Рецепт за кари са белим луком и спанаћем од Арцхана’с Китцхен
Да бисте почели да правите кари од белог лука и спанаћа, прво оперите леблебије два пута и потопите их у довољно воде 8 сати или преко ноћи.
Следећег јутра оцедите воду и кувајте са 4 шоље воде, куркуме и соли у лонцу под притиском. Оставите шпорет да пусти један звиждук, након чега смањите ватру и наставите да кувате на лаганој ватри 15 минута. Затим искључите шпорет и оставите га да се охлади док притисак не нестане природно.
У међувремену, листове беби спанаћа добро оперите у текућој води и уклоните петељке. Ако користите нормалан спанаћ уместо беби спанаћа, поцепајте листове грубо, на два или три дела по листу.
Ставите посуду са тешким дном или кадхаи на ватру, додајте нарезани лук и динстајте док не постану провидни.
Када постану бледи и ароматични, додајте парадајз и динстајте док се не скува, али не и кашасто. Додајте све суве зачине осим гарам масале. Убаците спанаћ и поново мешајте 2-3 минута.
Затим додајте кувани сланутак са водом, прокувајте 2 минута. Додајте гарам масалу и искључите топлоту. Покријте и оставите да одстоји 10 минута. Послужите овај укусни рецепт за кари од сланутка и спанаћа са шафранским пилафом и пита хлебом или јеера пиринчем.