Пита од свеже боровнице са кором за питу од бадема
Најбољи рецепт за питу од боровнице – Делимо заслепљујуће Пита од свеже боровнице са кором за питу од бадема данас, баш на време за сезону бобица.
Лети волимо да водимо нашу децу на предивно мало место дуж парка Блуе Ридге Паркваи које се зове Гравеиард Фиелдс. То је популарна станица за опуштено (прилагођено деци) планинарење и брање дивљих боровница.
Блуе Ридге Паркваи пролази 469 миља кроз Апалаче и покренут је као програм запошљавања након Велике депресије. Било је потребно више од 25 година да се заврши и, у ствари, запослио је хиљаде људи. Неколико пријатеља које сам упознао овде у Ешвилу, причају приче о томе како су њихови баке и деде збрињавали раднике на парку или отварали предузећа да би служили новој гомили која долази.
Иако постоје многи фантастична места за заустављање, моји лични фаворити (осим Гравеиард Фиелдс) у року од сат времена од Ешвила су Црабтрее Фаллс, Моунт Митцхелл и Црагги Гарденс. (За више информација посетите Романтични Асхевилле или службено лице Локација Блуе Ридге Паркваи-а.)
Наш најбољи рецепт за питу од боровнице
Али скрећем пажњу… Након што уберемо снопове дивљих боровница, крећемо кући да испечемо најкласичнији десерт од бобица којег могу да се сетим, питу од свежих боровница са кором за питу од бадема.
Ко не воли питу? Заиста, можете ли замислити некога не уживате у слаткастим слојевима коре и сочном филу од боровнице?
Иако увек преферирам печење са свежим бобицама, велика тајна пита од бобичастог воћа је у томе што се могу правити од смрзнутих бобица током целе године.
Пошто се бобичасто воће углавном пакује на врхунцу сезоне, пите са бобицама направљене од смрзнутих бобица су дискутабилно исто тако добро. Нико не мора да зна да ваше бобице нису свеже убране!
…са кором за питу од бадема
Ова посебна пита од свеже боровнице са кором за питу од бадема је класична верзија. Волим да таква носталгична јела држим прилично једноставна. Једина лиценца уметника коју сам узео била је са кором.
Поправио сам свој омиљени рецепт за кору за питу укључивши млевене бадеме и амаретто. Бадеми стварају мало ломљивију, али изузетно љускаву кору, а амаретто продубљује слатки, орашасти укус. Одлична је кора ако тако кажем!
Пита од свеже боровнице са кором за питу од бадема је фантастичан десерт за сваку прославу ове године. Направите га дан раније, тако да има довољно времена да се охлади и стегне.
Који састојци ће вам требати
За кору за питу од бадема:
- 3 шоље вишенаменског брашна
- 1/2 шоље млевених сирових бадема (брачно од бадема)
- 2 кашике гранулираног шећера
- 1 кашичица соли
- 12 кашика несланог путера, охлађеног и исеченог на коцкице
- 7 кашика скраћивања, охлађено и исечено на коцкице
- 2 кашике амаретто
- 1-3 кашике хладног млека
За фил за питу од боровнице:
- 6 шољица боровница
- 1/2 шоље вишенаменског брашна
- 3/4 шоље гранулираног шећера
- 1/2 кашичице млевеног цимета
- Кора од 1 поморанџе (могу се заменити лимуновим соком и лимуновом кором)
- 1 кашика сока од поморанџе
- 2 кашике путера, исеците на коцкице
- 1 велико јаје
Који алати ће вам требати
- Сецкалица за храну
- Пластиц Врап
- 9-инчна посуда за пите
- Оклагија
- Цоокие Цуттерс
- Пастри Брусх
- Пие Книфе
- Папир за печење
Како направити домаћу питу од боровнице
Упутства
У процесор за храну додајте брашно, млевене бадеме, шећер и со. Пулсирајте неколико пута за мешање. Додајте хладан путер и коцкице за скраћивање и мешајте док смеса не буде личила на грашак.
Додајте амаретто и 1 кашику хладног млека. Поново пулсирајте док се тесто не сједини. По потреби додајте још 1-2 кашике млека. Избаците тесто на лист пластичне фолије. Одвојите на два једнака дела и поравнајте на два диска. Умотајте сваки диск у пластику и оставите у фрижидеру најмање 30 минута.
У међувремену, помешајте боровнице са брашном, шећером, циметом, корицом од поморанџе и соком у великој чинији. Баците и оставите на страну.
Загрејте рерну на 425 степени Ф. Померите решетку у најнижи положај. Побрашните радну површину и развуците један диск теста у круг од 12 до 13 инча. Пресавијте тесто преко оклагије да бисте га пребацили у посуду за питу од 9 инча. Поправите све пукотине и савијте или стисните ивице. Охладите кору за питу док радите на врху.
Разваљајте други диск теста и исеците облике побрашњеним секачем за колаче. Изрежите 16-20 облика, у зависности од величине вашег резача за колаче.
Сипајте мешавину фила од бобичастог воћа/боровнице у доњу кору пите и на врх ставите 2 кашике коцкица путера. Ређајте калупе за тесто преко фила, пазећи да се мало преклапају, како би се лепили док се пеку. Умутите јаје са 1 кашиком воде и премажите кору од јајета.
Ставите питу на ниску решетку и пеците 15 минута. Смањите температуру на 375 степени Ф и пеците још 45-50 минута, док кора не постане златно смеђа и фил од боровнице не пробуши. (Ако кора за питу изгледа браон након првих 15 минута, покријте је лабаво фолијом да успорите тамњење.)
Када изађете из рерне, одуприте се жељи да исечете питу и поједете кришку. Пита треба да се охлади на собну температуру да би се фил згуснуо! Обично траје око 2 сата.
Набавите комплетан (за штампање) рецепт за домаћу питу од боровнице са кором за питу од бадема. Уживати!
Често постављана питања
Колико дуго ће ови остаци трајати у фрижидеру?
Ову питу умотану у пластичну фолију и алуминијумску фолију можете чувати у фрижидеру 3 до 5 дана.
Како послужити ову питу?
Обожавам да правим ову питу а ла моду са куглом сладоледа од ваниле на врху коре.
Коју врсту боровнице треба да користим?
Избор између смрзнутих боровница и свежих боровница је онај који се своди на ваше жеље. Користите свеже боровнице када су у сезони или купите замрзнуте ако желите.
Други сјајни рецепти за десерт
Проверите карту са рецептом за штампање за све чињенице о исхрани, укључујући проценте калорија.
Пита од свеже боровнице са кором за питу од бадема
Пита од свеже боровнице са кором за питу од бадема – Једноставно најбољи рецепт за питу од боровница који смо икада пробали! Препуна слатких боровница, наговештаја лимуна, са примамљивом корицом од бадема.
Порције: 8 кришке
За кору за питу од бадема:
- 3 чаше вишенаменско брашно
- 1/2 чаша млевени сирови бадеми (бадем оброк)
- 2 кашике гранулисани шећер
- 1 кашичица со
- 12 кашике неслани путер, охлађен и исечен на коцкице
- 7 кашике скраћивање, охлађен и исечен на коцкице
- 2 кашике амаретто
- 1-3 кашике хладно млеко
За фил од боровнице:
-
У процесор за храну додајте брашно, млевене бадеме, шећер и со. Пулсирајте неколико пута за мешање. Додајте хладан путер и коцкице за скраћивање и мешајте док смеса не буде личила на грашак.
-
Додајте амаретто и 1 кашику хладног млека. Поново пулсирајте док се тесто не сједини. По потреби додајте још 1-2 кашике млека. Избаците тесто на лист пластичне фолије. Одвојите на два једнака дела и поравнајте на два диска. Умотајте сваки диск у пластику и оставите у фрижидеру најмање 30 минута.
-
У међувремену, помешајте боровнице са брашном, шећером, циметом, корицом од поморанџе и соком у великој чинији. Баците и оставите на страну.
-
Загрејте рерну на 425 степени Ф. Померите решетку на најнижи положај. Побрашните радну површину и развуците један диск теста у круг од 12 до 13 инча. Преклопите тесто преко оклагије да бисте га пребацили на а 9-инчни калуп за питу. Поправите све пукотине и савијте или стисните ивице. Охладите кору за питу док радите на врху.
-
Разваљајте други диск теста и исеците облике побрашњеним секачем за колаче. Изрежите 16-20 облика, у зависности од величине вашег резача за колаче.
-
Сипајте фил од јагодичастог воћа у кору за питу и прелијте са 2 кашике коцкица путера. Облице од теста поређајте преко фила, пазећи да се мало преклапају, како би се лепиле док се пеку. Умутите јаје са 1 кашиком воде и премажите кору од јајета.
-
Ставите питу на ниску решетку и пеците 15 минута. Смањите температуру на 375 степени Ф и пеците још 45-50 минута, док кора не постане златно смеђа и фил од боровнице не пробуши. (Ако кора за питу изгледа браон након првих 15 минута, покријте је лабаво фолијом да успорите тамњење.)
-
Када изађете из рерне, одуприте се жељи да исечете питу и поједете кришку. Пита треба да се охлади на собну температуру да би се фил згуснуо! Обично траје око 2 сата.
Послуживање: 1кришка, Калорије: 683кцал, Угљени хидрати: 83г, Беланчевина: 9г, Дебео: 36г, Засићене масти: 16г, холестерол: 73мг, натријум: 330мг, калијум: 157мг, Влакно: 5г, шећер: 35г, витамин А: 700ИУ, Витамин Ц: 11.8мг, Калцијум: 39мг, гвожђе: 3.2мг
Правите овај рецепт? Пратите нас на Инстаграму и означите @АСпициПерспецтиве тако да можемо да поделимо шта кувате!
Поделите овај рецепт са пријатељима!