Рецепт за палачинке од јабуке (ВИДЕО) – НатасхасКитцхен.цом
Ови флуффи Палачинке са јабукама пуне су оштре слатке јабуке за врхунску посластицу за доручак. Ако никада нисте покушали да додате исецкане јабуке и цимет у своје палачинке, погледајте видео туториал да видим како је лако.
Волимо класичне палачинке од млаћенице и све јабуке током јесени. Одлучили смо да комбинујемо ово двоје како бисмо направили ове укусне палачинке од јабука. Од тада је омиљена породица.
Овај пост може садржати партнерске везе. Прочитајте моју политику откривања података.
Наша породица је увек у мисији за удобне идеје за доручак, од палачинки од банане до пахуљастих вафла. Ако сте љубитељ лаких рецепата за доручак, овај рецепт за палачинке од јабуке морате пробати!
Видео палачинке са јабукама
Споилер Алерт! Јабука умире током овог видеа. Гледајте како Наташа прави најпахуљавије домаће палачинке од јабука. Волећете да своје палачинке од млаћенице дотерате укусима свежих јабука и топлих зачина од цимета.
Рецепт за палачинке од јабука
Чим дође јесен, волимо да добро искористимо јабуке, посебно након брања јабука. Слатки мириси домаћег соса од јабука, пите од јабука и сотираних јабука су тако неодољиво пријатни. Ако волите јабуке колико и ми, ове једноставне палачинке са јабукама су одличан начин да унесете налет пада у рутину доручка. Ево зашто ће вам се свидети овај једноставан рецепт за доручак:
- Брзо – Ове слатке палачинке са јабукама се савршено златне на тави за неколико минута.
- Екстра флуффи – Комбинација млаћенице са содом бикарбоном и прашком за пециво чини ове палачинке од јабука неодољиво лаганим и меким.
- Погодно за породицу – Овај рецепт прави довољно палачинки да нахрани гомилу и сигурно ће задовољити и најизбирљивије особе.
- Савршено за јесен – Јабуке и цимет дају овим палачинкама најбољи јесењи укус.
Састојци
Ево свега што ће вам требати да направите ове палачинке са јабукама, са свим детаљима на картици са рецептом:
- Брашно – За константно лагане, мекане палачинке, најпоузданије је брашно за све намене.
- Шећер – Обичан гранулирани бели шећер је у реду.
- Прашак за пециво и сода бикарбона – Обе користим за савршено напухане палачинке.
- Морска со и цимет – Волим да користим фину морску со, плус млевени цимет за призвук јесенског зачина. Зачин за питу од бундеве такође одлично функционише како би помогао да укуси јабуке заблистају.
- Млаћеница – Млаћеница са ниским садржајем масти или пуномасна ако желите.
- Јаја – Јаја везују састојке и овим палачинкама дају богатство.
- Екстракта ваниле – За најбољи укус, користите праву ванилију уместо имитације.
- Неслани путер – Претходно отопљене, па се лакше мешају.
- јабуке – Око 2 шоље крупно ренданих зелених јабука.
- Маслиново уље – За сотирање палачинки. Сматрам да је лагано маслиново уље најбоље за кување палачинки, мада ће уље репице или кокосово уље (или чак неслани путер) такође радити.
Про врх: Можете користити све јабуке које имате при руци да направите палачинке од јабука. Друге добре сорте су јабуке Хонеицрисп, Цортланд и Браебурн.
Како направити палачинке од јабука
Ове палачинке са јабукама са циметом савршене су за припрему током викенда ујутру. Ево како их је лако направити:
- Суви састојци – У једној посуди умутити суве састојке (брашно, шећер, со, прашак за пециво, соду бикарбону и цимет)
- Влажни састојци – У посебној посуди помешајте мокре састојке (млаћеницу, јаја и ванилију).
- Комбинујте – Умутите мокре састојке у мешавину брашна. Наставите да мутите док сипате отопљени путер. На крају умешајте исецкане јабуке. Тесто би требало да изгледа грудасто, тако да немојте претерано мешати.
- кувати – Загрејте пар кашика уља у а велики тигањ који се не лепи. Пржите палачинке 2-3 минута по страни.
Про врх: Користите ан куглица за сладолед да добијете савршено порционисано тесто за палачинке и кувајте их на а тигањ са тешким дном који се не лепи за лако окретање.
Уобичајена питања
Није у питању само оштар укус – киселост у млаћеници реагује са содом бикарбоном и прашком за пециво за екстра лагане и прозрачне палачинке.
Немојте претерано мешати тесто. Прекомерно мешање испухује мехуриће ваздуха и резултира густим палачинкама за жвакање.
Ако правите палачинке са јабукама за још већу публику, апсолутно.
Сачекајте док мехурићи не почну да се формирају и искачу на вашим палачинкама, а затим је време да их окренете. Ово обично траје између 2-3 минута у овом рецепту.
Панцаке Вариатионс
Пошто ово има класичну базу за палачинке од млаћенице, лако можете да прилагодите тесто својим омиљеним додацима за палачинке. Ево неколико идеја:
- Свеже или смрзнуте боровнице
- Суво грожђе, рибизле или грожђице
- Чоколаде
- Тоффее битс
- Исецкан кокос
Серве Витх
Ове једноставне палачинке са јабукама чине савршен доручак послужен са:
Маке-Ахеад
Ево како правилно чувати палачинке од јабука тако да остану свеже за сервирање:
- Угрејати се: Палачинке са јабукама се могу држати топлим у рерни на 200˚Ф до 45 минута пре сервирања. Не препоручујем да их остављате тамо дуже, јер их то може исушити.
- За хлађење: Чувајте преостале охлађене палачинке у херметички затвореној посуди у фрижидеру до 2-3 дана.
- За поновно загревање: Палачинке су одличне за подгревање у тостеру или у тигању док се не загреју.
Могу ли да замрзнем палачинке?
Палачинке од јабука могу се чувати у замрзнутом стању до 2 месеца. Када се ваше палачинке охладе, чувајте их чврсто умотане у пластику или на неки други начин херметички затворене, а затим их ставите у замрзивач. Одмрзните палачинке у фрижидеру пре него што их поново загрејете.
Палачинке са јабукама са циметом су тако једноставан, забаван начин да зачините свако јутро. Имате ли омиљени рецепт за јесењи доручак? Оставите своје мисли у коментарима.
Још рецепата за јабуке које можете испробати
Сезона јабука је моје омиљено годишње доба, а ако волите ове палачинке са јабукама, погледајте ове друге здраве рецепте за јабуке:
Једноставан рецепт за палачинке од јабука
Време припреме: 15 минута
Време кувања: 20 минута
Укупно време: 35 минута
Пахуљасте палачинке са јабукама пуне су оштро-слатких исецканих јабука и наговештаја топлог зачина цимета за врхунску посластицу за доручак. Ове су дивне преливене јаворовим сирупом и преливене сотираним јабукама.
Ниво вештина:
Лако
Цена за израду:
$10-$12
Кључна реч:
палачинке са јабуком и циметом, палачинке са јабукама
кухиња:
Американац
Курс:
Доручак
Калорије: 346
Порције: 6 порције (20 средњих палачинки)
Влажни састојци:
-
2
чаше
млаћеница са ниским садржајем масти -
2
Велика јаја -
1
тсп
екстракта ваниле -
3
Тбсп
неслани путер, растопљени -
2
зелене јабуке, или 1 лб, ољуштен и грубо нарендан (2 шоље) -
2
Тбсп
светло маслиново уље, плус још по потреби за сотирање
-
У великом Посуда за мешање, помешати суве састојке: брашно, шећер, прашак за пециво, соду бикарбону, со и цимет. Умутити заједно и оставити на страну.
-
У посебну посуду за мешање средње величине додајте млаћеницу, јаја и ванилију и умутите док се не сједини. Додајте ове влажне састојке својим сувим састојцима и умутите све док се не навлажи.
-
Док мутите, додајте отопљени путер и мешајте док се не сједини па убаците рендану јабуку. Смеша треба да буде грудаста (не претерано мешати).
-
Топлота а велики тигањ са тешким дном или тигањ од ливеног гвожђа на средњој/ниској ватри, или загрејте решетку на 325-350˚Ф. Додајте 2 кашике уља. Ако планирате да кувате палачинке мало загрејете, загрејте рерну на 200˚Ф.
-
Палачинке можете направити велике или мале колико желите. Поделимо 1/4 шоље или а 2 оз кашика сладоледа теста за сваку палачинку. Пирјајте 2-3 минута по страни и окрените када палачинке порумене са прве стране и видите да се формирају мехурићи и почну да искачу по површини. Ако пребрзо порумене, смањите ватру.
-
Пребаците палачинке у лим за печење и држите их на топлом у рерни на 200˚Ф до 45 минута или док не буду спремне за сервирање.
Нутритивне таблице
Једноставан рецепт за палачинке од јабука
Износ по порцији
Калорије 346
Калорије из масти 117
% Дневна Вредност*
Дебео 13г20%
Засићене масти 5 г31%
Транс масти 0,2 г
Полинезасићене масти 1 г
Мононезасићене масти 6 г
холестерол 73мг24%
натријум 331мг14%
Калијум 388мг11%
Угљени хидрати 49г16%
Влакна 3г13%
Шећер 14 г16%
Беланчевина 9г18%
Витамин А 325ИУ7%
Витамин Ц 4мг5%
Калцијум 171мг17%
Гвожђе 2мг11%
* Процентуалне дневне вредности су засноване на исхрани од 2000 калорија.