January 13, 2025

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Радхабалаби рецепт (бенгалски пуњени пуори са зачињеним Урад Дал) од Арцхана’с Китцхен

  • Да бисте припремили Радхабаллаби рецепт, прво се припремите са свим састојцима. Потопите чист урад дал 4 сата. Мокро млевење урад дал ин држати по страни.

  • У чинију додајте мало по мало маиду и воду и умесите брашно у савитљиво тесто. Одвојите га за јадно тесто.

  • У а Тигањсуво печено кашмирски чили, 1/2 кашичице семена кима и 1/2 кашичице семенки коморача док не поприме светло браонкасту боју и из њега избија свежа арома.

  • Оставите да се охлади и самељите их у крупни прах. Ово је познато као бхаја масала.

  • У а Блендер, додао опрани дал, зелени чили, ђумбир и со. Грубо их самељите.

  • У исти тигањ додајте уље. Када се уље загреје, додајте преостале семенке кима и семенке коморача. Пржите их неколико секунди док не порумене и не зацврче.

  • Сада додајте урад дал пасту у семенке и добро промешајте.

  • Умешајте бхаја масалу, гарам масалу, шећер и со.

  • Кувајте док се зачини у праху добро не повежу са урад дал пастом док паста не порумени, искључите ватру.

  • Оставите да се охлади и направите мале куглице од урад дал пасте.

  • За надев узмите тесто величине лимуна и загладите пукотине и направите куглу. Разваљајте тесто и кашиком око кашике урад дал фила, загладите ивице, прекријте фил тестом и уролајте тесто тако да фил не излази из поори.

  • У Кадаију, загрејте довољно уља да пропржите један по један Радхабаллахи поори, док обе стране не порумене и испеку. Окрените само једном, тако да равномерно напухну.

  • Оцедите вишак уља из напуханог пуриса папирним убрусом.

  • Послужите топли Радхабалаби са зачињеним Дум Алоо.