садржај и фотографије су заштићени ауторским правима. Дељење овог рецепта се охрабрује и цени. Копирање и/или лепљење целих рецепата на било које друштвене медије је строго забрањено.