Рецепт за млечне плетенице од Арцхана’с Китцхен
Да бисте почели да правите рецепт за млечне плетенице, додајте све састојке у посуду миксера са причвршћеном куком за тесто.
Мешајте све састојке на малој брзини 2 минута. Касније повећајте брзину и наставите са мешањем још десетак минута.
У случају да немате миксер, све састојке ставите у чинију и умесите у тесто. Тесто би било лепљиво.
Касније окрените лепљиво тесто на равну површину и наставите да месите још 15 до 20 минута док тесто не постане савитљиво. Немојте додавати суво брашно док месите када је искључено са постоља.
Ово је дуготрајно и тешко, али помаже у развоју глутена који чини ролнице мекшим и сунђерастим.
Урадите тест прозорског стакла и проверите његову еластичност и готовост. Тест на прозорском стаклу се ради тако што се извуче велико тесто величине лимуна и развуче између прстију тако да тесто буде танко, савитљиво и спремно за испитивање, а да се не поцепа.
Када је тесто готово, ставите га у подмазану посуду, прекријте прозирном фолијом и ставите на топло место док се не удвостручи. Ово може потрајати неколико сати или више, у зависности од температуре подручја.
Касније избаците ваздух из теста и месите га неколико секунди. Измерите тесто и поделите га на 24 једнака дела.
Сваки део теста разваљајте у трупце дужине 8 до 10 инча. Узмите три трупца одједном и исплетите их у плетеницу, тако што ћете један за другим испреплетати трупце теста.
Поновите поступак док не буде готово и овај рецепт исплете 8 плетеница од 24 дела теста. Морате поделити тесто на трупце и вишеструке од 3.
Плетенице ставите преко плеха обложеног папиром за печење.
Премажите их млеком или умућеним јајетом, поспите семенкама по избору као што су сусам, мак и ланено семе. Покријте тацну и ставите је на топло место док се не удвостручи.
Пеците их у загрејаној рерни на 200 степени 15 минута или док не буду готови.
Када су златно печени, извадите и премажите вруће кифлице отопљеним путером и охладите их на собној температури на решетки.
Чувајте ролне плетенице у херметички затвореној посуди или пакујте у зип браву и чувајте их до 4 до 5 дана. Послужите рецепт за млечне плетенице са бистром супом од поврћа са рецептом од лимунске траве и рецептом за салату од слатког кромпира и зеленог пасуља за петак увече.