Пилетина печена у рерни пармезан – Лемон Бовл
1 min read
Пилећи пармезан запечен у рерни премазује танка пилећа прса у лаганом и хрскавом панко похању од пармезана и зачинског биља, а затим печете док не постану хрскаве.

Породица мог мужа је Италијанка и волела сам да их посећујем, слушам приче и учим њихове рецепте док смо били на колеџу у Бостону. У ствари, све моје омиљене италијанске породичне рецепте можете видети у мојој серији еКувар: Храна наших предака. Један од рецепата које сам прилагодио из ових разговора је мој пилећи пармезан печен у рерни. Уместо пржене пилетине, ова верзија је здравија, лакша и мање калорија. Пармезан је заправо део панирања и помаже у задржавању влаге и укуса!
Састојци
- За пилећи парм: пилећа прса, јаја, брашно, со и бибер.
- За панко прелив: панко хлебне мрвице, рендани пармезан, млевено свеже зачинско биље (першун или босиљак), лимунова кора, бели лук, со и љуспице чилија.
Како направити пилећи пармезан у рерни

Започните свој пилећи пармезан печен у рерни тако што ћете направити свој панко прелив. У плиткој посуди или чинији помешајте панко презле са ренданим пармезаном.

Затим користећи а микроплан или ренде, свеже нарендајте бели лук.

Затим, користећи исти микроплан, ставите корицу лимуна у панко.

Затим додајте своје свеже млевено биље, ја сам користио першун.

Завршите сољу и пахуљицама чилија, пре мешања док се састојци не помешају равномерно.

Затим узмите пилећа прса и истуците их а чекић за месо док не буду лепе и танке, и користите папирни пешкир да бисте били сигурни да су потпуно суви. Сваки поспите мало соли и бибера са обе стране.

Затим узмите сваку пилећу прсу и премажите је са мало брашна.

Када сте премазани брашном, умочите у умућена јаја.

Завршите притиском у мешавину презла док не буде равномерно обложена. Ставите на припремљен плех, и наставите док се све груди не обложе. Затим ставите у рерну на 350 око 20 минута или док не постану хрскаве.

Да би ствари биле класичне, послужите свој пилећи пармезан печен у рерни преко подлоге са тестенином и маринара сосом и уживајте!
Често постављана питања:
Шта поред тестенине служите уз пилећи пармезан?
Да ли је боље пећи пилетину покривену или непокривену?
Неки рецепти могу захтевати да покријете пилетину алуминијумском фолијом или тако нешто, али у већини случајева не морате да покривате пилетину да бисте је пекли.
Да ли су пармигиана и пармезан исто?
Да, у већини случајева, оба се односе на исти сир: пармигиано-реггиано.

Још вечере у пећници
Да ли сте пробали овај рецепт и свидео вам се? Следећи пут када га направите, снимите слику и поделите је на друштвеним мрежама! Таг @тхелемонбовл и #тхелемонбовл да бисмо могли да се дивимо и делимо ваше јело.

Са мојим пилећим пармезаном печеним у рерни, нема разлога зашто не можемо да уживамо у омиљеним јелима за удобну храну и да се и даље држимо нашег плана здраве исхране.
Ваша виљушка чека.

Пилетина печена у рерни пармезан
Пилећа прса су премазана лаганим и хрскавим премазом од пармезана и панко зачинског биља, а затим печена док не постану хрскава.
сачувати
Порције:
-
Ако су пилећа прса дебела, ставите их на даску за сечење и покријте пластичном фолијом пре него што их пажљиво ударите омекшивач меса да их стањи. Циљ је имати пилећа прса дебљине око 1/4 инча која је уједначена дебљина. Алтернативно, можете пажљиво преполовити пилећа прса хоризонтално.
-
Претходно загрејте рерну на 350 степени. Велики плех обложите фолијом и попрскајте спрејом за кување. Такође ће вам требати два плитка јела (као што су тањири за питу).
-
Умутити јаја у једну од плитких посуда; издвојити.
-
У другом плитком суду виљушком помешајте све састојке за панко прелив.
-
Почните да састављате пилећи парм тако што ћете пилећа прса посипати сољу и бибером са обе стране. Радећи једно по једно, пажљиво премажите пилетину јајима па умочите у панко прелив. Обавезно равномерно премажите пилећа прса са панко преливом са обе стране пре него што ставите на припремљен плех.
-
Пеците пилетину док не омекша и не постане хрскава, око 20 минута. По жељи послужите преко тестенине са омиљеним црвеним сосом.
Послуживање: 1дојкеКалорије: 307кцалУгљени хидрати: 18гБеланчевина: 35гДебео: 10гЗасићене масти: 4гТранс масти: 1гхолестерол: 174мгнатријум: 827мгкалијум: 556мгВлакно: 1гшећер: 2гвитамин А: 907ИУВитамин Ц: 14мгКалцијум: 223мггвожђе: 3мг