December 13, 2024

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Салата од макарона – Кување у ормару

Салата од макарона

Класична салата од макарона; хладна тестенина и поврће у кремастом преливу!

Салата од макарона је летња намирница; хладан је и кремаст и савршен за вруће летње дане! Основна идеја је да се кувана и охлађена тестенина комбинује са поврћем и састојцима по избору пре него што се убаци у кремасти прелив на бази мајонеза. Ова салата користи макароне, тврдо кувана јаја, целер, паприку, шаргарепу, кисели краставци, црвени и зелени лук, али можете користити све састојке које желите. Кисели краставци су опциони и можете користити слатке или слане, а можете користити и сластице од киселих краставаца. Прелив је комбинација мајонеза, павлаке, сирћета, сенфа и сока од киселих краставаца по жељи. Ова салата се може направити унапред и постаје боља тек након што се охлади у фрижидеру преко ноћи! То је невероватна страна за скоро сваки летњи оброк, укључујући пикнике, роштиљ и провод!

Салата од макарона

Салата од макарона
Салата од макарона

Салата од макарона

Преп Тиме: 10 минута Цоок Тиме: 10 минута Цоол Тиме: 10 минута Укупно време: 30 минута Порције: 12

Класична салата од макарона; хладна тестенина и поврће у кремастом преливу!

састојци
  • 1 фунта тестенине (без глутена за без глутена)
  • 3 тврдо кувана јаја, ољуштена и исецкана (опционо)
  • 1 шоља целера, исецканог на коцкице
  • 1 шоља црвене паприке, нарезане на коцкице
  • 1 шоља шаргарепе, исецкане на коцкице или сецкане
  • 1/2 шоље киселог краставца (слатке или слане), исечене на коцкице (опционо)
  • 1/4 шоље црвеног лука, исеченог на коцкице
  • 1/4 шоље зеленог лука, нарезаног
  • 1/3 шоље мајонеза
  • 1/3 шоље павлаке (или грчког јогурта)
  • 2 кашике белог сирћета или лимуновог сока (~ 1/2 лимуна)
  • 1 кашика сока од киселих краставаца (опционо)
  • 1 кашика дижон сенфа
  • 1/2 кашичице соли
  • 1/2 кашичице бибера
правцима
  1. Скувајте тестенину према упутству на паковању, оцедите и исперите у хладној води док се тестенина не охлади.
  2. Помешати тестенину, тврдо кувана јаја, целер, паприку, шаргарепу, кисели краставац, црвени лук, зелени лук.
  3. Помешајте мајонез, павлаку, сирће, сок од киселих краставаца, сенф, со и бибер.
  4. Прелијте салату преливом и уживајте!

Опција: Користите сав мајонез уместо павлаке.
Опција: Додајте 1 кашику шећера за призвук слаткоће.
Опција: Додајте љути сос или срирачу по укусу за мало топлоте.
Опција: Додајте паприку у прелив.
Опција: Додајте ворцестерсхире сос у прелив
Опција: Замените киселе краставце са укусом.
Опција: Додајте сланину.
Опција: Додајте сир.
Опција: Додајте грашак.

Нутритивне таблице: Калорије 225, Масти 7 г (Засићен 1г, Транс 0), Холестерол 43 мг, Натријум 180 мг, Угљени хидрати 31 г (Влакна 2г, Шећери 2 г), Протеини 6 г

Исхрана од: Нутритивне чињенице које покреће Едамам