June 4, 2023

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Рецепт за италијанску супу од сочива | Дај ми мало пећнице

1 min read
Italian Lentil Soup

Овај пост може садржати партнерске везе. Молимо прочитајте моју политику откривања података.

Овај удобан рецепт за супу од сочива инспирисан италијанским је лако направити, пун састојака за добар осећај, и увек је тако укусан и утешан.

Италијанска супа од сочива

Ова италијанска супа од сочива је један од оних рецепата у џепу за које сматрам да се изнова и изнова придржавам јер захтевају супер-основне састојке које скоро увек имамо при руци. А у прохладним ноћима када затекнемо да жудимо за вегетаријанском храном која се добро осећа, то је један од оних једноставних рецепата који увек дођу до тачке. ♡

Направљен је од основне мешавине поврћа и сочива богатог протеинима, све заједно крчкано у бујону од парадајза и зачинског биља уз благи ударац. Онда када је сочиво скувано и омекшано, увек умешам неколико шака кеља (или било чега другог да виси у фиоци за хрскавице) и мало свежег босиљка (ако случајно имате при руци), а затим сваку чинију за сервирање довршите обилно посипањем свеже нарибаног пармезана и мало црног бибера. То је једна од оних једноставних супа које некако увек имају бољи укус него што се сећамо и — бонус — такође чини невероватне остатке следећег дана.

Зато сакупите оне остатке сочива које су стајале у задњем делу ваше оставе и хајде да заједно скувамо велики лонац супе од сочива!

Састојци италијанске супе од сочива

Састојци италијанске супе од сочива

Пре него што дођемо до целог рецепта за супу од сочива у наставку, ево неколико брзих напомена о састојцима који ће вам требати:

  • Мирепоик: Као основу за ову супу користићемо класичан трио од лука, шаргарепе и целера, пржене на маслиновом уљу да омекша.
  • Бели лук: Пуно свежег белог лука, или пресованог или млевеног, да зачини чорбу.
  • Супа: Ову супу обично правим са супом од поврћа, да остане вегетаријанска. Али пилећи или говеђи темељац би добро функционисао и овде.
  • сочиво: За ову супу препоручујем основно браон или зелено сочиво, које се кува за око 30 минута. Али друге врсте сочива (црвена, француска или црна) такође би могле да раде у овој супи, ако подесите време кувања по потреби.
  • Коцкице парадајза: Препоручујем парадајз печен на коцкице да додате додатни слој печеног укуса супи, али и основни парадајз исечен на коцкице ће добро функционисати.
  • Зачин: Овај рецепт користи једноставну мешавину ловоровог листа, италијанских зачина, млевених пахуљица црвене паприке, фине морске соли и свеже млевеног црног бибера. Али ако имате при руци свеже италијанско биље, слободно их додајте по укусу уместо италијанског зачина.
  • Зелени: Сецкани свеж кељ, зеље или беби спанаћ су одличне опције за зеље овде.
  • босиљак: Волим да додам великодушну количину свежег босиљка у супу, плус да додам нешто као украс у сваку чинију за сервирање.
  • пармезан: На крају, топло препоручујем да сваку чинију сервирате са издашном количином свеже нарибаног пармезана на врху. А ако имате при руци остатке коре пармезана, обавезно је додајте у чорбу док се и она кува за додатни укус.

Корак по корак фото туторијал који показује како направити супу од сочива

Варијације рецепта

Ево неколико других варијација које можете испробати са овим рецептом за супу од сочива:

  • Додајте протеин: Додајте италијанску кобасицу, млевену говедину или исецкану пилетину.
  • Додајте додатно поврће: Додајте паприку, коморач, махуну, кромпир, слатки кромпир, тиквице или друго поврће погодно за супу.
  • Додајте тестенину: Додајте 1 шољу диталинија (или другог малог облика тестенине), заједно са још 2 шоље бујона, око 10 минута пре него што се сочиво кува. Вероватно ћете морати да прилагодите количину зачина да бисте надокнадили и додатни бујон.
  • Нека буде зачињено/блаже: Користите више или мање мљевених пахуљица црвене паприке, по укусу.
  • Нека буде веганско: Само изоставите пармезан да бисте направили ову веганску супу од сочива. (Ако желите, можете додати мало биљног пармезана или прскање нутритивног квасца.)

Италијанска супа од сочива у лонцу са кутлачом

Више рецепата за супу од сочива

Тражите више рецепата за супу од сочива за љубав? Ево неколико мојих омиљених…

Принт

сат икона сатаПрибор за јело икона прибора за јелозастава икона заставефолдер икона фолдераинстаграм икона инстаграмапинтерест икона пинтерестФејсбук фацебоок иконапринт икона за штампањеквадрата икона квадратасрце икона срцасрце чврсто срце чврста икона


Опис

Овај срдачни рецепт за италијанску супу од сочива је једноставан за прављење, природно без глутена и пун најбољих италијанских укуса!


  • 2 кашике екстра дјевичанско маслиново уље
  • 1 велики бели лук, исечен на коцкице
  • 2 шаргарепа, нарезана на коцкице
  • 2 стабљике целера, исечене на коцкице
  • 4 чена белог лука, млевеног
  • 6 шољица повртни или пилећи темељац
  • 1 1/4 шоље зелено или смеђе сочиво, убрано и испрано
  • 1 (28 унци) може парадајз печен на коцкице
  • 2 ловоров лист
  • 1 кашика Италијански зачин
  • 1/2 кашичице здробљене пахуљице црвене паприке
  • 2 шоље сецкани кељ или зеље
  • 1/2 шоље сецкани свеж босиљак, плус додатак за прелив
  • фина морска со и свеже млевени црни бибер
  • свеже нарендани пармезан, за прелив


  1. Сауте веггиес. Загрејте уље у великој посуди на средње јакој ватри. Додајте лук, шаргарепу, целер и динстајте 6-7 минута, повремено мешајући, док лук не омекша и провидан. Додајте бели лук и динстајте још 2 минута, повремено мешајући.
  2. Додајте чорбу, сочиво и зачине. Додајте темељац, сочиво, парадајз, ловоров лист, италијанске зачине, љуспице црвене паприке и промешајте да се сједине. Наставите са кувањем све док смеша не проври.
  3. Крчкати. Смањите топлоту на средње ниску, покријте и динстајте 25-30 минута или док сочиво не омекша и скува, повремено мешајући.
  4. Додајте зеље и зачините. Уклоните и баците ловоров лист. Умешајте кељ и босиљак док се не сједине. Окусите и зачините сољу, црним бибером и/или додатним италијанским зачинима по потреби.
  5. Послужите. Послужите топло, украшено са пуно пармезана и екстра босиљка. Уживати!


Дели овај пост

Leave a Reply