Салата Цезар од лососа – Пар кувара
Салата Цезар од лососа је крепка салата од главног јела за вечеру коју сви воле! Неодољиво је преливена кремастим домаћим преливом.
Лети жудимо за свим главним салатама за вечеру. Ево једног који је основни, али сваки пут задовољава: Салата Цезар од лососа! Замислите: нежни, савршено зачињени комади лососа угнездени са хрскавим ромином, сочним чери парадајзом и хрскавим крутонима. Све је прекривено кремастим домаћим Цезар преливом који чини сваки залогај апсолутно узвишени. Овај је прави хит сваки пут када га послужимо (а наше дете воли деконструисану верзију са Цезаром као сосом за потапање!).
Елементи у овој Цезар салати од лососа
Једва вам треба рецепт за Цезар салату од лососа: само скувајте лососа и додајте га у подлогу од романа са Цезар преливом. Али правити велики тањир од овога код куће, по нашем мишљењу, захтева се домаћи облачење! Такође имамо неколико сабирача који то подижу на следећи ниво. Ево шта ће вам требати за Цезар салату од лососа:
- Свеж лосос, конзервирани или димљени лосос
- Крутони (пробајте их домаће!)
- чери парадајиз
- Ромаине хеартс
- Струготине од пармезана
- За прелив: мајонез, грчки јогурт, бели лук, пармезан, лимунов сок, дижон сенф, вустерски сос или паста од инћуна, со и бибер
- Опционо: капари, гранчице копра
Како кувати лососа
Ова Цезар салата од лососа ради са разним врстама и методама кувања лососа. У ствари, постоји неколико начина да направите ову салату без кувања рибе! Такође је одличан начин да искористите остатак лососа. Ево наших најбољих метода за кување лососа:
- Запечено у тави: Умутите тигањ и кувајте га на рингли.
- Бакед: Печени лосос је једноставан, без грешке метод (иако морате сачекати претходно загревање).
- Печено: Брже него печено и једнако добро!
- Поцрнела: Користите методу запеченог у тигању и премажите рибу мешавином цајун зачина. Ово чини убитачну Цезар салату!
- Са роштиља: Ако је сезона, лосос на жару је идеалан за ово летње главно јело.
- криволов: Криволов је један од најбржих начина за кување лососа и оно што смо овде користили! Нежан је који се топи у устима.
- Конзервирано: Немате времена за кување? Користите лосос из конзерве и помешајте га са маслиновим уљем, сољу и бибером пре додавања у салату.
- димљени: Још један метод без кувања! Исеците комаде димљеног лососа за брзу салату.
За Цезар облачење
Звезда ове Цезар салате од лососа је свеж, кремасти домаћи Цезар прелив. То је оно што правимо годинама. Употреба грчког јогурта олакшава га и смањује калорије од стандардног Цезара. Ево шта ће вам требати:
- Грчки јогурт: Јогурт замењује неке од стандардних мајонеза у овом преливу: смањује калорије док остаје неодољиво кремаст.
- мајонез: И даље ће вам требати мало мајонеза за богатство и како бисте помогли да се дрес залепи за зеленило.
- Сок од лимуна: Свеж сок доноси дашак киселости.
- Пармезан: Сир додаје слану сланост.
- Паста од инћуна или Ворцестерсхире сос: Инћуни су традиционални или замењују вегетаријански сос од Ворцестерсхире.
- Бели лук и Дијон сенф: Ови заокружују укусан укус.
Савети за сервирање
И то је то! Помешајте кремасти прелив, саставите салату и све прелијте Цезаром. Још неколико напомена о сервирању:
- Капари додају леп слани поп. Волимо да додамо шаку оцеђених капара у Цезар салату.
- Додајте друго поврће ако желите. Традиционални Цезар нема парадајз, али смо их додали да бисмо ово учинили више салатом од главног јела за вечеру. Слободно додајте друго поврће по свом избору!
- Послужите као распаднуту салату за децу. Наш син је волео ово одвојено са лососом, „чипсом од зелене салате“, чери парадајзом, крутонима и малом шољицом Цезар соса.
Више рецепата за лосос
Лосос је овде спреман за вечеру! Ево још неколико једноставних рецепата за лосос који ће ући у ваш репертоар:
Овај рецепт за Цезар салату од лососа је…
Песцатариан. За безглутенске, користите крутоне без глутена. За без млечних производа, користите веганску цезар салату.
Принт
Опис
Салата Цезар од лососа је крепка салата од главног јела за вечеру коју сви воле! Неодољиво је преливена кремастим домаћим преливом.
За салату
- 1 фунта лососа (или 2 конзерве лососа или 12 унци димљени лосос)
- 1 шоља крутони
- 1 шоља чери парадајз, исечен на пола
- 3 романска срца (или 1 велика глава романа)
- ½ шоље Струготине од пармезана
- Додатни украс: капари, свеж копар
За Цезар прелив (прави 1 шољу)
- 1 средњи чен белог лука, млевен или нарендан
- ¼ шоље рендани пармезан
- 2 кашике сок од лимуна (½ лимуна)
- ¼ шоље мајонез
- ½ шоље Грчки јогурт
- ½ кашике Дижон сенф
- 1 кашичица паста од инћуна или Ворцестерсхире сос (или изоставити)
- ¼ кашичице сваки кошер со и црни бибер
- Лосос кувајте на један од следећих начина: печен у тигању, печен, печен, поцрњен, на жару или поширан (на слици). Ако користите лосос из конзерве, помешајте га са мало маслиновог уља и соли и бибера по укусу.
- Умутити састојке за цезар дресинг у чинији. Чувајте остатке у фрижидеру у поклопљеној тегли до 1 недеље.
- Листове римке нарежите на комаде (или их исецкајте). Сваку салату прелијте крутонима, чери парадајзом, комадићима пармезана и преливом. По жељи додајте мало оцеђених капара или гранчица копра.
- Категорија: Главно јело
- Метод: Салата
- кухиња: Салата
- дијета: Без глутена
Кључне речи: Салата цезар од лососа