Путермилк карамел сируп – Мел’с Китцхен Цафе
Овај лаки карамел сируп од млаћенице је испробан и прави фаворит за све, од палачинки преко вафла до сладоледа до торте. То је невероватно!
Ако никада нисте чули или пробали овај сируп, можда ћете бити помало скептични према било чему што се зове „сируп од млаћенице“, али молим вас верујте ми када кажем да овај љупки, карамелни сируп мења живот.
Деценијама је омиљена породица!
Основе карамелног сирупа од млаћенице
Ово је рецепт од 5 састојака и тако је једноставан за направити.
Највећи савет који вам могу дати за овај рецепт је да користите лонац већи него што мислите. Сода бикарбона у рецепту изазива пену и ширење сирупа. Ако сте разуман човек који не воли да се сируп прелива по целој шпорету, користите лонац од 2 или 3 литре.
У лонац додајте:
- гранулисани шећер
- млаћеница
- путер (ја користим сољен)
Мешајте на лаганој ватри док се путер не растопи, а затим лагано динстајте.
Кувајте сируп на најнижој ватри да још увек кључа.
Кување сирупа на превисокој температури може довести до тога да се претвори у лепљиву, густу карамелу која ће се карамелизовати или бити прегуста да би се сипала.
Рубови ће мало остати пенасти, али ће се на крају цела површина котрљати и бубрити.
Кухајте 5 минута.
Сода бикарбона + ванилија
Угасите ватру, мешајте соду бикарбону и ванилију док се сода бикарбона потпуно не раствори и састојци се добро сједине.
Сируп ће се пенити и ширити док мешате ова два основна састојка.
Из неког разлога, овај корак је за мене најзадовољнији део овог процеса прављења сирупа. Могао бих то да радим цео дан. Нисте заинтересовани за мешање сопственог сирупа? Позови ме. Одмах долазим.
Двоструке или троструке серије
Овај карамел сируп од млаћенице се лако може удвостручити и утростручити.
Додајте 1-2 минута додатног времена за кување за двоструке или троструке серије.
И запамтите: КОРИСТИТЕ ВЕЛИКИ ЛОНЦ ЗА ВЕЋЕ СЕРЖЕ. За двоструку или троструку серију користим лонац од 6 литара.
Како користити карамелни сируп од млаћенице
Мислим, очигледно, овај сируп је довољно декадентан да га се једе на кашичицу.
Али из практичних разлога, дозволите ми да поделим наше омиљене намирнице за доручак да их покапам:
Да будем потпуно искрен, такође је одличан прелив за сладолед или колаче или умакање од јабука. Али покушавам да се не задржавам превише на том елементу или ме то доводи на мрачни пут довођења у питање његове одрживости као прелива за „доручак“. 😉
Испробани фаворит
Овај карамел сируп од млаћенице (или сируп од путера, како га понекад зовемо) је део омиљених рецепата наше породице већ више од десет година.
Дуго је овај рецепт за сируп постојао само у овом посту са рецептом за немачке палачинке, али је било крајње време, добио је свој пост. (Можете прочитати МНОГО одушевљених рецензија за овај сируп у коментарима тог поста.)
То је рецепт који ће се преносити из генерације у генерацију у мојој породици – тако је добар!
Пре годину дана: Еаси Но-Кнеад Пеасант Бреад
Пре две године: Невероватне лагане пахуљасте ролнице за блендер Моја ролна за Дан захвалности
Пре три године: Савршене домаће карамелне јабуке Тоне трикова + најбољи карамел за употребу
Пре четири године: Савршене мале серије ролница са циметом
Пре пет година: Лаки домаћи француски хлеб
Пре шест година: Харвест сос за тестенину Традер Јое’с Цопицат
Пре седам година: Цхеесецаке са шољом од кикирикија са кором од чоколадног колачића
Пре осам година: Цхеесецаке са мусом од беле бундеве без јаја, лако без глутена
Пре девет година: Енцхилада тигањ од црног пасуља и буттернут
Пре десет година: Пеанут Буттер Оатмеал Цхоцолате Цхип Цоокиес
Млаћеница карамелни сируп
- 1 чаша гранулисани шећер
- ½ чаша млаћеница
- ½ чаша слани путер, исечен на коцкице
- 1 кашичица прашак за пециво
- 1-2 кашичице екстракта ваниле
-
У шерпу од 2 или 3 литре додајте шећер, млаћеницу и путер. Овај сируп ће се пенити и ширити, тако да немојте користити мањи тигањ.
-
На средње ниској ватри мешајте док се путер потпуно не отопи. Повећајте ватру на средњу и доведите до кључања.
-
Смањите топлоту на средње ниску и кувајте 5 минута. Желите топлоту на најнижој поставци која још увек кључа. Што се сируп дуже крчка, биће гушћи и тамнији. Ако се кува предуго или на превисокој температури, већа је вероватноћа да ће кристализовати док се хлади (и бити прегуст да би се користио као сируп).
-
Угасите ватру, додајте ванилију и соду бикарбону. Сируп ће се пенити и проширити. Мешајте док се састојци добро не сједине. Послужите топло.
-
Остатак сирупа се може охладити и загрејати пре сервирања. Понекад се на сирупу развије слој пене. Не утиче на укус; међутим, можете промешати да бисте рекомбиновали сируп или скините пену, ако желите.
Веће серије: додајте 1-2 минута времену кључања за двоструке или троструке серије (такође не заборавите да користите велики лонац – ја користим лонац од 6 литара за велике серије).
Послуживање: 1 служење, Калорије: 161кцал, Угљени хидрати: 13г, Беланчевина: 1г, Дебео: 12г, Засићене масти: 8г, холестерол: 32мг, натријум: 244мг, шећер: 13г
Изјава о одрицању одговорности: Учесник сам Амазон Сервицес ЛЛЦ програма за сараднике, придруженог рекламног програма који је осмишљен да ми обезбеди начин да зарадим накнаде путем повезивања са Амазон.цом и повезаним сајтовима. Као Амазон сарадник зарађујем од квалификованих куповина.