June 4, 2023

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Пилетина печена у рерни пармезан – Лемон Бовл

1 min read
Forkful of oven baked chicken parmesan.

Пилећи пармезан запечен у рерни премазује танка пилећа прса у лаганом и хрскавом панко похању од пармезана и зачинског биља, а затим печете док не постану хрскаве.

Пилећи пармезан печен у рерни.

Породица мог мужа је Италијанка и волела сам да их посећујем, слушам приче и учим њихове рецепте док смо били на колеџу у Бостону. У ствари, све моје омиљене италијанске породичне рецепте можете видети у мојој серији еКувар: Храна наших предака. Један од рецепата које сам прилагодио из ових разговора је мој пилећи пармезан печен у рерни. Уместо пржене пилетине, ова верзија је здравија, лакша и мање калорија. Пармезан је заправо део панирања и помаже у задржавању влаге и укуса!

Састојци

  • За пилећи парм: пилећа прса, јаја, брашно, со и бибер.
  • За панко прелив: панко хлебне мрвице, рендани пармезан, млевено свеже зачинско биље (першун или босиљак), лимунова кора, бели лук, со и љуспице чилија.

Како направити пилећи пармезан у рерни

Додавање пармезана у пано

Започните свој пилећи пармезан печен у рерни тако што ћете направити свој панко прелив. У плиткој посуди или чинији помешајте панко презле са ренданим пармезаном.

Рендање белог лука у панко

Затим користећи а микроплан или ренде, свеже нарендајте бели лук.

Преливање лимуна у панко

Затим, користећи исти микроплан, ставите корицу лимуна у панко.

Додавање першуна у панко

Затим додајте своје свеже млевено биље, ја сам користио першун.

Мешање панко

Завршите сољу и пахуљицама чилија, пре мешања док се састојци не помешају равномерно.

Исецкати пилетину на тање комаде

Затим узмите пилећа прса и истуците их а чекић за месо док не буду лепе и танке, и користите папирни пешкир да бисте били сигурни да су потпуно суви. Сваки поспите мало соли и бибера са обе стране.

Потапање пилетине у брашно

Затим узмите сваку пилећу прсу и премажите је са мало брашна.

Потапање пилетине у прање јаја

Када сте премазани брашном, умочите у умућена јаја.

Ставите пилећи пармезан на лим за печење

Завршите притиском у мешавину презла док не буде равномерно обложена. Ставите на припремљен плех, и наставите док се све груди не обложе. Затим ставите у рерну на 350 око 20 минута или док не постану хрскаве.

Виљушка пилећег пармезана печеног у рерни.

Да би ствари биле класичне, послужите свој пилећи пармезан печен у рерни преко подлоге са тестенином и маринара сосом и уживајте!

Често постављана питања:

Шта поред тестенине служите уз пилећи пармезан?

Да ли је боље пећи пилетину покривену или непокривену?

Неки рецепти могу захтевати да покријете пилетину алуминијумском фолијом или тако нешто, али у већини случајева не морате да покривате пилетину да бисте је пекли.

Да ли су пармигиана и пармезан исто?

Да, у већини случајева, оба се односе на исти сир: пармигиано-реггиано.

Пилећи пармезан печен у рерни преко тестенине.

Још вечере у пећници

Једите, лајкујте, делите!

Да ли сте пробали овај рецепт и свидео вам се? Следећи пут када га направите, снимите слику и поделите је на друштвеним мрежама! Таг @тхелемонбовл и #тхелемонбовл да бисмо могли да се дивимо и делимо ваше јело.

Лиз ужива у пилећем пармезану печеном у рерни.

Са мојим пилећим пармезаном печеним у рерни, нема разлога зашто не можемо да уживамо у омиљеним јелима за удобну храну и да се и даље држимо нашег плана здраве исхране.

Ваша виљушка чека.

Пилетина печена у рерни пармезан 2

Пилетина печена у рерни пармезан

Пилећа прса су премазана лаганим и хрскавим премазом од пармезана и панко зачинског биља, а затим печена док не постану хрскава.

ПРИПРЕМА: 15 мин

КУВАР: 20 мин

УКУПНО: 35 мин

сачувати

Порције: 4

  • Ако су пилећа прса дебела, ставите их на даску за сечење и покријте пластичном фолијом пре него што их пажљиво ударите омекшивач меса да их стањи. Циљ је имати пилећа прса дебљине око 1/4 инча која је уједначена дебљина. Алтернативно, можете пажљиво преполовити пилећа прса хоризонтално.
  • Претходно загрејте рерну на 350 степени. Велики плех обложите фолијом и попрскајте спрејом за кување. Такође ће вам требати два плитка јела (као што су тањири за питу).

  • Умутити јаја у једну од плитких посуда; издвојити.

  • У другом плитком суду виљушком помешајте све састојке за панко прелив.

  • Почните да састављате пилећи парм тако што ћете пилећа прса посипати сољу и бибером са обе стране. Радећи једно по једно, пажљиво премажите пилетину јајима па умочите у панко прелив. Обавезно равномерно премажите пилећа прса са панко преливом са обе стране пре него што ставите на припремљен плех.

  • Пеците пилетину док не омекша и не постане хрскава, око 20 минута. По жељи послужите преко тестенине са омиљеним црвеним сосом.


Послуживање: 1дојкеКалорије: 307кцалУгљени хидрати: 18гБеланчевина: 35гДебео: 10гЗасићене масти: 4гТранс масти: 1гхолестерол: 174мгнатријум: 827мгкалијум: 556мгВлакно: 1гшећер: 2гвитамин А: 907ИУВитамин Ц: 14мгКалцијум: 223мггвожђе: 3мг


Leave a Reply