Пржење од пилетине са медом од ђумбира је лак оброк за недељу дана
Морате пробати ово лако, слатко и слано јело за недељу дана!
Када размишљам о нечему брзом, здравом и укусном да направим током недеље, мој избор је увек пржење. Све што вам је генерално потребно је мало пиринча или резанаца (или пиринчаних резанаца), мало поврћа из фрижидера, нека врста протеина и сос. Скувајте пиринач или резанце, продинстајте поврће и протеине, ставите све заједно и воила! Имате нешто сјајно у чему цела породица може да ужива, за мање од 30 минута. Али за разлику од типичних рецепата за пржење, ми се потпуно ослобађамо пиринча и резанаца у овом пржењу од пилетине са ђумбиром и удвостручујемо поврће и укусни сос.
На тај начин добијамо све здраве ствари и ниједан од оних угљених хидрата који додају толико додатних калорија. У ствари, ово јело бисте могли назвати „прженим пржењем пуним протеина“ јер вам броколи и пилећа прса дају 26 грама протеина по порцији! Осим тога, можете завршити са остацима за ручак следећег дана ако није све прождерано — што је обично случај. Али то је добра ствар, зар не?
Хајде да причамо о сосу!
У било ком пржењу, сос је звезда емисије. Без тога, имате само сотирано поврће и пилетину – то није пржење. Али са сосом, имате нешто сасвим друго.
За разлику од првог дела рецепта за пржење – било који протеин и било које поврће – сос за пржење има правило. Морате комбиновати нешто слано (нпр. соја или рибљи сос) и нешто слатко (нпр. мирин, мед или шећер). Ова слана и слатка комбинација је оно што доноси највише укуса из вашег поврћа и протеина. Само пазите да не прекувате соја сос или мирин јер они загоре. Покушајте да их не кувате у врелом тигању дуже од неколико минута. Желите лепу глазуру која прекрива ваше састојке.
Ако у потпуности пратите мој рецепт за сос, нећете морати да бринете о довољном укусу! Комбиновао сам соја сос, мед, рендани ђумбир и бели лук, пиринчано сирће, срирачу, дијон сенф и кукурузни скроб. Све се савршено балансира – слано, слатко, кисело, зачињено и кукурузни скроб за згушњавање соса.
Поруџбина за кување пилетине са медом и ђумбиром
Све је у томе да своје састојке кувате у право време како бисте осигурали да су текстуре и укуси праве. Ево редоследа који треба да пратите:
Прво припремите сос тако да буде спреман за употребу када дође време. Једноставно умутите састојке и оставите на страну. Затим пропржите поврће у тигању на средњој до јакој ватри користећи уље које не гори на високим температурама. Користио сам уље авокада. Покушајте да избегавате маслиново уље. Извадите поврће из тигања, а затим додајте пилетину, кувајте док не порумени. Додајте сос, пустите да пробуши, а затим смањите топлоту и вратите поврће. После неколико минута, готово! Вечера је сервирана!
Ако желите да ово пржење буде пуније, ја волим да га послужим са мало пиринча од цилантро лимете или чак са резанцима од сусама! Додавање пиринча или резанаца такође ће учинити да рецепт иде даље, тако да имате веће шансе да завршите са остацима.
Сос од меда од ђумбира
- 1/4 чаша соја сос са ниским садржајем натријума
- 1/4 чаша душо
- 1 инчни комад ђумбира рендани
- 3 чена белог лука млевено
- 1 кашика пиринчано сирће
- 1 кашичица срирацха опционо
- 1 кашичица Дижон сенф
- 1 кашичица кукурузни скроб
Пржити уз мешање
- 2 кашике уље авокада подељено
- 1 чаша броколи исецкани
- 1/2 Црвена паприка нарезане
- 1/2 наранџаста паприка нарезане
- 1 фунта пилеће груди исећи на коцкице
-
У малој посуди умутите састојке за сос. Оставите на страну.
-
Загрејте једну кашику уља авокада у великом тигању на средњој/јакој ватри. Додајте броколи и паприке у тигањ. Кувајте 2-3 минута, често мешајући.
-
Извадите поврће из тигања и додајте другу кашику уља авокада. Ставите комаде пилетине у тигањ, пазећи да не пренатрпате тигањ. Браун 1-2 минута са сваке стране.
-
Када пилетина порумени, сипајте сос у тигањ. Када сос почне да бубри, смањите ватру на ниску. Кухајте 2-3 минута. Затим вратите поврће у тигањ и динстајте још 3-4 минута.
СмартПоинтс (слободни стил): 9
Да ли сте направили овај рецепт?
Означите @скиннимс на Инстаграму или га означите #скиннимс
Ако пробате ово пржење од пилетине са ђумбиром у меду, обавезно нам реците шта мислите у одељку за коментаре!
Ако вам се свиђа, можда бисте желели да пробате и наше пржење са пилетином, броколијем и шпарглама или ово пржење са шкампима од медног белог лука!
На нашем сајту сазнајте мало о здравим рецептима и вежби за рад срца Фејсбук и Пинтерест странице. И будите у току са свим стварима СкинниМс тако што ћете се претплатити на наш е-билтен!