Рецепт за веганске хот-догове – љубав и лимун
Ови вегански хот-догови су најбољи које сам пробао. Пуни задимљеног, сланог укуса, савршени су за летње кување и роштиљ. Запалите роштиљ!
Како су дивни ови вегански хот догови!?! Ако тражите заиста укусан, заиста забаван рецепт за кување или роштиљ овог лета, пријатељи, то је то.
Волим ове веганске хот-догове јер јесу истинито веггие догс. Нису направљени од протеина соје, протеина грашка или било којих других састојака који се обично појављују на етикетама веганских хот-догова купљених у продавници. Уместо тога, направљени су од поврћа! Шаргарепа, конкретно.
Знам, звучи лудо. Како шаргарепа има укус као хот дог? Па, са правом маринадом и неколико минута на роштиљу, уверавам вас да је ово скромно коренасто поврће изненађујуће близу правој ствари. Ове виршле од шаргарепе су димљене и слане, са лепим сочним залогајем. Послужите их на меким лепињама са пуно јаких фикса и биће хит и код вегана и код оних који једу месо.
Састојци за хот догове од шаргарепе
Ево шта ће вам требати да направите ове виршле од шаргарепе:
- Шаргарепа, наравно! Потражите оне које су ниске и прилично дебеле, сличног облика као обични хот дог.
- Јабуково сирће и тамари – Примарни састојци у маринади за хот дог. Јабуково сирће га чини љутим и благо слатким, док тамари чини дубоко сланим. Немате тамари? И овде ће радити обичан соја сос. Само имајте на уму да ћете морати да користите сертификовани тамари без глутена да бисте овај рецепт направили без глутена.
- Димљена паприка – Додаје укус димљеног хот дог у маринаду.
- И бели лук у праху – Даје маринади умами.
Пронађите комплетан рецепт са мерама испод.
Пре него што додате шаргарепу у маринаду, ви ћете огулите их и попарите док не постану мекани као виљушка, али још увек мало чврсти у средини. Кување шаргарепе на пари траје само неколико минута и омогућава им да упијају смеле укусе маринаде.
Када скувате шаргарепу, ставите је у плитку посуду са маринадом, а затим додајте воду да прекрије. Охладите их преко ноћи. Следећег дана их сагорети на роштиљу и послужити. Тако лако!
Предлози за послуживање веганских хот-догова
Бићу искрен са вама: иако су укус и текстура ових веганских виршле невјероватно налик на оне праве, да бисте заиста осећате се као да не једете само шаргарепу, већ ћете желети да их послужите са свим додацима. Ево неколико комбинација које волим:
- Чикашки вегански хот дог. Обуците овог свечаног пса кришкама парадајза, мајонезом, сенфом, спортским паприкама и уживањем. Ако желите да идете даље, додајте сецкани лук и краставчић и послужите на лепињи од мака.
- Тако пас. Напуните свој хот дог од шаргарепе укисељеним црвеним луком, јалапењосом, цилантром и измрвљеним котијом.
- Вегански хот дог у немачком стилу. Допуните га киселим купусом и великом прском сенфа.
- Класик. Не можете погрешити са кечапом, сенфом и домаћим јелима.
Шта волите да ставите на вегански хот дог? Јавите ми у коментарима!
Пошто су ови вегански хот-догови прилично лагани главни, волим да их послужим уз обилан прилог или два. Покушајте да их упарите са било којом од ових значајних салата за пикник:
Заокружите оброк воћном салатом, чипсом и још мало поврћа на жару. Уживати!
Више веганских рецепата за роштиљање
Ако волите ове виршле од шаргарепе, испробајте један од ових рецепата за роштиљ на бази биљака:
Вегански хот догови
Служи 8
Ови вегански хот догови од шаргарепе су тако забаван рецепт за роштиљ без меса! Димни и укусни, савршени су за летње кување и роштиљање.
- 8 шаргарепа средње величине виршле, 1½ фунте
- ¼ чаша Јабуково сирће
- ¼ чаша тамари
- 1 кашика димљена паприка
- 1 кашичица Бели лук у праху
- Вода, по потреби
- Уље авокада, за кишицу
- Хот дог лепиње, за служење
- Домаћа посластица, за служење
- Жељена причвршћивања
-
Огулите шаргарепу и исеците је на величину ваших хреновки.
-
Ставите шаргарепу у корпу за пару и ставите је изнад лонца напуњеног 1 инч воде. Ставите воду да проври, поклопите и кувајте на пари 10 до 12 минута, или док шаргарепа не омекша као виљушка, али још увек мало чврста у средини.
-
У међувремену, направите маринаду. У плиткој посуди или посуди за печење умутите јабуково сирће, тамари, димљену паприку и бели лук у праху. Додајте парену шаргарепу и довољно воде да шаргарепе потпуно потопите у маринаду. Оставите да се охлади на собној температури, а затим ставите у фрижидер да се маринира преко ноћи.
-
Пеците виршле од шаргарепе. Загрејте роштиљ или тигањ на средње јакој ватри. Извадите шаргарепу из маринаде и осушите. Прелијте уљем авокада и пеците на роштиљу 5 до 7 минута, или док се добро не угљени, окрећући док се на свакој страни формирају трагови роштиља.
-
Уклоните са роштиља и послужите у лепињи са домаћим укусом и по жељи.