Рецепт за пилећу орзо супу од парадајза
1 min read
Ова супа је савршена ода паду! Пилетина се сусреће са орзоом у облику скоро парадајз супе плус пуно умака од хлеба, наравно. Идемо!
Овај рецепт спонзорише ДеЛалло
Пилетина и орзо буквално никада не успевају. Не може погрешити. И направите ту пилетину и орзо у облику скоро парадајз супе и имаћете беспрекорну вечеру коју сви воле, која је практично лака на нивоу СОС-а.
Ова супа је неопходна за оставу са само неколико састојака који долазе право из ормара: парадајз паста, бели лук, чорба и орзо. И ово је један од оних случајева где једноставност само побеђује.

Укус ове супе
Ова пилећа орзо супа од парадајза може бити помало камелеонска – можете јој дати укусе које волите. Основу правите карамелизацијом парадајз пасте и белог лука (идеја долази из рецепта у куварици Милкстреет!) и можете зачинити на задовољство. Волим да останем у зони мејнстрим укуса за овај са италијанским зачинима (скоро има укус пице са парадајз пастом и белим луком), али осећам да би димљена паприка или друге жућкасте биљке такође могле бити успешне. Верзија којом сам био инспирисан у куварици Милкстреет имала је менту као једну од биљака! Нисам био баш спреман за скок са ментом, али само кажем, имате опције. Нека дух води!
У овом посту: Све што вам треба за пилећу орзо супу
Ми Преферред Орзо
Стално користим ДеЛалло орзо – направљен је У ИТАЛИЈИ и бронзаног је кроја, што му даје текстуру без премца. Доступан је иу гризу иу варијанти целе пшенице, што је заиста дивно. Орзо од целе пшенице може бити готово немогуће пронаћи, па ако тражите залихе, ДеЛалло је ваше место.
Радили смо са ДеЛалло форЕВЕР и волимо њихове производе.

Ситуација са песто хлебом
Нека буде познато да сам овде велики обожаватељ домаћег песта и сматрам да је најбољи начин да урадите ствари да прво потопите хлеб у песто (густ је, укусан и укусан), а затим потопите песто хлеб у супу. ТАКО ДОБРО.
Свеж укус у сваком кутку.
Још увек имам гомилу босиљка која је остала у мојој башти која се ближи крају свог живота (позната и као зима долази), тако да сам узбуђена што ћу управо сада направити гомилу песта. А укус – уф. Тако је свеж и тако добар. Лизао сам остатке из машине за храну.
Овај рецепт је толико лак да обећавам да вам овај додатни корак неће бити превише.
Варијације на ову пилећу орзо супу
Неколико идеја ако желите да се играте са тим:
- Узмите мало увенулог зеленила одмах у супу!
- Пробајте бели пасуљ поред (или уместо) пилетине.
- Смањите чорбу и користите млевену италијанску кобасицу за своје протеине – мислите на Хамбургер Хелпер, али на италијански стил и домаће. Иум.
- Изоставите било какве додатне протеине и само их послужите као шпагете из старе школске чиније супе! Заиста тако магично.
- Користите крему од индијских орашчића уместо тешке павлаке.
- Додајте мало пасиране печене црвене паприке за укус црвене паприке.
Шта послужити са овим
Мислим, хлеб је дат. Хлеб који се може узети и испећи је одличан – али ако желите да направите свој, морате да пробате овај чудесни хлеб који се не меси.
Салата је фина – само нешто што ово заиста претвара у праву ситуацију за ручак или вечеру. И да, још једном бих препоручио једноставну зелену салату која иде уз све.
А ако желите да се потрудите са својим поврћем, Лизина салата од печеног броколија је легитимно узбудљива сваки пут.

Ова супа је пријатна и утешна, лака и пријатна за публику, и на неки начин само љубавно писмо за све једноставне и некомпликоване ствари. Хвала ти, пиле и орзо!
Пилећа Орзо супа: Често постављана питања
Лако! Само додајте конзерву белог пасуља уместо пилетине и користите бујон од поврћа.
Само сипајте 1/4 шоље тостираних пињола, 1/4 шоље пармезана, 1 чен белог лука, 1/2 кашичице соли (више по укусу), 1 шољу упакованих листова босиљка и 1 шољу упакованог другог зеленила, попут спанаћа (!) , у машини за храну док се не мрви; покапајте око 1/4 шоље маслиновог уља док се не сједини у сос. Завршите са гомилом лимуновог сока и спремни сте!
Најбољи (и невероватно лак!) Рецепт за хлеб можете пронаћи овде!
Принт
Опис
Ова супа је савршена ода паду! Пилетина се сусреће са орзоом у облику скоро парадајз супе плус пуно умака од хлеба, наравно. Идемо!
- 2 кашике ДеЛалло Привате Ресерве екстра девичанско маслиново уље
- 4 каранфилић Бели луктанко нарезане или млевене
- 1/4 чаша ДеЛалло парадајз паста
- 1/2 кашичице Италијански зачин
- 4 чаше Пилећа супа
- соли по укусу
- 1 чаша ДеЛалло Орзо Паста
- 2 чаше исецкани или исецкани кувана пилетина (Ја користим извучено месо из пилетине на роштиљу)
- 1/4 чаша милерам
- 1–2 чаше воде по жељи
- пармезан, биље, пахуље од црвених папричицаи лимун за служење
- хлеба за служење
- песто за сервирање (опционо – рецепт у напоменама)
- Загрејте маслиново уље у лонцу за супу на средње јакој ватри. (Погледајте напомене о врстама тигања које ћете користити!) Додајте бели лук; динстајте 1-2 минута док не омекша и не буде мирисна, али не порумени.
- Додајте парадајз пасту и италијанске зачине; кувајте док се не карамелизује и не добије тамноцрвену боју, око 5 минута.
- Постепено додајте чорбу док се смеса не уклопи у глатку течност. Ово је добар тренутак за додавање соли; Препоручујем да пробате течност да видите колико соли треба у зависности од тога колико је ваша супа била слана. У супротном само додајте 1/2 кашичице за почетак и додајте одатле.
- Додајте орзо и пустите да се крчка око 10 минута док орзо не омекша. Ако је потребно, додајте још шољу воде и/или чорбе да добијете жељену конзистенцију. Умутити густу павлаку.
- Додајте пилетину и исцедите гомилу лимуновог сока да се цела ствар пробуди.
- Послужите преливено пармезаном, зачинским биљем, пахуљицама црвене паприке и врућим хрскавим хлебом. Ако желите, послужите са мало песта да умочите хлеб пре него што га умочите у супу. ИУМ. Тако добро!
Напомене
За ово препоручујем да користите нелепљиву тепсију – можете користити и холандску рерну или другу врсту тигања, али ћете морати повремено да мешате да се орзо не залепи. Ако је једини тигањ за сот који се не лепи, користио бих га!
За песто, сипам 1/4 шоље тостираних пињола, 1/4 шоље пармезана, 1 чен белог лука, 1/2 кашичице соли (више по укусу), 1 шољу упакованих листова босиљка и 1 шољу упакованог другог зеленила, нпр. спанаћ (!), у машини за храну док се не измрви; затим покапам око 1/4 шоље маслиновог уља док се не сједини у сос. Завршите са гомилом лимуновог сока и спремни сте! Савршен сапутник за заливање хлеба и супе.
- Време припреме: 10 минута
- Време кувања: 20 минута
- Категорија: Супа
- Метод: Шпорет
- кухиња: Италиан-Инспиред
Кључне речи: орзо супа, пилећа супа, пилећа орзо супа
Хвала ДеЛалло-у што је спонзорисао овај рецепт!