Радхабалаби рецепт (бенгалски пуњени пуори са зачињеним Урад Дал) од Арцхана’с Китцхен
Да бисте припремили Радхабаллаби рецепт, прво се припремите са свим састојцима. Потопите чист урад дал 4 сата. Мокро млевење урад дал ин држати по страни.
У чинију додајте мало по мало маиду и воду и умесите брашно у савитљиво тесто. Одвојите га за јадно тесто.
У а Тигањсуво печено кашмирски чили, 1/2 кашичице семена кима и 1/2 кашичице семенки коморача док не поприме светло браонкасту боју и из њега избија свежа арома.
Оставите да се охлади и самељите их у крупни прах. Ово је познато као бхаја масала.
У а Блендер, додао опрани дал, зелени чили, ђумбир и со. Грубо их самељите.
У исти тигањ додајте уље. Када се уље загреје, додајте преостале семенке кима и семенке коморача. Пржите их неколико секунди док не порумене и не зацврче.
Сада додајте урад дал пасту у семенке и добро промешајте.
Умешајте бхаја масалу, гарам масалу, шећер и со.
Кувајте док се зачини у праху добро не повежу са урад дал пастом док паста не порумени, искључите ватру.
Оставите да се охлади и направите мале куглице од урад дал пасте.
За надев узмите тесто величине лимуна и загладите пукотине и направите куглу. Разваљајте тесто и кашиком око кашике урад дал фила, загладите ивице, прекријте фил тестом и уролајте тесто тако да фил не излази из поори.
У Кадаију, загрејте довољно уља да пропржите један по један Радхабаллахи поори, док обе стране не порумене и испеку. Окрените само једном, тако да равномерно напухну.
Оцедите вишак уља из напуханог пуриса папирним убрусом.
Послужите топли Радхабалаби са зачињеним Дум Алоо.