Рецепт за домаће корњаче – Схугари слаткиши
Домаће корњаче са хрскавом базом од ораха пекана, свежом карамелом од путера и преливеним отопљеном чоколадом, ови бомбони су обавезни да направите ове празничне сезоне! А наш рецепт вам показује колико су лаки са 3 састојка!
Обавезно погледајте и наше колачиће од корњаче, колачића од корњаче и чоколадне карамеле.
Зашто су ове корњаче најбоље
Када одем у било коју продавницу фенси или слаткиша, слаткиши од корњаче су један од мојих првих избора да извучем из кутије.
Али правити их код куће не само да је економичније, већ имају и свежији укус!
- Коришћење готових састојака као што су мекане карамеле и комадићи чоколаде чини састављање ових бомбона лаким.
- Овај рецепт је изузетно опрост и омогућава вам да прилагодите састојке својим жељама или потребама у исхрани.
- Овде нема пећи или дугог времена кувања. Овим домаћим корњачама је потребна само микроталасна пећница и мало простора на шалтеру да се споје.
Наравно, коришћење нашег рецепта за домаћу карамелу је најбоља опција за укусне резултате!
Напомене о састојцима
- Половице ореха – Половине ореха стварају илузију руку и ногу корњаче. А када су прекривени карамелом и чоколадом, чине непогрешиву и класичну комбинацију укуса. Међутим, ако тражите алтернативу без орашастих плодова, лако их је заменити стварима попут переца или Цхек житарица. Тостирајте пекане за најбољи укус!
- Меке карамеле – За лакоћу и погодност, овај рецепт користи готове меке карамеле, као што је Вертхерс. Ако сте дорасли задатку, можете користити и ¼ шарже наше домаће карамеле. Више волим да НЕ користим четвртасте умотане карамеле или комадиће карамела, јер они обично не резултирају меком текстуром.
- Полуслатки чоколадни чипс – Полуслатки чоколадни комадићи се брзо и равномерно топе у микроталасној пећници и употпуњују слаткоћу карамеле без претеривања.
ПРО ВРХ: Ако желите да проширите овај рецепт, размислите о куповини чоколаде на велико. Продавнице као што су Традер Јое’с, Цостцо или продавнице опреме за печење продају велике кесе и плочице чоколаде за делић цене. Само исецкајте штанглу и истопите је као комадиће чоколаде.
Еаси Инструцтионс
Распоредите половице ореха – Узмите 4 половине пецан ореха и поређајте их као „Кс“ на послужавник обложен пергаментом. Одатле долази препознатљив изглед корњаче. Размакните “Кс” формације на удаљености од око 2 инча тако да се не спајају када су прекривене карамелом и чоколадом.
Додајте карамелу – Растопите карамел у посуди која је безбедна за микроталасну пећницу у интервалима од 30 секунди, пазећи да промешајте и састружите странице посуде након сваког интервала. Када се карамела отопи, ставите кашику на средину сваке корњаче, повезујући пекане.
капут са чоколадом – Затим истопите чоколаду у посуди за микроталасну пећницу на исти начин као што сте урадили са карамелом. Затим прелијте карамел кашиком отопљене чоколаде да бисте завршили оклоп корњаче. Оставите бомбоне да се стегну неколико сати (ако можете да сачекате толико) пре него што их пребаците у херметички затворену посуду.
Савети и Трикови
- Ако желите да подигнете укус на следећи ниво, тостирајте пекане у рерни или на ринглу пре него што их поређате у формације корњаче.
- Ако немате микроталасну пећницу, можете истопити карамел и чоколаду у парном котлу на шпорету.
- Обавезно помешајте карамел и чоколаду која се топи након сваких 30 секунди у микроталасној пећници да не бисте прекували.
- Када се ваше корњаче потпуно слегну, чувајте их у херметички затвореној посуди на собној температури до недељу дана. Ако их чувате у фрижидеру или замрзивачу, имајте на уму да ће чоколада вероватно процветати и променити боју.
Често постављана питања о рецептима
На собној температури, домаће корњаче ће трајати недељу дана у херметички затвореној посуди. Избегавајте да их чувате у фрижидеру или замрзивачу, како не би изгубили боју.
Традиционално, корњаче се праве од пекана и карамела обложене чоколадом. Ако тражите алтернативу без орашастих плодова, користите комадиће переца да замените пекане.
Ови популарни бомбони су добили име по свом коначном облику. Једном када ставите карамелу и чоколаду на пекане положене у формацију звезда, на крају ћете добити слаткиш који подсећа на корњачу и њен оклоп!
Иако су направљене од истих састојака, чоколадне корњаче су слојевити слаткиши, док се слаткиши милионери праве комбиновањем пекана са карамелом, а затим премазивањем лепљиве мешавине за жвакање чоколадом.
Више једноставних рецепата за десерт
Домаће корњаче са хрскавом базом од ораха пекана, свежом карамелом од путера и преливеним отопљеном чоколадом, ови бомбони су обавезни да направите ове празничне сезоне! А наш рецепт вам показује колико су лаки са 3 састојка!
Састојци
-
3 шоље половина пецан-а
-
1 паковање (12 унци) меких карамела
-
2 шоље (12 унци) полуслатких чоколадних чипса
Упутства
- Линијски пулт са великим листом пергамент папира. Поређајте пекане на удаљености од око 2 инча (3 до 4 пекана по бомбону).
- Растопите карамеле у микроталасној пећници у интервалима од 30 секунди, мешајући након сваког интервала док не постане глатка. Или, ако користите наш рецепт за домаћу карамелу, када карамела достигне температуру, употријебите малу жлицу за колаче и прелијте врх сваке корњаче од пекана карамелом. Требаће вам око ¼ карамеле у нашем рецепту. Преостали карамел сипајте у припремљено јело, или по жељи направите још корњача!
- Отопите чоколаду у микроталасној пећници у интервалима од 30 секунди, мешајући након сваког интервала док не постане глатка (укупно око 1-2 минута). Ставите кашику чоколаде на врхове сваке карамелне корњаче. Дозволите да се постави.
Напомене
- Требаће вам око 3-4 пекана по корњачи, у зависности од величине. За тај аутентични “изглед” корњаче користимо 4 пекана. За најбољи укус, тостирајте пекане пре употребе!
- За карамеле можете користити домаће карамеле (као што ми више волимо), требаће вам око ¼ серије. Или користите паковање меких карамела купљених у продавници. Вертхерс меке карамеле су савршене за топљење.
- Чувати у херметички затвореној посуди на собној температури до недељу дана.
- Не стављајте корњаче у фрижидер или замрзавајте јер ће чоколада променити боју.
Информације о исхрани:
Принос:
24
Величина порције:
1 бомбон
Износ по порцији:
Калорије: 108Укупно масти: 10гЗасићене масти: 1гТранс масти: 0гнезасићене масти: 9гхолестерол: 0мгнатријум: 1мгУгљени хидрати: 4гВлакно: 1гшећер: 3гБеланчевина: 1г
* Чињенице о исхрани су процене и није гарантовано да су тачне. Посетите регистрованог дијететичара за посебне савете о исхрани.