Пумпкин Цхоцолате Цхип Бреад | Мел’с Китцхен Цафе
Овај савршени хлеб од бундеве са чоколадним комадићима пун је чоколадних чипса. Пунасто и супер влажно, следећег дана има још бољи укус!
Годину за годином, сезону бундеве за сезоном бундеве, и уз све варијације хлеба са чоколадом од бундеве на тржишту, ово је једини рецепт којем се окрећем.
Проверени је фаворит више од десет година.
Пумпкин Цхоцолате Цхип Баттер
Овај рецепт је врло право напред.
За влажне састојке:
- Конзервирана бундева
- Јаја
- Шећер (није влажан састојак, али га додајемо овде)
- Уље или комбинација уља и соса од јабуке
- Вода, млеко или млаћеница (укусно на било који начин)
Када се мокри састојци лепо сједине, додају се суви састојци. Овде нема ништа префињено – само ваше основно брашно + топли јесењи зачини + сода бикарбона и со.
Адаптације
Боли ме чак и да ово кажем наглас, али чоколадни чипс је технички необавезан.
Као, можете их изоставити ако желите једноставан хлеб од бундеве без украса… али не мислим да је то права ствар. 😉
Такође, можете да смањите количину шећера (погледајте напомену у рецепту) и да се играте са коришћењем целог пшеничног брашна уместо вишенаменског брашна или комбинације пола целог пшеничног брашна и пола вишенаменског брашна.
Више волим да користим лакше пшенично брашно у овом хлебу, попут тврдог или меког белог пшеничног брашна, камута или еинкхорна. Помаже да хлеб остане паперјаст уместо да буде расположен и густ.
Величине посуде за хлеб
Тесто се може поделити на:
- Два тигања 9Кс5 инча
- Два тигања од 8 1/2 Кс 4 1/2 инча плус 1-2 мини тепсије
- 6-8 мини тепсија
Специфична величина посуде не утиче на резултат укуса хлеба, али сам открио да се хлеб од бундеве мало боље спушта у мањим (8 1/2 инча или мини) посудама.
Омиљени фанови
Овај рецепт постоји дуго времена и постао је опробани фаворит за многе!
Рацхел каже: Ово правим годинама и још увек ми је омиљена ствар за печење током сезоне празника!
Лекси каже: Знао сам да је ово најбољи од најбољих, али ове године сам постао авантуристички и испробао другачији рецепт који је захтевао прављење домаћег путера од бундеве… није вредело додатног труда. Па се враћам на овај рецепт! Испробан и истинит, ово је НАЈБОЉИ рецепт за хлеб од бундеве на интернету.
Елен каже: Савршено је потцењивање! Никада више нећу гуглати „рецепт за хлеб од бундеве“. Никада. ПС: Чипс цимета уместо чоколадних чипса је такође невероватан.
Пре годину дана: Мафини од бундеве од киселог теста ака Тхе Бест Муффинс он тхе Планет
Пре две године: Инстант Пот Доубле Цхоцолате Стеел Цут Зоб
Пре три године: Цхицкен Цордон Блеу Панини Мој нови омиљени сендвич
Пре четири године: Пумпкин Цхоцолате Цхип Стреусел Цаке
Пре пет година: Мафини са умаком од јабука са опционо глазуром од јаворовог крема
Пре шест година: 20-минутно пржење са пилетином и поврћем
Пре седам година: Сланина са сиром и путером од белог лука разбијени црвени кромпир
Пре осам година: Тесто за колаче и умаке од грчког јогурта Фунфетти
Пре девет година: Супа од зеленог сочива са смеђим путером
Пре десет година: Најбољи хлеб од мајмуна
Савршен хлеб са чоколадом од бундеве
- 3 ½ чаше (497 г) вишенаменско брашно (може и мање од пола целог пшеничног брашна – види напомену)
- 2 чаше (424 г) гранулирани шећер (види напомену)
- 2 кашичице прашак за пециво
- 2 кашичице млевени цимет
- 1 кашичица млевени мушкатни орашчић
- 1 кашичица со
- 1 (15 унци) моћи (425 г) пире од бундеве
- 1 чаша (226 г) поврће, канола, авокадо или растопљено кокосово уље (погледајте напомену)
- 4 Велика јаја
- ⅔ чаша вода, млеко или млаћеница
- 1 до 2 чаше (170 до 340 г) полуслатки чоколадни чипс (опционо)
-
Загрејте рерну на 350 степени Ф. Подмажите два плеха за векну од 9Кс5 инча или два плеха за векну од 8 1/2Кс4 1/2 инча плус 1-2 мини тепсије.
-
У великој посуди умутите брашно, шећер, соду бикарбону, цимет, мушкатни орашчић и со. Оставите на страну.
-
У средњој чинији или у великој посуди за мерење течности умутите бундеву из конзерве, уље, јаја и 2/3 шоље воде, млека или млаћенице док се добро не сједине.
-
Сипајте мокре састојке преко сувих састојака и мешајте док не остане неколико сувих пруга или грудвица.
-
Умешајте комадиће чоколаде и мешајте док не остану суве пруге – али немојте претерано мешати! Сипајте тесто у припремљене посуде.
-
Пеците хлеб 55 до 70 минута док чачкалица или танак нож уметнут у средину не изађе чист. Извадите хлеб из рерне и оставите да одстоји 10-15 минута. Нежно прођите ножем око ивице хлеба и окрените хлеб, десном страном нагоре, на решетку да се потпуно охлади.
брашно: оригинални рецепт је захтевао 2 1/2 шоље вишенаменског брашна и 1 шољу целог пшеничног брашна. Овај рецепт је веома прилагодљив за употребу 100% вишенаменског брашна, 100% интегралног пшеничног брашна (по могућности светлије пшенице као што је тврда или мека бела пшеница, камут или еинкхорн) или пола и пола.
Шећер: током година сам смањио шећер и хлеб је доста сладак. Оригинални рецепт је захтевао 3 шоље шећера, ако тражите ту количину.
Уље + сос од јабуке: део уља можете лако заменити сосом од јабуке (многи коментатори у теми испод су то урадили са одличним резултатима). Мој фаворит је 1/2 шоље соса од јабуке, 1/2 шоље уља.
Чоколаде: ако имате проблема са чоколадним комадићима који тону на дно векне, покушајте да их сипате са сувим састојцима пре него што додате мокре састојке.
Послуживање: 1 кришка, Калорије: 326кцал, Угљени хидрати: 46г, Беланчевина: 4г, Дебео: 15г, Засићене масти: 3г, холестерол: 28мг, натријум: 201мг, Влакно: 2г, шећер: 30г
Извор рецепта: мој брат, Нејт В.
Рецепт је првобитно објављен 19. октобра 2010; ажурирано октобра 2022. новим фотографијама, коментарима и белешкама о рецептима.
Изјава о одрицању одговорности: Учесник сам Амазон Сервицес ЛЛЦ програма за сараднике, придруженог рекламног програма који је осмишљен да ми обезбеди начин да зарадим накнаде путем повезивања са Амазон.цом и повезаним сајтовима. Као Амазон сарадник зарађујем од квалификованих куповина.