December 5, 2024

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Рецепт за кари са белим луком и спанаћем од Арцхана’с Китцхен

  • Да бисте почели да правите кари од белог лука и спанаћа, прво оперите леблебије два пута и потопите их у довољно воде 8 сати или преко ноћи.

  • Следећег јутра оцедите воду и кувајте са 4 шоље воде, куркуме и соли у лонцу под притиском. Оставите шпорет да пусти један звиждук, након чега смањите ватру и наставите да кувате на лаганој ватри 15 минута. Затим искључите шпорет и оставите га да се охлади док притисак не нестане природно.

  • У међувремену, листове беби спанаћа добро оперите у текућој води и уклоните петељке. Ако користите нормалан спанаћ уместо беби спанаћа, поцепајте листове грубо, на два или три дела по листу.

  • Ставите посуду са тешким дном или кадхаи на ватру, додајте нарезани лук и динстајте док не постану провидни.

  • Када постану бледи и ароматични, додајте парадајз и динстајте док се не скува, али не и кашасто. Додајте све суве зачине осим гарам масале. Убаците спанаћ и поново мешајте 2-3 минута.

  • Затим додајте кувани сланутак са водом, прокувајте 2 минута. Додајте гарам масалу и искључите топлоту. Покријте и оставите да одстоји 10 минута. Послужите овај укусни рецепт за кари од сланутка и спанаћа са шафранским пилафом и пита хлебом или јеера пиринчем.

  • Leave a Reply