Пилећи бутови маринираног у биљу (видео) – Калинова кухиња
Пилећи бутови у фритези у биљци су укусна вечера са ниским садржајем угљених хидрата која је јефтина ако пазите да пилеће бутине буду у продаји! А ово можете направити у рерни ако немате фритезу.
Закажите пилеће бутове у фритези маринираним у биљу да бисте је пробали касније!
Представљам вам овај рецепт за укусно Пилећи бутови у фритези маринираним биљем за ову недељу Фридаи Фаворитес пицк! Ови пилећи бутови су били тако савршени за брзу и лаку вечеру, и заиста ми се допао начин на који је фритеза нарезала кожу на пилетини!
Користио сам маринаду од Пилећа прса на жару са белим луком, лимуном и зачинским биљем коју сам тако често правио када сам имао госте на летњој вечери, а та укусна маринада користи састојке који већина људи вероватно има при руци, што је чини још бољом.
Али не покушавам да вас убедим да купите фритезу ако је већ немате, па ћу вам дати упутства да направите ову укусну пилећу вечеру у рерни ако вам то одговара. Пилећи бутови су нешто што се редовно продаје у мојој продавници, па ставите ову идеју у своју ротацију за вечеру и видите шта мислите!
Који састојци су вам потребни?
Можете ли користити друге делове пилетине за овај рецепт?
Такође можете кувати пилећи батаки у фритези, погледајте тај рецепт ако имате децу која воле батаке. Имам и добар рецепт за Маринирана пилећа прса у фритезипа проверите начин кувања ако више волите пилетину од белог меса.
Који фритезу сам користио?
Апсолутно волим Цуисинарт конвекцијска фритеза тостер рерна (аффилиате линк). Била је то инвестиција, али често користим део рерне за тостер и волим већу корпу коју ова машина има, плус погодност да имам фритезу која би могла да остане на пулту. Цуисинарт је фритеза коју сам користио за овај рецепт за печење 8 пилећих бутина одједном, али ако имате мањи модел, можда ћете моћи да ставите само 6 бутина.
Желите више рецепата за фритезе са ниским садржајем угљених хидрата?
Проверити 100 рецепата за кето фритезе да видите огроман скуп рецепата за фритезу из Калин’с Китцхен-а и блогова широм веба!
Маринирање пилетине за пржење пилећих бутина:
(Померите се надоле за комплетан рецепт за штампање са информацијама о исхрани.)
- Одрежите део коже и већи део масти са пилећих бутина. (Користио сам кухињске маказе (придружена веза) да обрезујете пилетину.)
- Волим да направим кратке прорезе кроз кожу и у месо пилетине пре него што се маринира, али то није неопходно.
- Помешајте састојке за маринаду, ставите пилетину у Зиплоц кесу или посуду са поклопцем који се не затвара, додајте маринаду и маринирајте пилетину у фрижидеру најмање 6 сати или цео дан док сте на послу.
- Када дође време за кување, добро оцедите пилетину у цедиљку постављену у судопер и баците маринаду.
- Поређајте пилетину горњом страном надоле у корпу за фритезу или на решетку за печење и оставите пилетину да се загреје на собну температуру док загревате фритезу на 360Ф/185Ц (ако је потребно) или загрејте рерну на 400Ф/200Ц.
Да кувате пилетину у фритези:
- Кувајте пилетину у претходно загрејаној фритези 8 минута.
- Затим окрените пилеће бутине и кувајте још око 6 минута.
- Након шест минута, проверите пилетину да видите да ли су неки комади превише порумени и по потреби преуредите пилеће бутове у корпи за фритезе. (Не знам да ли можете да кажете на фотографијама, али сам неке спољашње смеђе комаде заменио унутра.)
- Кувајте још око 6 минута или док пилетина не порумени са хрскавом кожом и док унутрашња температура не буде најмање 165Ф/75Ц.
- Користите ан Инстант-Реад термометар за месо (аффилиате линк) за ово ако га имате.
Да кувате пилетину у рерни:
- Ако имате решетку за печење која омогућава да врућ ваздух струји око пилетине, користите је на плеху за печење.
- Пеците пилетину са горњом страном надоле у загрејаној рерни 10 минута,
- Затим окрените комаде пилетине и кувајте још око 25 минута, почевши да проверавате после 20 минута.
- Кувајте док пилетина не порумени, кожа не постане хрскава, а унутрашња температура не буде најмање 165Ф/75Ц.
Нека буде оброк са мало угљених хидрата:
Ово би било укусно са Двапут печени карфиол, Пржени карфиол са сланином и печуркама, Двапут печени шпагети тиквица са кељом, Печени броколи и карфиолили Печена репа за оброк са мало угљених хидрата!
Још вечера са мало угљених хидрата из фритезе:
Састојци
-
8 пилећих бутина са костима и кожом (погледајте напомене)
-
1/4 шоље маслиновог уља
-
2 Т лимуновог сока (погледајте напомене)
-
2 тсп. Бели лук у праху
-
1 тсп. Спике Сеасонинг, или користите било коју мешавину биљака за све намене.
-
1 тсп. сушени босиљак
-
1/2 тсп. сушени оригано
-
1/2 тсп. црни лук у праху
-
1/2 тсп. сушена жалфија
-
1/4 тсп. црни бибер
Упутства
- Одрежите део коже и већи део масти са пилећих бутина. (Користио сам кухињске маказе да исечем пилетину.) Волим да направим кратке прорезе кроз кожу и месо, али то није неопходно.
- Помешајте маслиново уље, лимунов сок, бели лук у праху, Спике Сеасонинг (аффилиате линк) или другу мешавину зачина, сушени босиљак, сушени оригано, лук у праху, сушену жалфију и црни бибер за прављење маринаде.
- Ставите пилеће бутове у Зиплоц кесу или пластичну посуду са поклопцем који се не затвара, додајте маринаду и оставите пилетину да се маринира у фрижидеру најмање 6 сати или цео дан док сте на послу.
- Када дође време за кување, добро оцедите пилетину у цедиљку постављену у судопер и баците маринаду.
- Поређајте пилетину горњом страном надоле у корпу за фритезу или на решетку за печење и оставите пилетину да се загреје на собну температуру док загревате фритезу на 360Ф/185Ц (ако је потребно) или загрејте рерну на 400Ф/200Ц.
- КУВАЊЕ У ФРИЈИ: Пеците пилетину са горњом страном надоле у претходно загрејаној фритези 8 минута. Затим окрените пилеће бутине и кувајте још око 6 минута. Након шест минута, проверите пилетину да видите да ли су неки комади превише порумени и по потреби преуредите пилеће бутове у корпи за фритезе. (Неке од спољашњих жутијих комада пребацио сам на унутрашње и мислим да би неки комади изгорели да то нисам урадио.) Кувајте још око 6 минута, или док пилетина не порумени са хрскавом кожом и унутрашња температура је најмање 165Ф/75Ц.
- КУВАЊЕ У РЕЋНИ: Ако имате решетку за печење која омогућава да врућ ваздух струји око пилетине, користите је на врху плеха за печење. Пеците пилетину са горњом страном надоле у загрејаној рерни 10 минута. Затим окрените комаде пилетине и кувајте око 25 минута дуже, или док пилетина не порумени, кожа постане хрскава, а унутрашња температура је најмање 165Ф/75Ц.
- Без обзира који метод кувања користите, препоручујем да користите Инстант-Реад термометар за месо (аффилиате линк) да проверите унутрашњу температуру пилетине ако је имате.
- Послужите топло. Ако желите да користите фритезу и морате да кувате две серије за већу породицу, држите прву серију топлом у рерни на 200Ф/100Ц док се друга серија кува.
Информације о исхрани:
Принос:
8
Величина порције:
1
Износ по порцији:
Калорије: 100Укупно масти: 9гЗасићене масти: 2гнезасићене масти: 7гхолестерол: 21мгнатријум: 220мгУгљени хидрати: 1гВлакно: 0гшећер: 0гБеланчевина: 4г
Информације о исхрани се аутоматски израчунавају помоћу додатка за рецепт који користим. Нисам нутрициониста и не могу да гарантујем 100% тачност, пошто многе варијабле утичу на те прорачуне.
Дијета са ниским садржајем угљених хидрата / Дијета са ниским гликемијским индексом / Препоруке за исхрану Соутх Беацх:
Пилеће бутине мариниране у биљци биле би добра опција за дијете са мало угљених хидрата, укључујући кето. Оригинална Соутх Беацх дијета не препоручује пилеће бутине, посебно са кожом, али лично бих ово јео за Соутх Беацх без превише бриге. Можете уклонити кожу за Соутх Беацх ако желите
Пронађите још оваквих рецепата:
Проверити Пилетина Рецепти или Рецепти за фритезе за још укуснијих идеја за вечеру! Користити Индекс типова исхране да пронађете рецепте погодне за одређени план исхране. Можда бисте волели да пратите и Калин’с Китцхен на Пинтерест-у, на Фејсбуку, на Инстаграму, на ТикТокуили на ИоуТубе-у да видим све добре рецепте које делим тамо.
Историјске напомене за овај рецепт:
Овај рецепт је објављен 2018. године. Ажуриран је са више информација 2022. године.
Деле ово:
Учесници смо програма Амазон Сервицес ЛЛЦ Ассоциатес, програма придруженог оглашавања који је дизајниран да нам обезбеди средства да зарадимо накнаде путем повезивања са Амазон.цом и повезаним сајтовима. Као Амазон сарадник, зарађујем од квалификованих куповина.