Рецепт за здраве колачиће са путером од кикирикија
Овај пост може садржати партнерске везе. Молимо прочитајте моју политику откривања података.
Овај рецепт за здраве колачиће са путером од кикирикија је тако укусан и лако се прави ручно са само 7 састојака.
Мој рецепт када пожелим топли, укусни и мало здравији колачићи…стат. ♡
Ови колачићи од путера од кикирикија су увек ту да спасу дан. Они су невероватно лагани са само 10 минута времена за припрему и захтевају само 7 основних састојака који се вероватно већ налазе у вашој остави. Природно су без глутена и млечних производа и направљени су од жвакаће овсене каше. Овде није потребно време за мешање или хлађење. Чак и без уобичајеног брашна и путера, ови колачићи са путером од кикирикија су и даље веома укусни.
Слободно умешајте комадиће чоколаде, орашасте плодове или друге додатке у тесто ако желите. И свакако препоручујем мало посипања љускаве морске соли за хрскави завршетак.
Хајде да испечемо колачиће заједно!
Здрави састојци колачића од путера од кикирикија
Ево неколико напомена о састојцима који ће вам требати да направите овај здрав рецепт за колачиће од кикирикија:
- Природни кремасти путер од кикирикија: Овај рецепт је развијен од природног кремастог путера од кикирикија направљеног од 100% кикирикија. (Конзистенција природног путера од кикирикија значајно се разликује од традиционалног путера од кикирикија.) Као и увек, добро промешајте своју теглу природног пб пре него што је додате у рецепт.
- Старомодни зоб: Старомодни зоб (ака „ваљани“ зоб) послужиће као основа за ове колачиће. Ако желите да овај рецепт направите без глутена, обавезно проверите етикете да бисте били сигурни да је ваш зоб сертификован без глутена.
- Јаја: Користићемо јаја да повежемо све састојке заједно.
- браон шећер: Обично правим овај рецепт са светло смеђим шећером, али и други облици гранулираног шећера могу добро да раде.
- Прашак за пециво: Сода бикарбона ће послужити као средство за дизање које ће помоћи да се тесто за колаче диже.
- Екстракта ваниле: Наговештај екстракта ваниле доноси најбољи од укуса путера од кикирикија.
- Со: И коначно, користићемо фина морска со у тесто за кексе да извучете најбоље од свих тих укуса. Онда такође топло препоручујем да поспите прстохват љускава морска со на колаче после печења.
- (Опционо) Чоколаде или ораси: Слободно додајте и шаку полуслатких чоколадних чипса или сецканих орашастих плодова (као што су ораси или ораси) ако желите!
Савети за колачиће са путером од кикирикија
Пре него што дођемо до целог рецепта у наставку, ево неколико додатних савета које треба имати на уму када правите ове колачиће са путером од кикирикија:
- Користите природни путер од кикирикија. Опет, овај рецепт је развијен коришћењем природног путера од кикирикија, који можете купити у продавници или направити домаћи. Текстура/конзистенција неће бити иста ако се користи традиционални путер од кикирикија.
- Уштедите време помоћу мерице колачића. Сасвим сте добродошли да користите само кашику да добијете тесто у куглице од отприлике 2 кашике. Али ако желите да уштедите време, а средња мерица колачића олакшава мерење и вађење теста.
- Обавезно мало поравнајте колачиће. Ово тесто се не диже и не размазује много само од себе, па препоручујем да колачиће лагано потапшате пре печења.
Варијације рецепта
Ево неколико додатних варијација које можете испробати са овим рецептом:
- Додајте какао прах: Додајте 2 кашике незаслађеног какао праха у тесто ако желите да буде чоколадније.
- Додајте цимет: Додајте 1/2 кашичице млевеног цимета у тесто ако желите наговештај укуса цимета.
- Користите различите комадиће чоколаде: Користите било коју другу омиљену врсту чипса за печење (нпр. буттерсцотцх, бела чоколада, путер од кикирикија, чипс Хеатх бар, М&М, итд.) уместо полуслатких чоколадних чипса.
Више рецепата за колачиће
Тражите још укусних рецепата за колачиће? Ево неколико наших омиљених:
Принт
Опис
Овај укусни рецепт за здраве колачиће са путером од кикирикија се брзо и лако прави ручно са само 7 састојака.
- Припремите пећницу и лим за печење. Загрејте рерну на 350°Ф (180°Ц). Линија а велики лим за печење са пергамент папиром и оставите на страну.
- Мешајте тесто. У а велика посуда за мешање, умутити јаја и смеђи шећер док не постане глатко. По врху мешавине равномерно поспите соду бикарбону и со и мешајте док се не сједине. Додајте ванилију, путер од кикирикија и мешајте док се не сједини. Додајте зоб (и комадиће чоколаде или орахе, ако користите) и мешајте док се не сједине.
- Извуците тесто. Користи средња (2 супене кашике) мерица за колаче да се тесто извуче на припремљен плех. Нежно притискајте куглице теста да се врхови мало спљоште, јер се неће много раширити током печења.
- Пеците. Пеците 10 минута. Пребаците посуду у а жичани сталак и сваки колачић поспите малом прстохватом морске соли. Пустите да се колачићи охладе најмање 5 минута.
- Послужите. Послужите топло и уживајте!
Напомене
Упутства за складиштење: Колачићи се могу чувати у затвореној посуди на собној температури до 4 дана или замрзнути до 3 месеца.
Дели овај пост